Categories: Pe surseUltima ora

Ionut Nasleu, sef la Politia Locala?

Decesul regretatului Doru Spătaru a lăsat vacant fotoliul de șef al Poliției Locale, post vânat de mai multă lume. La bursa zvonurilor, cel mai vehiculat nume pentru a-l înlocui pe Spătaru este cel al fostului PRM-ist convertit la PNL, Ionuț Nasleu. Atenție, zvonurile nu vin din interiorul PNL Timiș, ci din diferite medii mai mult sau mai puțin politice! De altfel, liberalii întrebați despre această variantă susțin că primarul Nicolae Robu nu poate fi atât de incorigibil încât să-și bage mortul în casă, adică pe Nasleu șef la Poliția Locală. (Evident, va fi concurs, dar e prea puțin important acest aspect, câștigătorul fiind fi foarte bine desemnat dinainte.)

Pe de altă parte, biografia poate să-l recomande cu prisosință pe Ionuț Nasleu pentru acest post. Absolvent de Teologie, el a ajuns ofițer SRI, apoi angajat pe post de recuperator la firmele fraților Cristescu, impresar de kick boxing, câteva luni senator PRM etc. În guvernarea USL a fost timp de un an vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), pînă când a fost dat afară fără explicații de premierul Victor Ponta. Considerat o perioadă protejat al primarului Robu, se pare că acesta din urmă și-a cam luat mâna de pe el. De altfel, Nasleu se laudă că eventuala sa numire ca șef al Poliției Locale se poate face peste capul primarului.

Mai exact, el ar avea pe cineva în spate la București căruia Robu nu i se poate opune. Numele acestui important personaj n-a fost devoalat însă. Dacă amicul său Gigi Becali nu era ocupat cu naveta între Jilava și Poarta Albă, probabil toată lumea se gândea la oierul din Pipera. Mai interesant este faptul că Nasleu s-ar lăuda că funcția de șef la Poliția Locală este, de fapt, opțiunea sa de rezervă. El ar ținti scaunul de secretar de stat în Ministerul de Interne. Și asta, în cazul în care ministru va ajunge Cristian David (născut Troacă), unul dintre aspiranții liberali la fotoliul lăsat liber de Radu Stroe. Ar fi interesant de aflat cum ar putea Victor Ponta să semneze numirea lui Nasleu ca secretar de stat după ce l-a dat afară de la ANRP.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago