Categories: Sport

Liga I: Pentru ca n-a fost cuminte, Mitica de la Liga a ramas fara etapa 20 inainte de Craciun

Mitică Dragomir a muşcat-o un pic, aşa, ca înainte de Sărbători, după ce cluburile au votat (12 din 18) amânarea etapei a 20-a pentru primăvara anului viitor. El, miticul (cu accent pe primul i) Mitică, ar fi dorit să se joace încă o rundă anul ăsta, că, virgulă, conform planificării, televiziunile care transmit onor-meciurile de fotbal din prima divizie au inclus-o deja în lista de programe. Şi cum mare parte din banii de la Ligă vin de la teve, mai conta că fotbaliştii riscă să-şi rupă una-alta pe gheţurile de pe stadioanele patriei? Că la alţii se joacă. Aşa e, se joacă, nea Mitică, da’ la alţii sunt stadioanele construite cu instalaţii de încălzire sub terenul de joc, de se topeşte zăpada ca bunăstarea românilor – încet, dar sigur.

Pe zăpadă, pe ne-zăpadă, Steaua a bătut şi pe Astra şi s-a distanţat la zece lungimi în fruntea clasamentului. Brad Pitt al nostru, adică arbitrul Alexandru Tudor pentru prieteni, ne-a dezvăluit „un amănunt mai puţin ştiut iubitorilor fotbalului de la noi“, ca să folosesc un clişeu marcă înregistrată Dumitru Graur. Tânărul cu pricina e probabil daltonist sau aşa reiese din comportamentul său la meciul dintre Steaua şi Astra, când a permis echipelor să intre pe teren în echipamente foarte asemănătoare.

Tricourile bleu foarte deschis ale Stelei s-au deosebit cu greutate la teve de cele albe ale astralilor, lucru care a cauzat urări de bine, din partea telespectatorilor, mamelor tuturor celor implicaţi în acest eveniment. Săracele mame! Şi când colo, de vină a fost doar radicalul Brad (nu de Crăciun). Observatorul partidei a remediat situaţia la pauză, când Steaua a revenit de la vestiare în echipamentul tradiţional roşu-albastru.

Păcat de doi tineri de perspectivă ai Astrei, Găman şi Lung-junior. Foştii jucători ai Craiovei au oferte clare de la campioana Rusiei, Zenit Sankt Petersburg, dar nu sunt lăsaţi să se transfere de Piţurcă (da!, antrenorul naţionalei), care a obţinut dezlegările lor în alb când a plecat de la Craiova. Din cauza situaţiei neclare a clubului oltean, e posibil ca banii plătiţi de ruşi să intre direct în conturile statului, ca parte a datoriilor publice ale lui Mititelu! Şi, atunci, Piţi rămâne cu buza umflată şi cu conturile goale, taman acu’ când îi cere pensie alimentară şi ex-amanta pentru copilul pe care îl au împreună.

Aud că Rapidul a intrat în insolvenţă şi nu are mai voie să participe în cupele europene decât la un an după ridicarea insolvenţei. Cică datoriile clubului sunt de aproximativ 30 de milioane de euro, din care, atenţie!, vreo 21 de milioane sunt către Copos şi firmele lui. Adică sunt finanţator, bre, bag bani în fotbal, da’ io de fapt doar împrumut clubul. A dat nea George o prăjitură fotbaliştilor care au trecut pe la Rapid, da’ a taxat fiecare bobiţă de zahăr folosită. Investitor, nu că…, pardon!, glumă!

Şi a mai luat-o şi destul de rău pe coajă în ultima etapă trupa din Giuleşti, chiar acasă, PENAlizată de Oţelul. Situaţia financiară ar putea fi îmbunătăţită puţin de omul cu banii de la Vaslui, Porumboiu, care e gata să spargă un milion jumate pe Herea, Bozovic şi Nicolae Grigore.

Dintre rapidişti, Surdu e cel mai sprinten când vine vorba de drepturi salariale. Deşi pe teren nu arată mai nimic, Romeo a solicitat direct la TAS plata restanţelor, el având în contract că poate trece în asemenea situaţii de instanţele din ţară, adică LPF. Ăsta pare că n-are probleme la cap, ca alţi fotbaliatori, el cu picioarele stă mai rău…

Planuri frumoase de viitor la Mediaş, care a semnat un protocol de colaborare cu AC Milan, care îi permite să împrumute gratis, un an, orice extracomunitar, cu condiţia să-i plătească salariul. În plus, va putea cumpăra orice jucător care nu mai e dorit la gruparea italiană, iar antrenorul echipei va putea oricând să urmărească antrenamentele lui Milan. Interesant proiect!

În final, cronica morbidă. Bistriţa, care decidea totul în prima divizie în anii ’90, e la un pas de desfiinţare, antrenorul (aşa e titulatura, mă rog!) Nae Manea şi-a dat demisia. Rapidul, cum am mai spus, e cu un picior şi jumate de anus pe buza prăpastiei, iar Copos e în cărţi pentru un sejur de patru sezoane la mititica. Dinamo nu stă nici ea pe roze (sau pe roz) în plan financiar. Mai mult, la căţei, după problemele de sănătate ale lui Borcea-butelie, şi Nicolae Badea s-a operat recent în Turcia de tiroidă. Ce Sa-ta-na se întâmplă aici? Şi-abăgat Scaraoţchi coada? Sau poate că nu… Poate că se întâmplă ce trebuia să se întâmple mai demult…

Share
Published by
editor

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

8 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

9 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

10 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

14 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

14 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

15 ore ago