Robu scade in sondaje! Oare de ce?

Un zvon a făcut recent înconjurul scenei politice timișorene, dar și al mass-media. Și anume că primarul Nicolae Robu a scăzut puternic în ultima perioadă chiar în sondajele făcute de PNL. Evident, zvonul a fost colportat la greu de PSD-iști, dar realitatea este că are un mare grad de adevăr, fiindcă și destui liberali îl confirmă. De unde această scădere bruscă?, s-a întrebat multă lume. PSD-iștii au tras spuza pe turta lor, acreditând ideea că la mijloc ar fi intrarea în arenă a candidatului lor, Florică Bîrsășteanu, care ar fi beneficiarul căderii primarului. Puțin probabil, fiindcă e greu de crezut că potențialii votanți ai lui Robu s-au reorientat brusc spre PSD-ist. Plus că până acum Bîrsășteanu n-a rupt gura târgului prin ceva anume. Un post de televiziune local a acreditat ideea că Robu pierde pentru nerealizarea la timp a Centrului istoric și a Sălii Polivalente. O fi ceva la mijloc, dar aceste probleme, mai ales sala, n-au apărut acum. Plus că nu știu câți timișoreni nu mai pot din cauza sălii de sport, care oricum e sub tutela Politehnicii.

Și atunci ce s-a întâmplat în ultima perioadă, lucruri care să conducă la scăderea bruscă a încrederii în primar? Ei bine, chiar există câteva evenimente care nu puteau să nu-și pună amprenta pe acest fenomen. În primul rând, PNL Timiș și-a desemnat candidatul la președinția CJT. Prin criterii „merito-democratice” a ieșit Alin Popoviciu, un personaj controversat, amintire urâtă a regimului Elena Udrea. Păi, dacă un partid de anvergura PNL a ieșit într-un județ atât de important precum Timișul cu un asemenea candidat, înseamnă că e o problemă la vârful filialei. Vârf asigurat (și) de Robu, care a și născocit acele criterii halucinante care l-au dat pe Popoviciu candidat. Lucru care a avut un impact deosebit de negativ asupra PNL Timiș, iar cu efectul bilă-mantă a ajuns și la Robu. Și primarul cred că e conștient de acest lucru.

Apoi ar putea fi și desele „reevaluări” făcute în ultimul timp de către Robu. Reevaluări cu dus-întors, dacă vreți. Astfel, în afara amintitului Popoviciu, i-a reevaluat pozitiv pe ex-viceprimarul Traian Stoia, dar și pe stăpânii acestuia, frații Cristescu. Lucruri care s-au auzit în oraș și s-au contabilizat negativ în dreptul primarului. Pe de altă parte, un om care l-a ajutat mult pe primar, unul care a făcut ca, de exemplu Dan Diaconu să rămână viceprimar, a avut parte de o „reevaluare” negativă. Și mă refer aici la Petrică Folică, exilat pe un loc la marginea eligibilității pe lista PNL și care a părăsit partidul. În schimb, lista abundă de „meritocrați” de care n-au auzit nici vecinii din bloc. De asemenea, nu trebuie neglijat nici parcursul slab al echipei Poli, echipă asumată plenar de Robu. Or, în această iarnă, Robu l-a lăsat pe Daniel Stanciu să-și exerseze tot felul de perversiuni pe echipă, fără să intervină, fapt care a condus la rezultatele extrem de slabe și totodată spectrul negru al retrogradării.

Nu în ultimul rând a fost lipsa de reacție a primarului sau, mai degrabă, reacțiile nepotrivite, ca să folosesc un eufemism, vizavi de unele acuze în presă. De exemplu, n-a lămurit suficient nici Mercedesul de la Retim, dar mai ales benzinăria lui Teo Tuducan. Această ultimă afacere, oricum am privi-o, și dacă o fi legală, e absolut imorală. Colac peste pupăză, a venit reacția primarului vizavi de ultimul fenomen mult mediatizat, și mă refer la jafurile din mijloacele de transport. Sfătuit probabil de consilierul său pe probleme de securitate, Poliție Locala, RATT etc. cunoscutul folclorist Ionuț Nasleu (altfel, finul amintitului Tuducan), Robu a avut o reacție impardonabilă. Respectiv, că nu-i plac hoții de buzunare, dar nu prea are ce le face, că nu-i permite legea. Or, așa ceva nu se face sub nicio formă, chiar dacă ai dreptate. Să spui că te dai bătut în fața borfașilor din tramvaie înseamnă un adevărat sepuku în piața publică. Oricum, perntru întreaga sa „activitate” din primărie, Nasleu ar trebui să primească o primă substanțială din partea PSD. Dacă n-a primit-o cumva… Și campania electorală nici măcar n-a început, lăsând loc și pentru alte gafe.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

