„Gazarii” de la Petrolul mai dau o gura de… oxigen lui Poli

Poli reușește în sfârșit, după trei eșecuri consecutive, o victorie cu Petrolul Ploiești și calificarea între primele opt echipe din Cupa României. Poli a mai învins-o pe Petrolul și în optimile Cupei Ligii. Dacă în alte meciuri timișorenii au fost dezavantajați clar de arbitri, la victoria de marți a contribuit și „centralul” Marius Avram.

Doar câteva sute de timișoreni și-au făcut curaj să ajungă la o oră destul de imposibilă pe un „Dan Păltinișanu” dezolant de gol. Și probabil nu au regretat, fiind martori la un meci viu disputat, dar mai ales la o victorie a timișorenilor și, implicit, calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Florin Marin a făcut câteva schimbări în primul „11”, trimițându-i în teren din startul partidei pe Smaranda în poartă, Croitoru, Curtean și Rufino, jucători care au prins mai rar locuri de titulari. Prima repriză a fost la discreția timișorenilor care s-au jucat cu ocaziile încă din primele minute. Astfel, în minutul 4, Luchin se trezește singur cu portarul în urma unei centrări a lui Hernandez, dar trimite peste bara transversală. O fază frumoasă reușește Curtean cinci minute mai târziu și, după un schimb de pase cu Rufino, nu reușește să-l bată pe portarul oaspeților, Cobrea, dintr-o poziție unul la unul. Același Curtean, care s-a zbătut mult în acest meci, prinde un voleu frumos, dar care nu-l păcălește pe Cobrea. Singura fază a oaspeților din prima repriză îi aparține lui Nepomucino, care trage bine din lovitură liberă, dar Smaranda respinge în bară. În minutul 30 Luchin reușește să introducă mingea în poartă, dar din ofsaid. În minutul 40 vine și cea mai importantă fază a primei reprize. Ovidiu Popescu are un contact la marginea careuluii de 16 metri cu Chiriță de la oaspeți, iar arbitrul Marius Avram vede fault și penalty. Execută impecabil Hernandez și timișorenii conduc cu 1-0. Trei minute mai târziu, în doar 30 de secunde Ropotan vede două cartonașe galbene și este eliminat destul de ușor.

Se părea că repriza a doua va fi un galop de sănătate pentru Poli, dar n-a fost așa. Timișorenii și-au făcut meciul greu, intrând mai relaxați în joc. Oaspeții au presat mai mult, iar în minutul 60 Nepomucino lovește din nou bara. Ocazia prefațează golul ploieștenilor din minutul 70, când Velasco marchează de lângă un Cânu visător. Fundașul timișorenilor își va lua revanșa 15 minute mai târziu, înscriind golul victoriei la o bâlbâială colectivă în fața porții oaspeților. în urma unei centrări a lui Hernandez. Intrat după pauză, Elek putea majora scorul în minutul 90, când a ratat incredibil dintr-o poziție singur cu portarul. Ratarea se putea răzbuna în ultima fază a meciului, când „găzarii” au trecut pe lângă egalare.
ACS Poli a jucat în următoarea formula: Smaranda – Belu, Cânu, Luchin (cpt), Dan Popescu – Ov. Popescu, Croitoru (min 75 Elek), Llorente (min 66 Artean), Hernandez, Curtean – Rufino (min 91 Melinte).

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

55 de minute ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

5 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

6 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

7 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

7 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

8 ore ago