Categories: Administratie

Nicio luna fara corpul de control al lui Ponta la primarie

Pe 21 iulie, corpul de control al premierului Victor Ponta revine la Primăria Timișoara, după ultima vizită, făcută în iunie. Dacă atunci era vorba despre probleme legate de retrocedări și vânzări de locuințe, acum va fi verificată activitatea din ultimii 18 ani a mai multor comisii înființate în instituție.

Corpul de control al premierului Victor Ponta a vizitat ultima dată Primăria Timișoara în luna iunie. La vremea respectivă, viceprimarul Traian Stoia, care și-a făcut un obicei din a anunța aceste verificări, spunea că tema controlul a fost legată de retrocedări și vânzarea locuințelor de serviciu ale municipalității. Acum, social-democratul afirmă că, peste circa două săptămâni, „controlorii” lui Ponta revin la PMT. „Ni se cer documente legate de activitatea diverselor comisii de specialitate din primărie, componența lor și așa mai departe, de la 1 ianuarie 1996 până în prezent. E o treabă serioasă și făcută cu multă aplecare spre interesul public”, a declarat Stoia. Primarul Nicolae Robu habar n-avea că pe 21 iulie se întoarce corpul de control al premierului Ponta, dar spune că nu e nicio problemă. „Sper să ne ajute să identificăm persoanele sau firmele care, în mod fraudulos, au intrat în posesia unor elemente de patrimoniu are ținut de averea publică a României. Și nu vorbesc aici numai despre persoanele cu o anumită etnie, ci de orice alte persoane”, afirmă edilul. După mai multe „vizite” ale corpului de control, nu există încă un raport public care să prezinte niște concluzii clare. Din declarațiile lui Stoia făcute în iunie rezultă doar că locuințele de serviciu ale municipalității au fost vândute ilegal în timpul ultimului mandat al lui Gheorghe Ciuhandu, însă nu există o confirmare oficială.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago