Categories: Politicieni

Lantul amintirilor: Ovidiu Draganescu face 26 de ani… de cand are carnet PNL

Fostul prefect Ovidiu Drăgănescu, unul dintre candidații în cursa internă a PNL Timiș pentru funcția de președinte al CJ, împlinește 26 ani de când este liberal cu acte în regulă. Mai mult, a fost primul timișorean care a devenit membru PNL! El a rememorat momentul pe Facebook.

„Azi se împlinesc 26 de ani de când am devenit membru PNL. Am plecat la București pentru a mă înscrie, deoarece nu fusese înființat încă în Timișoara. Am ajuns la sediul din Nicolae Bălcescu 21, la o oră după ce acesta a intrat în posesia PNL (…) Am fost înscris într-un tabel dintr-un caiet mare, cartonat de un tânăr secretar. Întrebând doi domni care erau în sediu dacă mai am colegi în Timișoara, am constatat că nu!”, a scris marți, 12 ianuarie, pe Facebook, Ovidiu Drăgănescu. Următorul pas? „Am fost îndrumat să iau o copie de pe programul politic PNL și să o răspândesc prin Timișoara cu telefonul meu pentru contact și sa îi înscriu într-un tabel ca cel pe care fusesem înscris. Ceea ce am făcut, după ce am ajuns acasă. Am multiplicat programul politic la sediul Iprotim (care avea un fax, deservit de o fosta colega de la Loga) în 20 de exemplare pe care le-am lipit prin oraș, în special în centru și am așteptat telefoane. Care au apărut timid. Primul a fost Teo Ciomocoş, apoi Cristi Babuşceac, fiul viitorului prim-președinte ales al PNL Timiș, dr. Victor Babuşceac,,și al treilea un domn în vârstă, fost membru PNL. Aveam, pe atunci, 25 de ani și ceva”, rememorează politicianul.

În 2012, înainte de alegerile parlamentare, într-o ședință de birou județean al PNL Timiș cu multe scântei, lui Ovidiu Drăgănescu i s-a reproșat că… nu îndeplinea criteriul de vechime în partid! Este adevărat, el demisionase din partid în 2006, când poziția de prefect a devenit incompatibilă cu aceea de membru de partid, dar a revenit în PNL în 2012. La vremea respectivă, în PNL Timiș se ducea un război intern pentru desemnarea candidatului pe Colegiul I Senat Timișoara. Lupta s-a dat atunci între Ovidiu Drăgănescu și Ben-Oni Ardelean, cel din urmă având câștig de cauză, decizia finală fiind luată la București. Acum, Ovidiu Drăgănescu este unul dintre cei trei candidați oficiali în cursa internă a PNL Timiș, pentru funcția de președinte al CJ, alături de Marin Popescu și Marian-Constantin Vasile. Șeful CJ nu va mai fi ales direct, ci va fi votat de consilierii județeni.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago