Aflat ca tot arădeanul cu treburi prin Iulius Mall, săptămâna trecută am avut parte de o întâlnire de gradul trei. Un domn cu familia se plimba agale, probabil venit de la cumpărături. Blugul apretat, cămașa albastru închis bine întinsă pe corp, trupul legănat accentuat de pe un picior pe altul… toate îmi înfățișau o persoană chiar mai grea decât funcția care o ocupă. Era Călin Rosenblum, fostul jucător al Politehnicii Timișora, actual director la același club. Chiar și fără să cunoști limbajul corpului în termenii psihologului, Călin Rosenblum dădea impresia că se relaxează după ce și-a făcut cu prisosință treaba pentru care este bine plătit ca bugetar cu două slujbe.
Din acel moment n-am mai avut odihnă și m-am tot gândit ce-o fi făcut Călin Rosenblum pentru club, oraș și fani în cele trei săptămâni de pauză competițională. Având în vedere că între sfârșitul campionatului de divizia B și începutul ediției viitoare de primă ligă sunt doar vreo șase săptămâni – timp în care jucătorii trebuie să se mai ducă și prin concedii, și să se apuce de antrenamente – m-am gândit că directorul Călin Rosenblum a folosit această pauză competițională ca, împreună cu antrenorul Velcea, să stabilească și să facă rezervările pentru cantonamentul premergător viitoarei ediții de campionat. Bineînțeles, într-o locație în care echipa să se poată bucura de o bază bună de antrenamente, nu foarte scumpă, dar și în care echipele partenere de amicale să fie pe placul echipei tehnice.
Care echipă tehnică, dacă va fi tot aia – adică Vali Velcea, Stoicov, Petruescu – ar fi trebuit să-i dea deja de lucru lui Călin Rosenblum în problema transferurilor. Managerul care se respectă ar ști deja cam cu cine vrea să facă echipă peste două luni, iar criza care a dat peste cap fotbalul românesc ar fi trebuit să-i vină ca o mănușă directorului Călin. Echipe de tradiție și chiar de valoare vor lua administrativ calea ligii secunde pe motiv de nelicențiere. Iar dacă la acestea vei adauga și pe cele retrogradate pe cale sportivă, baza de selecție a jucătorilor interesanți și chiar liberi de contract devine tot mai atractivă. Totul este să stabilești cu antrenorul, cu consiliul ăla consultativ, strategia de transferuri, pentru ca apoi să te pui la discuții cu impresarii celor doriți.
Sunt ferm convins că de aia se plimba Călin Rosenblum atât de mândru prin mall, cu sentimentul îndeplinirii sarcinilor sale profesionale. Ba chiar la ora aia eram aproape sigur că directorul de la Poli a profitat de indecizia unor cluburi de primă ligă în prelungirea angajamentelor cu o serie de juniori crescuți la Timișoara, însă am aflat apoi de la colegul Nestor că lucrurile n-au stat chiar așa. Ba din contră. Întrebat la un moment dat dacă Poli îl vrea pe juniorul Rotariu, Călin Rosenblum a dat-o pe aia cu strugurii acri, părând să nu știe la acel moment nici măcar dacă jucătorul este dorit sau nu de antrenorul Velcea.
Dar ca să poți angaja discuții cu reprezentanții jucătorilor doriți din vară pe Bega, Călin Rosenblum a trebuit să poarte o discuție lămuritoare și cu finanțatorii acestei echipe. Nu mă îndoiesc că dl Rosenblum știe dacă-l întrebi pe ce buget se va baza Poli în prima ligă. Nu pe povești cu rectificări bugetare și alte ciori de pe gard, ci cu certitudini, ca să-ți cunoști limitele la masa negocoierilor. Tot cu președintele CJT Titu Bojin și cu primarul Robu cred că oficialul lui Poli a lămurit și problema investiției la care te obligă caietul de licențiere, încălzirea și instalația de scurgere de sub terenul de joc, dar și alte treburi gospodărești prin club.
Nu mai vorbesc de clarficările pe care Călin Rosenblum precis le-a obținut de la politicienii locali cu privire la înțelegerile cu Marian Iancu. Atât cu privire la jucătorii de primă ligă aflați sub contract cu fostul investitor, cât și în chestiunea numelui și culorilor. Pentru că, iarăși spun, un manager care se respectă trebuie să fi stabilit cu două luni înainte de începerea campionatului modelul și culorile echipamentului de joc ce urmează să fie pus la dispoziție de sponsorul tehnic. Unde mai pui că n-ar trebui să-l supere cineva pe primarul Robu, care a apucat să promită suporterilor că din vară vom juca în alb-violet și că denumirea clubului va fi Politehnica Timișoara, fără ACS, simplu și curat, să se priceapă până în liga a V-a.
Ați văzut acum cât a avut de lucru în aceste trei săptămâni directorul Călin Rosenblum?! Dar eu cred că omul le-a rezolvat pe toate, că doar nu-i dădea prin cap să se plimbe, mândru, prin mall doar pentru a-și cheltui salariile.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…