Categories: Zâmbete amare

Contramanifestatia – din gena bolsevica a PSD

Pe 8 noiembrie 1945, de Sfântul Mihai și Gavril, partidele istorice din România organizau un mare miting împotriva puterii bolșevice care punea tot mai apăsat cizma pe țară. Între 50.000 și 100.000 de oameni (depinde de surse) s-au adunat în Piața Palatului din București, manifestația fiind și un mesaj de susținere a Regelui Mihai de onomastica sa. Autoritățile din guvernul lui Petru Groza, ajutate și de armata sovietică, au organizat atunci o contramanifestație. Bande de bolșevici înarmați cu bâte, dar și arme de foc, au intervenit în mulțime. În final au fost peste 20 de morți și mai multe sute de răniți, manifestația partidelor istorice transformându-se într-o baie de sânge în urma contramanifestației comuniștilor. Important de remarcat că din start, bolșevicii penetraseră manifestația pașnică cu mai mulți provocatori. În final, vinovați pentru dezastru au fost declarați organizatorii din partidele istorice. A fost ultimul mare miting anticomunist, lupta cu noua putere mutându-se apoi în munți.

28 ianuarie 1990. Partidele istorice abia înfiripate organizează un miting de protest împotriva puterii neo-comuniste instalate în urma loviturii de stat care a confiscat Revoluția din decembrie 1989. Frontul Salvării Naționale (părintele PSD) cheamă la o contramanifestație minerii și muncitorii de pe platformele industriale („IMGB face ordine”). Urmează violențe grave, iar pe 29 ianuarie mineri însoțiți de activiști FSN fac percheziții și arestări ilegale la sediile unor partide și organizații. Vinovați sunt declarați tot reprezentanții partidelor democratice. Era prima mineriadă, de fapt o contramanifestație de tip stalinist. Pe 18-19 februarie, istoria se repetă, iar un alt miting anti-FSN este înăbușit printr-o contramanifestație a minerilor aduși din Valea Jiului. Întâmplările de pe 13-15 iunie sunt mult mai cunoscute, așa că nu insist prea mult asupra lor. Dar e vorba tot de o manifestație pașnică transformată în baie de sânge în urma unei contramanifestații de sorginte bolșevică.

Dar puterea comunistă nu se oprea doar la contramanifestații ciomăgare. Ci și unele la nivel ideatic, dacă se poate spune așa. De exemplu, în urma binecunoscutei Proclamații de la Timișoara a venit antiproclamația de iz bolșevic a FSN, mai puțin cunoscuta „Proclamație de la Podul Înalt”. Dar revin mai la zilele noastre. Chiar în timpul ultimei campanii electorale, la mai multe mitinguri anunțate de susținere a lui Klaus Iohannis, PSD-iștii su intervenit cu contramanifestații de susținere a lui Ponta. Au avut loc chiar violențe pe la Brașov, Craiova sau Bacău. La Timișoara, un miting pro-Iohannis (pro-Ponta oricum nu se putea face) a fost tulburat de provocatori trimiși în misiune de PSD. (De aceea am insistat cu provocatorii comuniști din 1945.) Aș mai spune aici că modelul contramanifestației a fost utilizat în anii 80 și de către dictaturile din America Latină, ca metodă de-a provoca haos și pretext de a-i băga în pușcării pe disidenți. Așa cum Victor Ponta i-a amenințat acum pe liderii Opoziției.

Și am ajuns și în aceste zile. Se știe, PNL intenționa să organizeze un miting împotriva lui Ponta în fața Parlamentului, vineri, când se votează moțiunea de cenzură. În replică, PSD a anunțat un miting la aceeași oră și în același loc, după modelul bine implementat de comuniști. „Dacă ei aduc 10.000 de oameni, noi aducem 100.000”, a glăsuit bravul urmașul al lui Stalin, Victor Viorel Ponta. Culmea mizeriei, primarul Capitalei, PSD-istul Sorin Oprescu, dă autorizație pentru ambele mitinguri, în aceeași locație și la aceeași oră. Ce se dorea? Provocări și băi de sânge, pe rețetele din 1945 și 1990? Sau pretext pentru interzicerea oricăror manifestări anti-guvernamentale, pe model sud-american? După ce au confiscat România în interesul lor personal, PSD-iștii lui Ponta mai vor și băi de sânge pentru ca apoi să întroneze Legea tăcerii? În decembrie 1989, neocomuniștii nu s-au oprit doar la a prelua puterea, ci au recurs și la așa-zisele lupte cu teroriștii, de fapt băi de sânge care să acrediteze noua conducere a țării. Noroc că liberalii au renunțat la mitingul lor, împiedicând astfel o posibilă tragedie, se pare mult-dorită de Ponta și ai lui.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

22 de minute ago

Prognoza meteo de Paște. Ce spun meteorologii

Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătatea vestică a țării, în timp ce în rest…

43 de minute ago

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

16 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

20 de ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

22 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

23 de ore ago