Categories: Zâmbete amare

PP-DD, ’napoi in tomberon, „domnu’ Dan” la TV-ul lu’ Ghita-Ponta

Ordonanța PSD care a dat liber vagabondajului politic are și cel puțin un lucru bun, în afara celui expus de Vasile Blaga prin maxima că separă bărbații de curve. Și mă refer aici la dezintegrarea totală a PP-DD, partid din care n-a mai rămas nimic, în afară de Dan Diaconescu, Simona Man și mă-sa lu’ Simona Man. Și acest lucru chiar trebuie aplaudat. Născut într-un tomberon din dispariția Elodiei, dansuri din buric și șantaj, printre tot felul de lighioane, maimuțe, Ogici, pensionare, pitici și eleve porno, PP-DD ajunsese, la un moment dat, a treia formaține politică a țării. Mă rog, discutabil cât e vorba de formațiune și cât politică, fiindcă mai degrabă era vorba de o șleahtă care a profitat de tot ce era mai primitiv în acest popor.

Nu-i mai puțin adevărat că, în orice țară, și mai ales în perioade de criză, partidele ultra-populiste și anti-sistem prind aderență în zona electoratului frustrat, limitat intelectual și, în genere, marginalizat. Totuși, în nicio țară liderii acestor partide nu-și bat joc de propriul popor așa cum a făcut-o gașca din fruntea PP-DD cu românii. Cărora le-a atacat inteligența într-un mod absolut grobian. Dar acum, datorită ordonanței traseiștilor, totul s-a terminat, iar PP-DD s-a întors în tomberonul originar. La fel ca în toată țara, și în Timiș, toți aleșii partidului s-au împrăștiat pe unde au putut, precum potârnichile. Ca în filmele tembele, organizația e condusă acum de unul care a fost dat afară din partid. Da, mai este un senator prin Lugoj, dar acela n-a înțeles niciodată cum și de ce a ajuns în Senat. Așa cum nu înțelege nici acum ce se întâmplă în jurul său.

Altfel, ajuns de domeniul istoriei, poate e treaba cercetătorilor români (dacă nu britanici!) pentru a descoperi ce fenomene au avut loc în creierele românilor care au pus botul la toate imbecilitățile lui Diaconescu. Oare ce se află în capul unui om care votează un partid în al cărui program de guvernare figurează – de exemplu – descoperirea… ucigașului lui Mihai Eminescu. Nu mai vorbesc de mega-stupiditatea cu cei 20.000 de euro pe care fiecare român îi va încasa de la stat. Sau de marea companie de stat care va da bani fiecărui român la finalul fiecărui an. Să mai spun de 1.000 de km de autostradă construiți într-un an?

Din păcate, cu toate că partidul a murit, „experimentul Diaconescu” merge mai departe. Într-o societate normală, locul unui circar și escroc precum „domnul Dan” este la pușcărie (de altfel, are o condamnare pentru șantaj) sau la balamuc. Însă el se lăfăie acum pe televiziunea lui Ghiță-Ponta, prostind în continuare lumea cu toate inepțiile. O televiziune de mahala aflată sub înaltul protectorat al „doctorului” Viorel Ponta, transformată acum într-un tomberon cu miros parcă mai pestilențial decât defunctul OTV.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

O oră ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago