Categories: Zâmbete amare

Despre normalitatea de-a fi ucis de maidanezi in centrul unui oras european

O înfiorătoare tragedie era să se întâmple cu câteva zile înainte de Anul Nou. Un bărbat în puterea vârstei a fost atacat de o haită de câini maidanezi, mutilat în ultimul hal și doar intervenția unor alți oameni l-au salvat pe bărbat de o moarte îngrozitoare. Totul s-a întâmplat în orașul european Timișoara, lângă Gara de Nord, principala poartă feroviară de intrare în mereu fascinanta țară numită România.

Am mai scris-o, atrăgându-mi înjurăturile asociațiilor și doamnelor iubitoare de câini maidanezi. Aceste animale n-au ce căuta pe străzi. Locul acestor câini poate fi în adăposturi speciale, în curțile caselor, în apartamente, pe Lună sau pe Marte. Numai pe stradă nu! Nici în țările bananiere nu se întâmplă să fii omorât pe străzile orașelor de animale. Poți fi ucis de fiare sălbatice în junglă, în păduri, saivane etc. Dar nu în orașe, chit că aceste orașe sunt în Zambia, Botswana sau Gambia. În problema maidanezilor, nici măcar țară bananieră nu suntem. Suntem sub-bananieri. Oare ce trebuie să se mai întâmple pentru ca problema să fie tratată la modul foarte serios?

Cât privește cazul de la Timișoara, deja a început pasarea responsabilităților. Primăria afirmă că vinovați ar fi cei de la Regionala CFR, deoarece tragedia ar fi avut loc pe terenul acesteia. Însă tot reprezentanții municipalității spun că singura lor vină este că n-au amendat regionala din cauza câinilor care își fac acolo veacul. Așadar, se știa de maidanezi. Mai trebuie spus că, în acest moment, avem o lege care obligă primăriile să scape de câinii de pe străzi. Inclusiv prin eutanasiere. Edilii noștri au tratat cu maximă nepăsare această problemă după ce, în proporție de 51,82%, prietenii de pe Facebook ai primarului Nicolae Robu i-au spus că maidanezii nu trebuie eutanasiați. (Întrebarea era astfel formulată pentru a primi acest răspuns). Doar trebuie sterilizați, crotaliați și apoi aruncați înapoi pe străzi. Că ei nu mușcă cu dinții, ci cu testiculele. Ca atare, cu toate că avem o lege privind eutanasierea maidanezilor, primăria nu a făcut absolut nimic pentru ca ea să fie pusă în practică și nici nu are un plan privind modul de aplicare a legii. Poate după ultima întâmplare vor trata cu ceva mai multă seriozitate problema.

De parte cealaltă, e clar că există o responsabilitate și a CFR. Poate ar părea exagerat, dar într-o țară normală – așa cum România nu este – ministrul Transporturilor își dădea demisia. Nu e vina lui personală, dar este inacceptabil ca un om să meargă într-o gară pentru a lua trenul și să fie sfâșiat de maidanezi. Nu există scuze pentru așa ceva! Cineva trebuie să-și asume răspunderea, iar ael cineva trebuie să fie la vârf. Dar, cum nu suntem o țară normală, anormalitatea deja ne-a intrat în sânge. Ne-am obișnuit să ni se pară anormal să-i ceri demisia unui ministru fiindcă un om aproape e ucis de câini în zona sa de răspundere. Nu mai vorbim că, foarte probabil, ministrul Ramona Mănescu nici măcar nu știe de accident.

Fiindcă nouă ni se par lucruri normale ceea ce în alte țări sunt absolut anormale. Ni se pare normal ca un premier să plagieze și să mintă precum respiră și să nu i se întâmple nimic. Mai mult, să crească în sondaje. Ni se pare normal ca un ministru să mintă de îngheață apele, să fie prins imediat cu minciuna și să nu i se întâmple nimic (vezi Grapini cu șpăgarul Coman). Ni se pare normal ca o bandă de deputați să se întâlnească la miezul nopții pentru a pune la cale eliberarea violatorilor și corupților din pușcării. Ni se pare absolut normal ca deputații să-și voteze propria imunitate în fața legii. Ni se pare normal ca toți demnitarii să fie corupți, punându-ne speranța că mai fac ceva și pentru popor în afară de-a fura pentru ei. Ca atare, nu ni se pare nimic anormal în faptul că un om e sfășiat de câini maidanezi în centrul unui oraș cu pretenții europene. După 45 de ani spălare a creierelor de către comuniști, operațiunea continuă cu succes și în capitalismul original implementat în România de foștii comuniști.
La Mulți Ani și un 2014 mai normal!

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago