Categories: Zâmbete amare

Avem o echipa campioana, cum procedam cu ea?

Echipa de rugby RCM Timișoara se îndreaptă încet, dar foarte sigur spre al doilea titlu consecutiv de campioană a țării. În ultimele meciuri a măturat pe jos cu toate cele trei principale contracandidate, iar un nou titlu pare doar o chestiune de timp. O performanță extraordinară, în condițiile în care susținerea autorităților locale față de echipă a fost neînsemnată, oricum ridicolă față de sporturi bugetofage, dar fără performanță (fotbal, baschet etc).

În urmă cu un an, RCM aducea la Timișoara primul titlu național într-un sport de echipe după 21 de ani de la succesul handbaliștilor de la Politehnica. Moment de mare sărbătoare și declarații euforice ale liderilor administrației care au făcut fel de fel de promisiuni pentru rugbyști. Care reușiseră marea performanță pe un teren plin de noroi situat în cartierul Ronaț.

Peste un an ne vom întâlni în număr și mai mare pentru a sărbători al doilea titlu. Timișorenii au dovedit că iubesc rugby-ul. Vom avea stadionul CFR pentru rugby. Va trece din patrimoniul statului în al primăriei, iar primăria îl va pune la dispoziția acestui club. Stadionul se va numi «Gheorghe Rășcanu»”, promitea primarul Nicolae Robu în Piața Unirii, la sărbătoarea dată în cinstea rugbyștilor. El adăuga că va vorbi personal cu ministrul de la acea vreme al Transporturilor, Relu Fenechiu, pentru a grăbi procedura privind transferul stadionului. Pe baza acestei promisiuni ferme, cei de la club făceau planuri mari privind o academie de rugby pentru copii și juniori, vestiare moderne, în fine, condiții cât de cât decente pentru o echipă campioană. Euforia titlului a trecut însă repede…

Autoritățile au uitat de rugby, având probabil alte probleme pe cap. Rugbyștii timișoreni joacă în continuare în noroiul din Ronaț. Au vrut măcar o dată să joace pe „Dan Păltinișanu”, dar au fost refuzați, chiar și în condițiile în care ACS Poli nu avea meci. Campionii timișoreni au ratat participarea la o cupă europeană pentru absolut penibilul motiv că nu au un stadion decent pentru disputarea meciurilor de acasă. Despre stadionul CFR nu se mai aude nimic. Și asta, în condițiile în care Robu anunța triumfător că și-a respectat promisiunile în proporție de 500%. La toamnă, la Timișoara va veni un nou titlu de campioană. Câștigat tot cu sudoare, sânge și noroaie de Ronaț.

Sunt curios dacă șefii politici vor avea stomac să se ducă din nou să se bucure alături de rugbyști și suporteri după promisiunile neonorate de anul trecut. Și dacă da, ce le vor spune? Ce le vor mai putea promite? Că nici măcar să dea vina pe guvern nu au voie. Pe de altă parte, ca să iasă din această situație jenantă, primarul poate să facă un nou sondaj pe Facebook, cu întrebarea: „Am promis eu vreodată stadionul CFR pentru echipa de rugby?”. Pot să fac pariu că prietenii de pe rețea ai primarului (cu care acesta conduce, de fapt, orașul) vor răspunde în proporție de 93,87% cu NU. Deci n-a promis nimic, ce nu e clar?

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

14 minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago