Politehnica Timisoara, pe drumul onoarei sau pe mana compromisului cu Danut Lata?

Frumoşii suporteri ai Politehnicii Timişoara vor să mărşăluiască pe drumul cinstei, onoarei şi al demnităţii sportive, departe de mârșăviile sforarilor și blatiștilor din fotbalul modern (citat din filosofia proiectului SS Politehnica). Ei se confruntă însă cu o mare dilemă: accceptă sau nu un compromis cu Dănuţ Laţa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Timiş (AJF), pentru accederea în Liga a IV-a, promovarea pe teren fiind ca şi pierdută?

AJF Timiş, la iniţiativa lui Dănuţ Laţa, a modificat în mai multe rânduri regulamentul în privinţa promovării, în acest fel reuşind să ajungă în Liga a IV-a echipe care nu şi-au câştigat acest drept prin promovarea pe teren. La fel au fost salvate de la retrogradare formaţii precum FC Deta sau Real Dragşina, care au beneficiat de clemenţa AJF Timiş. Prezenţa în cel de-al patrulea eşalon se rezuma la o simplă invitaţie din partea AJF Timiş.

De mai bine de două săptămâni, pe holurile AJF Timiş se discută despre subiectul legat de acordarea unei invitaţii Politehnicii Timişoara pentru participarea echipei cu cei mai mulţi fani din Banat la viitoarea ediţie a Ligii a IV-a, în cazul foarte probabil în care cel puţin o echipă de la acest nivel va anunţa că se va retrage din competiţie. O altă soluţie discutată este mărirea numărului de echipe, de la 18 la 20. În acest caz, s-ar desfăşura jocuri de baraj între ocupantele locului 2 în cele trei serii ale campionatului judeţean, două dintre acestea urmând să promoveze.

În cazul în care cele două variante nu stau în picioare, Politehnica Timişoara va rămâne în campionatul judeţean, dar lucrurile sunt destul de complicate. Din sezonul viitor, în aceeași serie va juca şi Ripensia Timişoara, echipă al cărei lot se ridică cel puţin la nivelul Ligii a IV-a. Promovarea ar deveni din nou aproape imposibilă pentru Politehnica, în cazul în care nu-şi va întări considerabil lotul pentru campionatul viitor. Dar AJF-ul lui Dănuţ Laţa nu doarme. În cazul de faţă, este foarte posibil ca cele două echipe să evolueze în serii diferite, pentru ca ambele să aibă drumul asigurat spre promovare.

Oricare dintre soluțiile de mai sus reprezintă un compromis al formaţiei timişorene, care contravine cu filosofia proiectului fotbalistic îmbrăţişat de cei mai mulţi membri ai galeriei. „Ne dorim să mărşăluim pe un drum al cinstei, al onoarei și al demnității sportive, departe de mârșăviile sforarilor și blatiștilor din fotbalul modern, care și-au bătut joc de pasiunea noastră. Vrem să demarăm un proiect sănătos și energic, pătruns de adevăratul spirit polist, fără bișnițari sportivi, fără escroci sentimentali și fără pseudo-suporteri de conjunctură. Atâta timp cât suntem singurii care refuzăm fotoliul călduț al compromisului și pornim pe un drum foarte greu, dar demn, al renașterii, putem spune fără să greșim că «Poli suntem noi!»” , se arată pe www.sspolitehnica.ro. (sursa foto: www.sspolitehnica.ro)

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

Ion a spus: (mai 29th, 2013 at 18:04 )

Cosmin Bradu ce vrei ma cacatule?

perla lu bradu a spus: (mai 29th, 2013 at 19:15 )

IN SFARSIT UN ARTICOL DE TOATA LAUDA……FELICITARI…!!!!!1

SAM a spus: (mai 29th, 2013 at 20:55 )

drumul onoarei in romania este un drum infundat

Care ONOARE ??? !! a spus: (mai 29th, 2013 at 22:19 )

In primul rand SS Poli v-a alege varianta care-i convine partidului taranesc si anume :sa ramana in judet, DAR IN ALTA SERIE, pt. ca naivii astia de la drukeria sa faca propaganda electorala si prin alte sate! Partidul nu are nici un interes sa fie „calcate” tot aceleasi sate si mai bine inca doi ani vor fi calcate si alte sate, la anul in alta serie, iar apoi eventual in liga a IV-a , ca si acolo sunt sate. Bineinteles ca explicatia oficiala v-a fi cinstea si onoarea si alte bla-bla-bla-uri de genul asta.

sunt uimit a spus: (mai 29th, 2013 at 22:22 )

ma uimeste ca RIPENSIA nu face o astfel de combinatie si mai PIERDE UN AN PROSTESTE ! Face o mare gresala, care ar putea cantari: bani cheltuiti fara rost, entuziasm erodat,cresterea numarului de jucatori, etc,….

SUNTETI NISTE MIZERII a spus: (mai 29th, 2013 at 22:39 )

ion …..ESTI O MIZERIE

dan radosav a spus: (mai 30th, 2013 at 08:03 )

domnului „Care onoare???!!” – esti un ratacit prin tranzitie. Alo, domnu’, suntem in mai 2013, ne spui si noua cam care este implicarea taranistilor in aceasta poveste…, ca noua ne scapa. Nu ar fi mai bine sa te culci, mai mosule, decat sa scrii bazaconii? Hai, somn usor! Tinerii de la Drukeria nu fac propaganda decat fair-playului sportiv si echipei pe care o iubesc, si nicidecum vreunui partid politic. Eu iti recomand ca inainte de culcare sa bei o cana de „moare de curechi”…, poate asa te trezesti, peste cateva ore, la realitate.

doru a spus: (mai 30th, 2013 at 08:33 )

cei mai multi dintresuporteri vor sa continue in judet, dar acum vom vedea daca altii au interese ascunse. daca se acepta oricare din variante, eu va spun pa-pa.

drukeria-membridepartid a spus: (mai 30th, 2013 at 10:05 )

facem pariu ca-i promoveaza Lata indiferent pe ce loc termina campionatul?! facem pariu? pe teren nu vor promova asta e clar! atunci va gasi Lata o cale sa-i promoveze!
apropo de poza de mai sus:”Poli trebuie sa stii, esti asa cum vor stelistii si dinamovistii sa fii!” (adica la ZERO, pe iSlaz, acolo ne vor stelistii, dinamovistii si herzoghistii, pe ISLAZ in MOCIRLA lanaga BALEGA de vaca! acolo ne vor dusmanii!

herzog spune ca nu-l intereseaza sa ajunga in fotbalul lui mircea sandu si mitica dar isi doreste de fapt cu orice pret sa promoveze acolo!

si inca ceva faptul ca s-a ajuns la ‘compromisul’ recas s-a ajuns fiindca herzog si herzogheria alaturi de unii pliticieni nu au vrut sa fie salvata licenta si acea echipa extraordnara a timisoarei care elimina detinatoarea europa league!
n-am vazut nici-un herzoghist sa iasa in strada atunci cand taranistii, psd-istii alaturi de ostaficiuc ne-au pacalit cu mascarada aia de ‘audit’ la care tot iei politicienii nu au vrut sa aibe acces presa la acea mascarada de audit! herzog se bucura ca nu a fost salvata licenta!
ne-au pacaliei au vrut ZERO! asa cum ne-au vrut si stelisti si dinamovistii tot ZERO!

Johnny a spus: (mai 30th, 2013 at 10:05 )

Bun titlul, insa putin gresit. Este un cuvint in plus: „CU”. Revedeti. Lata e un Sandu mai mic, se stie. Cit despre faptul ca s-a ajuns in asemenea hal incit se confunda institutia cu seful ei, ce sa mai zic?

adriana a spus: (mai 30th, 2013 at 10:13 )

onoare, ceva ce multa lume n-are. sunt curioasa daca bosii de la asu politehnica au. ca noi avem!

eu a spus: (mai 30th, 2013 at 10:27 )

daca tot vor sa fie curati eu zic ca trebuie sa ramana in liga a V-a…pt ca cei care pricep cat de cat lucrurile stiu cum se fac treburile la ajf…fac totul legal dar urmaresc un anume interes…ceea ce nu consider ca e demn…cu siguranta si-ar pierde din credibilitate daca ar accepta o invitatie sau orice altceva…dar sa asteptam…

@dan radosav a spus: (mai 30th, 2013 at 10:35 )

baiete, cred ca ai IQ<0, ca altfel ai sti ca toti sefii de la drukeria+ o mare parte din "membrii", sunt membrii ai partidului taranesc, divizat in trei: in plus tie " ti-a scapat" (noua nu…)ca primul care a "decretat" ca adevarata Poli este asu Poli, a fost seful suprem al partidului taranesc = orzu; "ti-a scapat' ca intrunirile se tin intr-o anume "locatie", care nu are nimic cu acest minuscul partid; dar tie iti scapa multe! FDi fericit ca probabil ti-ai primit votca si la culcare….ca altfel poate ti se deschide pofta si….de unde, ca ratia e doar o(una) votca!

radu a spus: (mai 30th, 2013 at 10:47 )

Va alege şi va fi cinstea se scriu împreunat,nu despărţit.Mai pune mana pe carte, domnu „care ONOARE”!

Onoare a spus: (mai 30th, 2013 at 10:48 )

Daca mai au un miligram de onoare, atunci nu ar mai calca niciodata pe Stadionul D.Paltinisanu!

pop a spus: (mai 30th, 2013 at 10:59 )

In toamna toti betivi din nou pe Paltinisanu!!
Asu va disparea incet-incet!

Adi a spus: (mai 30th, 2013 at 13:17 )

@@Dan Radosav : tie pot sa-ti spun cu precizie ca esti un postac de partid, pt ca stiu cu siguranta ca ce spui tu nu e adevarat.
In alta ordine de idei: voi, astia, sclavii lui robuletz(printre care, probabil, te numeri si tu, ca si autorul articolului, de fapt), pe la stadion cand mai treceti?Pt ca am impresia ca mareata echipa din Recas duce lipsa de suporteri 🙂
legat de ASU, stati voi linistiti, pentru ca pe DP vom reveni atunci cand va juca Poli a noastra acolo, nu echipa din Recas 😉

florin a spus: (mai 30th, 2013 at 14:05 )

MI-E SCARBA DE VOI!!!! DE TOTI!! asu-isti, acs-isti si de care mai sunteti! ati ajuns sa va comportati ca niste gunoaie, va injurati si va acuzati dintr-o parte in alta la fel ca niste sudisti de pe malurile dambovitei, mai terminati odata in pula mea ca ne faceti orasul de rusine! Poli a murit, o spun cu durere, am fost inscris in cvucs cu legitimatie si am umblat in toata tara si in strainatate alaturi de poli, aek, bragadiru si care o mai fi fost pana la momentul acs-robu-usl si aparitia asu-ului. atunci am zis STOP! atunci am zis „poli nu mai este, poli a murit” . ar fi cazul sa realizati si voi toti asta si sa o lasati pe poli in pace.

@florin a spus: (mai 30th, 2013 at 15:22 )

POLI a murit pt. tine! Pt. mine POLI TRAIESTE si se bate la promovare! De ce trebuie sa facem cum zici tu ?

@@florin a spus: (mai 30th, 2013 at 18:14 )

cred ca florin vrea sa spuna altceva. tu poti invoca ca traieste in tine, dar in acte poli nu mai e de multa vreme. ii vad pe aia de la asu ca se umfla in pene ca ei sunt adevaratii continuatori. nimic mai fals. cum nici acs nu e continuatoare, nici asu. asul din maneca al acsului e insa legat de culori si palmares, care vor fi cedate de iancu. daca asa va fi, acs e mai aproape de ce a fost adevarata poli.

dodo a spus: (mai 30th, 2013 at 23:29 )

pt @@florin: ai pus punctul pe ‘i’, excelent comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top