Cei mai buni măcelari din vestul României și-au dat întâlnire la Jimbolia, la tradiționala adunare de Ignat. Începând cu anul 2000, măcelarii din cele trei ţări se întrec în delicatese, sub steagurile lor şi al Uniunii Europene.
Ca de obicei, măcelarii au asomat porcii cu noaptea în cap. Apoi, fiecare animal a fost pârlit, spălat și curățat. Sârbii, ungurii și românii au tranşat, au împărţit bucăţile de carne, apoi au început să pregătească mezelurile.
Echipa din Csanad Palota (Ungaria) a pus gulaşul la fiert într-un ceaun uriaş, sârbii din Kikinda au venit cu rețetele lor secrete și o grămadă de mirodenii, pentru mușchiulețul umplut. Românii au preparat sângerete la ceaun. „Sângele proaspăt recoltat se prăjește cu ceapă. E o delicatesă specifică acestei zone”, explică măcelarul.
Singura noutate a acestei ediții este că… Jimbolia are un nou primar! Darius Postelnicu spune că toate delicioasele preparate vor fi donate cantinelor sociale de la un centru pentru bătrâni, o casă de copii și un ONG care oferă servicii after-school copiilor din familii sărace. „Am primit șase carcase și de la Smithfield, noștri. Din acestea se vor prepara mezeluri”, a explicat Postelnicu.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…