Categories: Ziaristu' de terasă

Dispret pentru fotbal. Poli – Dinamo, un meci care nu trebuia sa se joace

Nu spun că Poli ar fi câștigat sau ar fi obținut măcar un egal pe o vreme normală. Se putea întâmpla orice, chiar să bată Dinamo la un scor mai concludent. Dar Poli – Dinamo n-a fost meci de fotbal, a fost o țurcă, un fel de Baba Oarba jucată de 22 de oameni care nu prea înțelegeau ce se întâmplă în jur. A fost un meci în care singurul moment cu adevărat frumos și emoționant a fost coregrafia prin care s-au comemorat victimele de la Clubul Colectiv. Nu știu cine a dat verde la acest meci, arbitrul, observatorul de joc, dar nu cred că s-a respectat regulamentul. Iar dacă s-a respectat, e un regulament prost.

Cei care au dorit ca acest meci să se joace au uitat că fotbalul este totuși un spectacol. Și fiind spectacol, așa cum îi spune și numele, el este adresat spectatorilor și telespectatorilor. Or, nici unii, nici alții n-au înțeles absolut nimic din acest meci disputat în ceață. Și la propriu, și la figurat. Cine a hotărât ca acest meci să se joace a dat dovadă de imens dispreț față de public. Și apropo, au fost foarte mulți spectactori în condițiile prezente. Probabil mulți au rămas acasă find convinși că se va lua măsura de bun simț, și anume amânarea partidei. Mai mult, a fost o altă zi neagră, prin decesul altor nouă victime de la Colectiv.

Disprețul guvernanților a scos lumea în stradă în aceste zile. Disprețul celor de la LPF și FRF față de spectatori îi va îndepărta și mai mult de stadioane, în condițiile în care oricum nu se înghesuie lumea. Din păcate, cei din FRF și LPF, la fel ca a noastră clasă politică, par să fi rupt contactul cu societatea, cu publicul. La mijlocul săptămânii trecute s-a jucat la Brașov un meci la câțiva pași de o fabrică de pâine care a sărit în aer, fâcând mai multe victime. E inuman! Săptămâna trecută, în mod normal nu trebuia să se joace etapa, fiind și doliu național după tragedia din Colectiv. S-a jucat însă. (Nu sunt nici pe departe dinamovist, ba chiar din contra, dar etapa trecută cel mai frumos moment a fost oferit de galeria lui Dinamo. După ce au afișat pe pancarte numele victimelor din Colectiv, galeria a părăsit stadionul lăsând în urmă un banner inscpționat: „Voi de ce mai jucați?”) Se spune că fotbalul nu mai e spectacol, ci industrie. Chiar industrie fiind, el trăiește însă pe seama spectatorilor și telespectatorilor. Meciul Poli – Dinamo n-a avut așa ceva! (foto: www.facebook.com/tiberiu.atanasoae)

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

22 de minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

O oră ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago