Politehnica Timisoara, pe drumul onoarei sau pe mana compromisului cu Danut Lata?

Frumoşii suporteri ai Politehnicii Timişoara vor să mărşăluiască pe drumul cinstei, onoarei şi al demnităţii sportive, departe de mârșăviile sforarilor și blatiștilor din fotbalul modern (citat din filosofia proiectului SS Politehnica). Ei se confruntă însă cu o mare dilemă: accceptă sau nu un compromis cu Dănuţ Laţa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş (AJF), pentru accederea în Liga a IV-a, promovarea pe teren fiind ca şi pierdută?

AJF Timiş, la iniţiativa lui Dănuţ Laţa, a modificat în mai multe rânduri regulamentul în privinţa promovării, în acest fel reuşind să ajungă în Liga a IV-a echipe care nu şi-au câştigat acest drept prin promovarea pe teren. La fel au fost salvate de la retrogradare formaţii precum FC Deta sau Real Dragşina, care au beneficiat de clemenţa AJF Timiş. Prezenţa în cel de-al patrulea eşalon se rezuma la o simplă invitaţie din partea AJF Timiş.

De mai bine de două săptămâni, pe holurile AJF Timiş se discută despre subiectul legat de acordarea unei invitaţii Politehnicii Timişoara pentru participarea echipei cu cei mai mulţi fani din Banat la viitoarea ediţie a Ligii a IV-a, în cazul foarte probabil în care cel puţin o echipă de la acest nivel va anunţa că se va retrage din competiţie. O altă soluţie discutată este mărirea numărului de echipe, de la 18 la 20. În acest caz, s-ar desfăşura jocuri de baraj între ocupantele locului 2 în cele trei serii ale campionatului judeţean, două dintre acestea urmând să promoveze.

În cazul în care cele două variante nu stau în picioare, Politehnica Timişoara va rămâne în campionatul judeţean, dar lucrurile sunt destul de complicate. Din sezonul viitor, în aceeași serie va juca şi Ripensia Timişoara, echipă al cărei lot se ridică cel puţin la nivelul Ligii a IV-a. Promovarea ar deveni din nou aproape imposibilă pentru Politehnica, în cazul în care nu-şi va întări considerabil lotul pentru campionatul viitor. Dar AJF-ul lui Dănuţ Laţa nu doarme. În cazul de faţă, este foarte posibil ca cele două echipe să evolueze în serii diferite, pentru ca ambele să aibă drumul asigurat spre promovare.

Oricare dintre soluțiile de mai sus reprezintă un compromis al formaţiei timişorene, care contravine cu filosofia proiectului fotbalistic îmbrăţişat de cei mai mulţi membri ai galeriei. „Ne dorim să mărşăluim pe un drum al cinstei, al onoarei și al demnității sportive, departe de mârșăviile sforarilor și blatiștilor din fotbalul modern, care și-au bătut joc de pasiunea noastră. Vrem să demarăm un proiect sănătos și energic, pătruns de adevăratul spirit polist, fără bișnițari sportivi, fără escroci sentimentali și fără pseudo-suporteri de conjunctură. Atâta timp cât suntem singurii care refuzăm fotoliul călduț al compromisului și pornim pe un drum foarte greu, dar demn, al renașterii, putem spune fără să greșim că «Poli suntem noi!»” , se arată pe www.sspolitehnica.ro. (sursa foto: www.sspolitehnica.ro)

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

1 minut ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

2 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

2 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

3 ore ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

4 ore ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

4 ore ago