Sta la nefamilisti, dar detine cinematograful Studio in centrul Timisoarei!

O timișoreancă cu domiciliul pe strada Polonă este proprietara imobilului în care funcționează cinematograful Studio! Femeia a împrumutat RADEF cu nu mai puțin de 200.000 de euro și, pentru că regia n-a plătit, a primit, în schimbul datoriei, ditamai clădirea din centrul Timișoarei.

Primăria are planuri mărețe pentru cinematografele din Timișoara, deși nu le are încă în proprietate. Acestea ar fi trebuit predate prin proces-verbal de către RADEF, însă regia se tot eschivează, spunând că transferul nu se poate realiza, pentru că instituția nu are consiliu de administrație. Explicația ar fi putut sta în picioare, dacă nu s-ar fi petrecut un lucru interesant. „I-am somat să-și vopsească fațada și așa am aflat că imobilul este în proprietate privată. Am căutat prin acte și am constatat că deținătorul acesteia este o anume Nada Rusimovici”, explică viceprimarul Traian Stoia. Acesta spune că, deși n-are consiliu de administrație și întârzie încheierea unui proces-verbal cu administrația locală, RADEF a dat clădirea de peste 500 mp unei timișorence către care avea o datorie.

Nada Rusimovici, care locuiește la etajul al patrulea într-unul din blocurile de pe strada Polonă, a împrumutat RADEF cu echivalentul a 200.000 de euro. După ce s-a ajuns în instanță, regia a dat clădirea cinematografului Studio acestei femei, plus o diferență de 13.000 lei plătită în cash. Rusimovici e proprietară și intabulată încă de anul trecut. Imobilul a fost evaluat, în timpul procesului, la 211.000 euro. „Datoria a apărut ca să justifice punerea în posesie. Nu sunt specialist, dar nu cred că actele sunt false. Însă dacă Nada Rusimovici deținea 200.000 de euro, poate că-și cumpăra o căsuță undeva, nu stătea pe strada Polonă”, crede viceprimarul Stoia. În blocurile de pe strada Polonă locuiesc, în general, oameni care se încadrează la categoria „cazuri sociale”.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago