Alba-neagra in CLT, cu un dubios proiect imobiliar al fratilor Cristescu

Blocuri cu 13 și 15 etaje, spații comerciale și servicii, totul pe un teren de trei hectare, situat pe străzile Titan și Baader. Titularul în acte al proiectului este firma Bega Invest a cunoscuților frați Cristescu. Un proiect de hotărâre de consiliu local privind PUZ-ul se va afla pe ordinea de zi a plenului de marți, cu tot cu un referat… paranormal. Doi consilieri au cerut dezbatere publică.

baader-titan

Printre proiectele de HCL care vor fi dezbătute marți de consilierii locali se află și cel intitulat „Aprobarea Planului Urbanistic Zonal – Locuințe colective, servicii și comerț str. Titan-Baader”. PUZ-ul este împărțit în trei subzone, înălțimea maximă de construit fiind de 44 metri, blocurile având până în 15 etaje. Beneficiarul din acte al proiectului este firma Bega Invest SRL aparținând controversaților frați Emil și Marius Cristescu. Cei uimiți de faptul că cei doi frați mai fac și investiții, în afară de-a vinde terenurile de sub fabricile luate pe gratis, au mare dreptate. De fapt, dezvoltatorul imobiliar este firma arădeană SC Ared Management, căreia cei doi samsari imobiliari i-au vândut terenul. Proiectul de HCL a intrat pe masa consilierilor de două ori până acum, având drept beneficiară firma arădeană, dar a fost respins pe varii motive.

fratii cristescu

În aceste condiții, s-a luat decizia ca firma celor doi frați să devină în acte beneficiarul proiectului, fiind făcute în acest sens două declarații notariale. Surse din cadrul primăriei ne-au declarat că atât cei doi frați, cunoscuți și ca lideri neoficiali ai PSD Timiș, cât și omul lor din instituție, viceprimarul Traian Stoia, au făcut mari presiuni pentru urgentarea proiectului. Foarte probabil fiindcă altfel nu pot încasa banii de la firma arădeană. Presiunile și graba au făcut însă ca la dosar să apară acte cel puțin ciudate. De exemplu, în referatul care însoțește proiectul de HCL există o neconcordanță de zile mari. „În documentația PUZ (…) a fost depusă Declarația Notarială nr. 1385 din data de 24.03.2015 a reprezentantului legal al SC ARED Management SRL prin care cesionează cu titlu gratuit toate avizele solicitate și obținute în nume propriu, precum și întreaga documentație, în beneficiul SC Bega Invest SA. De asemenea s-a depus Declarația Notarială nr. 276 din data de 25.03.2015 a reprezentantului legal al SC Bega Invest SA pentru însușirea tuturor avizelor și acordurilor în conformitate cu legislația în vigoare”, se precizează în acest referat. Nimic neobișnuit, dacă nu luăm în considerare plimbarea actelor de la o firmă la alta. Numai că referatul în care apar citatele de mai sus este datat… 19 martie 2015! Altfel spus, niște declarații notariale din 24 și 25 martie apar într-un document semnat pe 19 martie, ceea ce frizează cumva paranormalul.

sala de consiliu2

Marele deranj pentru cei doi frați vine de la Comisia de buget-finanțe, acolo unde doi consilieri, printre care și președintele Bogdan Herzog, au cerut ca proiectul să fie supus la vot doar după organizarea unei dezbateri publice. Ca atare, dacă nu va fi încălcată legea, proiectul va fi din nou amânat cel puțin o lună pentru a intra în dezbatere publică. Surse din primărie ne-au declarat că acest lucru se va și întâmpla, secretarul Ioan Cojocari urmând să-i ceară președintelui de ședință, Adrian Orza, scoaterea proiectului de pe ordinea de zi. Asta, dacă nu cumva influența și presiunile celor doi frați vor trece peste prevederile legale.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

herzog a spus: (aprilie 6th, 2015 at 21:34 )

consilierii nu pot cere dezbatere publica.

 
antecombega a spus: (aprilie 7th, 2015 at 09:46 )

Unul din sensurile cuvântului “samsar” e şi cel de “codoşlîc”. După cât l-au “lucrat” pe nenea Jean oamenii domnilor Emil şi Marius, ambiental şi nu numai, e aproape sigur că secretarul Primăriei Timişoara va cere ca proiectul cu cântec să fie amânat “cel puțin o lună pentru a intra în dezbatere publică”, asat doar dacă domnul Adrian Orza nu va suporta presiuni maxime şi se va trece trece peste prevederile legale. Şi o chestiune esenţială: există dovezi indubitabule că “viceprimarul Traian Stoia, a făcut mari presiuni pentru urgentarea proiectului”? Dacă da, înseamnă că Marele Edil e doar o marionetă vopsită şi atât, Dan Diaconu un papă milch (şi nu vorbim de feldmareşalul nazist Milch), iar treaba ar putea ţine de DNA. Sau de DIICOT? Că oamenii sunt cam organizaţi…

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

MNB – Muzeul Național al Banatului

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top