Categories: Sfatul medicului

Nu lasa cancerul sa te „vindece” de fumat!

Dental Design Timișoara pune preț, în primul rând, pe sănătate. Având în vedere factorii de poluare, alimentația necorespunzătoare sau, pur și simplu, netratarea la timp a unor afecțiuni stomatologice, astăzi, mai mult decât în trecut, riscul apariției cancerului oral este tot mai mare.

De aceea, am decis că este timpul să tragem acest semnal de alarmă și să încercăm să venim în sprijinul vostru cu orice sfaturi este nevoie, dar, și mai important, cu cea mai performantă tehnologie de depistare a cancerului oral, chiar de la primele semne ale bolii. Pentru că ne pasa, pentru că vrem să ne implicăm în conștientizarea comunității noastre asupra acestei boli necruțătoare, vom desfășura pe tot parcursul acestei luni o campanie de informare despre cancerul oral – Nu lăsa cancerul să te „vindece” de fumat!

Velscope VX este cea mai performantă tehnologie care a fost achiziționată recent de Clinica Dental Design din Timișoara. Această investiție a fost făcută cu scopul clar de a veni în întâmpinarea nevoilor celor care înțeleg că trebuie să aibă grijă de sănătatea lor, iar pretul unei consultații va fi minim, respectiv echivalentul a patru-cinci pachete de țigări. Veți afla, în perioada următoare, tot ce trebuie să știți despre acest aparat sau, dacă doriți să vă faceți o programare la o consultație, accesați secțiunea Programari.

Astăzi vom vorbi despre unul dintre principalii factori care declanșează cancerul oral, iar acesta este fumatul. Am selectat, pentru dumneavoastră, câteva sfaturi interesante, venite de la specialiști, care v-ar putea ajuta să vă lăsați de fumat.

Fie că sunteți un fumător „începător” sau un fumător „de cursă lungă”, renunțarea la fumat se poate dovedi destul de grea. Dar, cu cât învățați mai mult despre opțiunile pe care le aveți și vă pregătiți să vă debarasați de acest obicei nociv pentru sănătatea voastră, cu atât va fi mai ușor să reușiți.

Sfaturi utile

1. Ai grijă de tine! În loc să consumi țigări sau mâncare atunci când te simți stresat, anxios sau depresiv, învață să ai grijă de tine. În acest sens, poți, spre exemplu, să te răsfeți cu o muzică bună sau să faci o baie fierbinte în momentele de maximă tensiune. Ideea este să încerci să înlocuiești acest obicei nociv cu ceva care să îți facă plăcere și să îți ofere o stare de relaxare.

2. Mănâncă sănătos, mese variate. Încearcă să consumi cât mai multe fructe și legume și limitează cantitatea de grăsimi. Alege, în schimb, variantele light”, care ți se par gustoase și pe care să le consumi cu plăcere. Evită alcoolul sau cafeaua, asociate cu țigara, care ți-ar putea spori „pofta” de fumat.

3. Bea multă apă. Consumul unei cantități importante de apă (aprox. doi litri pe zi) te ajută să te simți mai energic și elimină toxinele din organism.

4. Fă o plimbare. Dacă simți că te copleștește nevoia de a fuma, ieși din casă și fă o plimbare. Astfel, nu doar vei arde calorii, ci vei observa că sentimentele de frustrare sau stres, legate de lipsa unei țigări, se vor diminua, ba chiar vor dispărea.

5. Găseste substitut. O scuză des întâlnită la cei care nu se lasă de fumat este teama de a nu lua în greutate. Este adevărat că, atunci când nu fumezi, ai tendința de a mânca mai mult, însă asta nu este o problemă, ba din contră, dacă o faceți așa cum trebuie. Substituiți „alimentul” care vă distruge sănătatea cu alimente bune pentru sănătate cum ar fi legumele și fructele proaspete, cu aport ridicat de vitamine și nutrienți. Astfel, nu doar vă scăpați de o povară pentru organism, ci și câștigati un obicei sănătos pentru voi.

6. Trebuie să știți că există și metode medicamentoase care vă pot ajuta să vă lăsați de fumat, aproape în fiecare oraș unde există o unitate medicală cu specialitatea TBC există și un centru antifumat, unde primiți consultanță și medicamente care vă pot ajuta.

Sper că aceste sfaturi v-au fost de ajutor și așteptăm și părerile voastre pe această temă, mai ales din partea celor care au reușit să se scape de acest „viciu criminal”. Poveștile voastre îi pot inspira pe ceilalți să se lase de fumat și, poate, chiar să-și salveze viața. Nu uitați, campania noastră se numește „Nu lăsa cancerul să te «vindece» de fumat”, tocmai pentru că acesta este principalul factor determinant al cancerului oral. Dacă sunteți fumător, testul Velscope este, practic, obligatoriu! Specialiștii în cancer oral îi indeamnă pe fumători să efectueze acest test o dată la șase luni, pentru că, depistat în stadiu incipient, cancerul oral poate fi învins!

www.dentaldesign.ro
www.drfondrea.ro

Share
Published by
Mirela Vladuti

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago