Categories: PoliticaUltima ora

Popoviciu face curatenie in PD-L dupa „lista lui Bojin”

Preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, pare să se fi dezis de primarii PD-L pe care i-a pupat înainte de alegeri. El i-a făcut cadou lui Constantin Ostaficiuc lista cu primarii „portocalii” dispuşi la orice oră să intre în PSD. Mare parte din ei vor fi dați afară din partid în scurt timp.

Primarii trădători au fost efectiv dinamitaţi de deputatul Alin Popoviciu, în Biroul Permanent Judeţean al PD-L Timiş de joi. Sursele noastre din PD-L susţin că Popoviciu le-a bătut obrazul în modul cel mai agresiv cu putinţă.

„Am fost vehement împotriva primarilor care au trădat, pentru că au fost unii care s-au bătut până la capăt. Acest partid a trăit şi când avea șase primari, nu 35, câţi avem acum. Mi se părea normal că dacă eu mi-am făcut treaba patru ani şi m-am bătut pentru primarii noștri, ei să fie măcar loiali”, afirmă Alin Popoviciu.

Deputatul spune că edilii trădători vor fi dați afară din partid în timp foarte scurt. „M-a mirat că stăteau cu capul în pământ şi spuneau că vor să facă parte în continuare din PD-L. Pentru mulţi este însă un pic cam târziu. După parlamentare, Bojin ne-a dat lista trădătorilor şi ne-a spus «Ăştia v-au trădat. Puteţi să-i luaţi, nu am ce să fac cu ei». Degeaba zic acum că vor să fie în echipă cu noi. Să fie în echipă cu Bojin care nu-i mai vrea, sau să fie liber cugetători, independenţi, să vadă cum e”, mai spune Popoviciu.

Alin Popoviciu lasă totuși o portiţă de salvare pentru unii trădători. „Unii au circumstanţe atenuante. Pentru a scăpa, trebuie să apară în conferinţe de presă, să povestească cum i-a constrâns Bojin, dacă a fost cazul. În două săptămâni vor fi făcute propunerile de excludere din PD-L, vor fi daşi afară primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi consilieri locali, unii chiar de la Timişoara”, ne-a mai declarat deputatul.

În PD-L Timiş nu există doar primari trădători. Vor fi zburaţi din partid şi nenumăraţi consilieri locali, unii chiar de la Timişoara, consilieri judeţeni, dar şi viceprimari. Surse din partid spun că niciun consilier județean al PD-L, în afara lui Marius Martinescu, căruia i se reproșează că nu s-a implicat cum trebuie la Lugoj, nu este in pericol. Pe de altă parte, doi sau trei consilieri locali de la Timișoara ar putea zbura din partid.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

32 de minute ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

47 de minute ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

O oră ago

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

4 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

19 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

20 de ore ago