Poli joaca lamentabil la Ramnicu Valcea si pierde pozitia de lider

Poli Timişoara nu şi-a revenit după umilinţa din Cupa României, când a pierdut în faţa arădenilor de la Şoimii Pâncota. Trupa lui Dan Alexa a bifat primul insucces stagional, fiind învinsă cu 1-0 de CSM Râmnicu Vâlcea. Antrenorul timişorean s-a dovedit din nou extrem de neinspirat când a gândit prima echipă, la fel ca şi în cazul jocului de la Pâncota.

Chiar dacă Cristian Scutaru a greşit la toate golurile din jocul cu Şoimii Pâncota, Dan Alexa a ales să-l titularizeze şi în jocul de la Râmnicu Vâlcea, deşi a declarat de mai multe ori că în primul „11” îşi vor face loc doar cei mai în formă jucători. Fundaşul de 27 de ani a fost la fel de ezitant şi de nesigur şi în jocul de sâmbătă. În cele 90 de minute, Poli şi-a creat doar câteva ocazii de gol, şi acelea anemice. Echipa gazdă însă, a pus presiune în permanenţă pe defensiva timişorenilor. Cea mai mare ocazie de gol a primei reprize a avut loc în minutul 25, când Coman a tras pe poarta lui Eduard Pap, dar portarul de 20 de ani a avut o intervenţie sigură.

Al doilea act s-a desfăşurat după aceeaşi regie, Poli evoluând din nou dezamăgitor. Erik Lincar, antrenorul gazdelor, a fost eliminat în minutul 70 pentru proteste adresate arbitrului Ovidiu Mazilu, care, în opinia antrenorului, nu a acordat un penalty pentru echipa din Vâlcea. Jocul la ciupeală al celor de la Poli în speranţa câştigării unui punct nu a dat roade. „Centralul” întâlnirii a dictat până la urmă lovitură de pedeapsă pentru gazde, care au înscris prin acelaşi Coman, cu câteva minute înainte de finalul jocului. Lovitura de pedeapsă a fost acordată în urma unei intervenţii a lui Claudiu Belu. Poli pierde astfel primul joc în campionat, iar Eduard Pap primeşte primul gol în trei etape. Consecinţele rezultatului de la Râmnicu Vâlcea nu sunt deloc îmbucurătoare, echipa lui Dan Alexa pierzând fotoliul de lider în detrimentul Metalului Reşiţa. Mai mult, poziţia a doua în clasament este ocupată de echipa timişorenilor Gârlea, Dobrosavlevici şi Birău.

ACS Poli: Pap – Belu, Cânu, Scutaru, Neagu – Lazăr (65’ Keita), Ov. Popescu – Bărbuţ, Poparadu (85 Boldea), Kneeshaw – Sz. Szekely

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

SCM Poli, deplasare lungă și dificilă la Vaslui

SCM Politehnica Timișoara începe cea de-a doua jumătate a turului din Liga Zimbrilor cu o…

14 ore ago

Zilele Carierei de la UPT au început cu mult entuziam și interes/FOTO

Un eveniment mult așteptat de tineri a început în forță. Cantina Universității Politehnica Timișoara s-a…

17 ore ago

CSU Poli, implicată în promovarea sportului în școli. S-a încheiat faza județeană a campionatului interșcolar de baschet

Echipele a cinci licee din Timișoara au luat parte la faza județeană a competiției de…

19 ore ago

Concurs inedit la Muzeul Banatului. Tortul Doboș bate ciocolata Dubai!

O tradiție culinară veche de 140 de ani a învins, într-un sondaj inedit, realizat de…

19 ore ago

Aproape 1500 de mașini ridicate, deoarece „bizonii” au blocat circulația

Atenție unde staționați cu autovehiculele! 1458 de mașini ridicate de polițiștii locali din zona pietonală,…

20 de ore ago