Categories: Administratie

Piata Unirii, ultimele pregatiri dinainte de transformarea in „bulevard” / FOTO

Lucrările de amenajare în vederea traficului auto și marcarea locurilor de parcare din Piața Unirii au început miercuri dimineață. Măsura nu a intrat în vigoare, asta poate și pentru că proprietarii au fost anunțați abia marți seară că trebuie să demonteze terasele Primarul Nicolae Robu susține că decizia a fost luată în folosul timișorenilor, care au unde să-și lase mașinile până încep lucrările în zonă.

În Piața Unirii s-a muncit de zor miercuri, la amenajarea viitoarei rute pentru mașini, dar și pentru locurile de parcare. S-au făcut marcaje și au început să fie scoase terasele de pe ambele părți ale pieței, proprietarii acestora fiind anunțați oficial abia miercuri seară. „Este o soluţie de moment. O să vedem cum o să trecem printre maşini, iar copiii vor trebui să aibă mare grijă cum circulă”, ne-a spus un bunic care îşi aştepta nepotul să iasă de la şcoală.

Unii dintre părinții copiilor de la Lenau sunt mulțumiți parțial de soluția găsită de municipalitate. „Mi se pare o soluţie foarte bună, având în vedere că nu am unde să parchez pentru a-mi lua copilul de la şcoală. Cred totuși că deschiderea traficului auto nu e prea inspirată. Copiii sunt mici, neatenţi, nu ştiu dacă este o idee prea bună”, ne-a spus o mămică. Alții sunt revoltați și cred că primăria face lucrurile fără să se gândească prea mult. Însă nu toţi timişorenii par a fi de acord cu ideea primăriei. „În primul rând ar fi trebuit să facă parcări şi după aceea să se apuce de lucrări. La noi lucrurile sunt făcute fără cap. Parcarea şi traficul auto în Piaţa Unirii sunt niște idei foarte proaste. A mai fost vreodată trafic auto în Piaţa Unirii? Niciodată, dar ca la noi la nimeni”, ne-a declarat un trecător, vizibil supărat.

Primarul Nicolae Robu spune că măsura nu va avea niciun efect asupra pavajului sau asupra clădirilor. Asta, în condițiile în care Piața Unirii însăși va intra în reabilitare anul viitor, iar dalele, afirmă Robu, sunt într-o stare proastă, sunt neregulate și reprezintă un adevărat calvar pentru pietoni. „Se va scoate toată piatra. Vor fi lucrări de reabilitare la utilităţile din zonă şi, în final, se va repava strada cu piatră naturală, piatra originală, şi vor fi şi porţiuni unde trebuie să o schimbăm, pentru că este uzată. Nu s-a pus niciodată problema ca Piaţa Unirii să aibă un alt statut decât cel de până acum, de zonă pietonală, de loisir a Timişoarei”, a declarat, miercuri, primarul.

Acesta susține că toate măsurile luate sunt orientate „exact înspre ceea ce am văzut că le place cetăţenilor”. „Înainte de a săpa acolo, de a da totul peste cap, nu văd cu ce ar fi cineva deranjat dacă oferim un serviciu pentru timişoreni, acela de a putea parca mașinile. Când se vor face lucrări, vor intra şi maşini mari și tot felul de utilaje. Acum circulă numai vehicule mici, uşoare, care nu au niciun efect negativ asupra clădirilor. Nu se întâmplă nimic negativ de fapt. Unora le place să instige la proteste, dar timişorenii, cei foarte mulţi, apreciază că ne preocupă să le oferim cât mai multe condiţii bune în oraș”, a conchis Robu.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

3 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago