Categories: Zâmbete amare

Robu scade in sondaje! Oare de ce?

Un zvon a făcut recent înconjurul scenei politice timișorene, dar și al mass-media. Și anume că primarul Nicolae Robu a scăzut puternic în ultima perioadă chiar în sondajele făcute de PNL. Evident, zvonul a fost colportat la greu de PSD-iști, dar realitatea este că are un mare grad de adevăr, fiindcă și destui liberali îl confirmă. De unde această scădere bruscă?, s-a întrebat multă lume. PSD-iștii au tras spuza pe turta lor, acreditând ideea că la mijloc ar fi intrarea în arenă a candidatului lor, Florică Bîrsășteanu, care ar fi beneficiarul căderii primarului. Puțin probabil, fiindcă e greu de crezut că potențialii votanți ai lui Robu s-au reorientat brusc spre PSD-ist. Plus că până acum Bîrsășteanu n-a rupt gura târgului prin ceva anume. Un post de televiziune local a acreditat ideea că Robu pierde pentru nerealizarea la timp a Centrului istoric și a Sălii Polivalente. O fi ceva la mijloc, dar aceste probleme, mai ales sala, n-au apărut acum. Plus că nu știu câți timișoreni nu mai pot din cauza sălii de sport, care oricum e sub tutela Politehnicii.

Și atunci ce s-a întâmplat în ultima perioadă, lucruri care să conducă la scăderea bruscă a încrederii în primar? Ei bine, chiar există câteva evenimente care nu puteau să nu-și pună amprenta pe acest fenomen. În primul rând, PNL Timiș și-a desemnat candidatul la președinția CJT. Prin criterii „merito-democratice” a ieșit Alin Popoviciu, un personaj controversat, amintire urâtă a regimului Elena Udrea. Păi, dacă un partid de anvergura PNL a ieșit într-un județ atât de important precum Timișul cu un asemenea candidat, înseamnă că e o problemă la vârful filialei. Vârf asigurat (și) de Robu, care a și născocit acele criterii halucinante care l-au dat pe Popoviciu candidat. Lucru care a avut un impact deosebit de negativ asupra PNL Timiș, iar cu efectul bilă-mantă a ajuns și la Robu. Și primarul cred că e conștient de acest lucru.

Apoi ar putea fi și desele „reevaluări” făcute în ultimul timp de către Robu. Reevaluări cu dus-întors, dacă vreți. Astfel, în afara amintitului Popoviciu, i-a reevaluat pozitiv pe ex-viceprimarul Traian Stoia, dar și pe stăpânii acestuia, frații Cristescu. Lucruri care s-au auzit în oraș și s-au contabilizat negativ în dreptul primarului. Pe de altă parte, un om care l-a ajutat mult pe primar, unul care a făcut ca, de exemplu Dan Diaconu să rămână viceprimar, a avut parte de o „reevaluare” negativă. Și mă refer aici la Petrică Folică, exilat pe un loc la marginea eligibilității pe lista PNL și care a părăsit partidul. În schimb, lista abundă de „meritocrați” de care n-au auzit nici vecinii din bloc. De asemenea, nu trebuie neglijat nici parcursul slab al echipei Poli, echipă asumată plenar de Robu. Or, în această iarnă, Robu l-a lăsat pe Daniel Stanciu să-și exerseze tot felul de perversiuni pe echipă, fără să intervină, fapt care a condus la rezultatele extrem de slabe și totodată spectrul negru al retrogradării.

Nu în ultimul rând a fost lipsa de reacție a primarului sau, mai degrabă, reacțiile nepotrivite, ca să folosesc un eufemism, vizavi de unele acuze în presă. De exemplu, n-a lămurit suficient nici Mercedesul de la Retim, dar mai ales benzinăria lui Teo Tuducan. Această ultimă afacere, oricum am privi-o, și dacă o fi legală, e absolut imorală. Colac peste pupăză, a venit reacția primarului vizavi de ultimul fenomen mult mediatizat, și mă refer la jafurile din mijloacele de transport. Sfătuit probabil de consilierul său pe probleme de securitate, Poliție Locala, RATT etc. cunoscutul folclorist Ionuț Nasleu (altfel, finul amintitului Tuducan), Robu a avut o reacție impardonabilă. Respectiv, că nu-i plac hoții de buzunare, dar nu prea are ce le face, că nu-i permite legea. Or, așa ceva nu se face sub nicio formă, chiar dacă ai dreptate. Să spui că te dai bătut în fața borfașilor din tramvaie înseamnă un adevărat sepuku în piața publică. Oricum, perntru întreaga sa „activitate” din primărie, Nasleu ar trebui să primească o primă substanțială din partea PSD. Dacă n-a primit-o cumva… Și campania electorală nici măcar n-a început, lăsând loc și pentru alte gafe.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

15 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

18 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

21 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

21 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

24 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

24 de ore ago