Bogdan Herzog, omul lui Traian Stoia si al fratilor Cristescu din CLT

Cu toate că aparent este în opoziție, consilierul local PNȚCD Bogdan Herzog votează la greu așa cum i-o cere viceprimarul PSD Traian Stoia, dovadă elocventă fiind proiectul de vânzare a sediului PSD. Explicația pentru acest lucru este numărul mare de contracte pe care firma lui Herzog le are cu societățile lui Stoia și ale stăpânilor acestuia, Emil și Marius Cristescu. Firma lui Herzog a furnizat servicii de consultanță și Primăriei Timișoara.

bogdan_herzog
Multă lume n-a găsit nicio explicație, în septembrie 2013, atunci când doi consilieri PNȚCD au votat pentru ca PSD să-și cumpere sediul de la municipalitate la prețul unei savarine. Amintim că afacerea în cauză a fost pusă la cale de viceprimarul PSD Traian Stoia, care înainte de vot i-a și chemat pe consilierii locali la „prelucrare” în propriul birou. Ulterior votului, consilierul PNȚCD a dat și o explicație halucinantă demersului său. Astfel, el s-a justificat că era normal ca PSD să-și cumpere sediul moca, atâta timp cât și propriul său partid, PNȚCD, a făcut la fel. Dincolo de autodemascarea partidului care l-a propulsat în CLT, afirmația lui Herzog poate fi înțeleasă și într-o altă cheie. Și anume, dacă el vede pe cineva furând și nu e prins, e un semnal că poate fura la rândul lui…

Mai trebuie spus aici că, încă din anul 2000, frații Emil și Marius Cristescu, adevărații stăpâni ai viceprimarului Stoia, și-au făcut un obicei de a implanta oameni în consiliul local, pe diferite liste de partid. Au avut oameni susținuți pe listele PNL, PDL, PRM, defunctului ApR etc. Nu mai vorbim de PSD, fiindcă nu e un secret că ei se numără printre liderii informali ai partidului, la Hotel Timișoara fiind luate decizii mai importante privind soarta filialei, decât în sediul partidului. În marea majoritate a cazurilor, consilierii erau atrași prin intermediul unor contracte de afaceri cu firmele celor doi frați. Mai trebuie spus că unii dintre acești consilieri erau pe față oameni ai Cristeștilor, în timp ce alții erau cumva conspirați, intrând în acțiune doar în momentul în care era mare nevoie de votul lor. Cum este și cazul fanaticului admirator al lui Vladimir Putin.

Consilier local, agent de influență al Moscovei, editorialist la „Vocea Rusiei”, șef al Ligii Bănățene, dar și la Druckeria („AC Recaș nu Poli!”), Bogdan Herzog este și un om de afaceri de mare succes, fiind asociat la SC ABA Management și SC ABA Insolvency. Cel puțin acest lucru se înțelege din CV-ul său depus la ADR Vest și care poate fi consultat pe Internet. Potrivit acestui CV, firma sa a avut nenumărate contracte cu societățile conduse de frații Emil și Marius Cristescu, dar și cu SC Timco, unde viceprimarul Traian Stoia a fost administrator și aste acționar. Astfel, la lucrările de evaluări firme, din 20 de societăți cu care a avut contracte Herzog, 12 aparțin fraților Cristescu, după cum urmează: Bega SA, Bega Chim, Bega Invest, Bega Real Pleașa, Bega Turism, Dermatina, Electrotimiș,. Optica, Tehnomet, Turism Banatul, USG Govora, Timco. La o adică, e vorba cam de tot ce înseamnă portofoliul de afaceri al celor doi frați.

În același CV, Herzog mai arată că a furnizat servicii de consultanță pentru… Primăria Timișoara, care pur și simplu nu mai putea evolua fără sfaturile actualului consilier. Se întâmpla probabil în timpul mandatului lui Gheorghe Ciuhandu, coleg de partid cu Herzog, fiindcă altfel ar fi vorba de incompatibilitate. Având în vedere cele de mai sus, pare tot mai naivă încrederea primarului Nicolae Robu că, atunci când se supără, poate face o nouă majoritate în consilul local fără PSD.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

4 comentarii pentru acest articol

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE a spus: (March 12th, 2014 at 14:59 )

UIE LA TOȚI! HERZOG ȘI AI LUI CASCADORI RÎSULUI!UIE!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Cristescu M. a spus: (March 12th, 2014 at 15:17 )

bei Herzog tiam mai spus sa-ti tunzi ciocul ala ca ma gadila la perineu

geoarge a spus: (March 12th, 2014 at 15:24 )

Herzog a fost implantat in CLT de fiul lui Ciuhandu, nu de Cristescu.

Druckerul din Mehala a spus: (March 12th, 2014 at 16:37 )

DNAAAA-ule ia vezi , scormoneste putin pe la firmele lui harciog , are f multe nereguli , la fel si fratii cristescu .

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Heraeus
Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Buzias, Pasarea Phoenix a statiunilor balneoclimaterice / FOTO

În anii comunismului, dar și în primii ani post-decembriști, stațiunea Buziașul a căzut, la un moment dat ajungând o ruină. În ultimii ani a început însă să renască din propria cenușă precum Pasărea Phoenix, nume care, nu întâmplător, a fost dat ultimului hotel de patru stele ridicat aici. Dar mai este mult până departe, respectiv mai este de muncit până când Buziașul își va regăsi faima și strălucirea de altădată.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Buzias, Pasarea Phoenix a statiunilor balneoclimaterice / FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Planuri mari pentru 2018. Anul viitor ar trebui să înceapă lucrările la cele două poduri anunțate, la pasajele Solventul și Piața Consiliul Europei, stadion, bazine de înot. Nu vor fi uitate fântâna muzicală din Parcul Botanic, complexurile sportive din cartiere și reabilitarea Operei. Nicolae Robu spune că vor fi bani în buget, dar nu a putut estima o sumă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timisoara, promisiunea unui urias santier in 2018: doua poduri, doua pasaje, fantana cantatoare si multe altele
În vara anului 2016, când era ales primar la Ghiroda, la doar 27 de ani, liberalul Ionuț Stănușoiu devenea cel mai tânăr edil din România. Probabil și avântul datorat vârstei fragede l-a făcut pe Stănușoiu ca la începutul lui 2017 să propună nu mai puțin de 170 de proiecte pentru comuna din vecinătatea Timișoarei.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, comuna periurbana cu 170 de proiecte in 2017
În anii comunismului, dar și în primii ani post-decembriști, stațiunea Buziașul a căzut, la un moment dat ajungând o ruină. În ultimii ani a început însă să renască din propria cenușă precum Pasărea Phoenix, nume care, nu întâmplător, a fost dat ultimului hotel de patru stele ridicat aici. Dar mai este mult până departe, respectiv mai este de muncit până când Buziașul își va regăsi faima și strălucirea de altădată.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Buzias, Pasarea Phoenix a statiunilor balneoclimaterice / FOTO
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top