The Mechanic a spus: (aprilie 11th, 2016 at 12:05 )

chiar daca a scazut in sondaje, poate castiga cu 20 % ca asa-i noua regula… daca nu ne concentram pe un candidat independent va fi vaisamar de orasul asta

XXX a spus: (aprilie 11th, 2016 at 12:17 )

Cum , de ce ? De BOU ce-i !

Elvis a spus: (aprilie 11th, 2016 at 13:07 )

Inainte de toate domnul Robu ar avea nevoie de o expertiza psihiatrica. Daca trece de aia (desi sunt mari indoieli in acest sens!) atunci ar avea dreptul de a fi votat de popor.

of of mai mai a spus: (aprilie 11th, 2016 at 13:32 )

E bun Rosbu, il votez, desi trebuie sa recunosc ca faza cu Popoviciu m-a dezamagit profund

un cetatean a spus: (aprilie 11th, 2016 at 13:34 )

pentru nereusite, slaba comunicare,ce-i responsabili trebuie indepartati, un singur om nu le poate rezolva , ma refer la ce este mai cald acum ordine publica, circulatie, control intern.,

Traian a spus: (aprilie 11th, 2016 at 14:13 )

Nu stiu cat intereseaza pe timisoreni activitatea politica a dl Robu, care, de altfel, este una slaba.
Mai degraba cred ca lipsa increderii e cauzata de proasta administrare a orasului, lipsa oricaror abilitati manageriale si acel infinit cult al personalitatii. Am mai spus-o si in alte imprejurari, Robu ar fi fost foarte periculos daca era intr-o pozitie de conducere intr-o perioada mai putin democratica decat ceea ce avem acum.
Da, au fost facute lucruri in oras, neindoielnic, dar majoritatea proiectelor au fost cu termene depasite(ambalate astfel incat sa para in termen), lucrari de mantuiala si mereu acea senzatie ca primarie era in aceeasi barca cu executantul. Niciodata n-am vazut amenzi sau rezilieri de contracte din cauza nerespectarii clauzelor contractuale.
Nemodernizarea aparatului primariei, inconjurarea de oameni slabi si permanentul „Eu stiu tot, eu hotarasc”, indiferent ca avea sau nu habar, sunt alte cateva puncte slabe ale primarului

Onest. a spus: (aprilie 11th, 2016 at 16:01 )

Timisoara de pe vremea lui Kuttel si Corolian Baran originar din comuna timiseana Nerau nu are un asemene primar gospodar. A reusit in cei 4 ani de zile sa finalizeze toate proiectele europene, performanta cu care nu se poate lauda niciun primar din Romania, Boc reusind precum un elev mediocru doar 15 proiecte din 28, sa nu mai vorbim de Bojin ce a ratat integral proiectele europene, 5 din 5. Cele peste 100 de santiere deschise au fost finalizate primarul inspectand des aceste santiere desi nu este in sarcina de serviciu a acestuia. O medie de peste 12 ore zilnic de multe ori si 16 ore dedicate urbei si uneori demontarii unor atacuri extrem de marsave cred ca afecteaza sanatatea unui om atat de dedicat urbei. Opozitia nu a facut nimic in afara de incercarea tunului cu sediul PSD, tun nereusit datorita consilierului Petrica Folica, si nici cand a avut viceprimar PSD 2008-2012 nu a lasat nimic in urma sa, in afara de niste conturi si buzunare pline cu proveninta dubioasa, sa ne amitim cum prospera firma psdista SAIFTIM, si cum a intrat uletrior lui 2012 in insolventa avand debite mai mari de 36.000.000 lei noi????? Dar societatea Ripsensa, dar Cortez, sa ne amintim de cetatenii de etnie rroma ce au prosperat in primaria fostului edil, ce aveau spatii inchiriate primariei pana in 2012,dar Scalini, dar salariul imens a lui Simonis DE LA AEROPORT ce tot vorbeste de un Mercedez oferit in comodat primariei? De cand s-au erijat psdistiiin X5 si Touareg in aparatorii chiriasilor ANL?Este usor sa atarni niste tinichele de o persoana onesta si sa incepi sa invarti la manivela ce improsca cu laturi in incercarea de a decredibiliza aceasta persoana. HAIDETI SA FIM ONESTI SI REALISTI SI SA VEDEM CA DE DEPARTE este cel mai bun candidat al Timisoarei.

Traian a spus: (aprilie 11th, 2016 at 16:56 )

Stimate domnule, Onest,
Nu stiu cat de onest sunteti in ceea ce spuneti si daca nu cumva in spatele dumnevoastra se afla un carnet de partid. Prea par scoase de pe fb dl Primar spusele de mai sus.
Si da, inspectarea santierelor de catre Robu si 12/16 ore lucrate pe zi inseamna neincredere in subalterni si lipsa de eficienta, management prost. Nu trebuie sa cunosti toate gropile din oras ca sa fii un primar bun. In rest, aruncarea laturilor, de care pomeniti, dintr-o parte in alta miroase a ping-pong intre partide.

Florin a spus: (aprilie 12th, 2016 at 03:02 )

Eu il votez pe Marius Dugulescu, m am saturat pana peste cap de Robu! E timpul sa avem un primar tanar!

Rusinica a spus: (aprilie 12th, 2016 at 09:31 )

E bolnav…..sa mearga sa se trateze!

moses a spus: (aprilie 12th, 2016 at 10:47 )

ROBU – cea mai bun alegere!!!! Restul candidatilor sunt mameluci! ROBU are personalitate si FACE. Adevarat ca NU tace (a se intelege: uneori cand vorbeste isi uita capul acasa…) dar FACE. N-au facut cei dinaintea lui in 20 de ani cat a facut ROBU pentru oras in 4 ani. Adevarat ca a eneficiat de un start substantial ajutat de administratia Ciuhandu, care a initiat multe proiecte europene, care -sau finalizat in perioada ROBU. NUMAI PENTRU PASAJUL MICHELANGELO AR TREBUI ALES DIN NOU!!!!!!EU VOTEZ HOTARAT ROBU!

Adrian a spus: (aprilie 13th, 2016 at 11:42 )

Nu-i un primar rau, dar are tendinte autocrate. Traian subliniaza foarte bine ca micromanagementul il face un sef care nu are incredere in subalterni. Cum sa ai incredere, daca in jurul sau are doar oameni slabi. Naslau, de exemplu…

Eu nu cred ca Robu e cinstit, cred ca fura, ca si ceilalti, dar si lasa ceva in jurul sau. Faptul ca tine proiectele in mana si ca nu e la fel de generos cu tiganii sunt atuurile sale.

Pentru viitor, noi vrem asa: SA NE SCAPE DE TIGANI, si sa aduca oameni mai de calitate in primarie. Restul, vor veni atunci de la sine.

Silvia a spus: (aprilie 15th, 2016 at 21:22 )

Oare de ce nu se repara RMN-urile de la spitalele din Timisoara?
Asa isi face Birsasteanu banii de campanie? de la bolnavii din tot judetul? Toti sunt trimisi la aparatele lui! pentru ce mai platim asigurari?
e strigator la cer!
decat un hot din asta caruia nu ii pasa de noi sa conduca primaria mai bine Robu de 1000 de ori!

Black Cube a spus: (aprilie 15th, 2016 at 22:49 )

Pe ce te bazezi când spui asta domnule Ardelean ? Sau mai bine zis de ce ești supărat ? Poate cumva ca Iulia Ardelean a primit flit de la Alin Popoviciu acum vreo 2 săptămâni când i-a cerut bani sa nu îl denigreze în debanat? Sau poate pentru ca firma Drav Office controlata tot de ea nu mai are contracte cu statul ? Întreb și eu

Elisav Niros a spus: (aprilie 15th, 2016 at 23:20 )

Pai daca este un zvon sa-l tratam ca atare…
Culmea ca sunt zvonuri doar impotriva lui Nicolae Robu, nu vad in aceasta perioada nici un zvon pozitiv…coincidente negative doar in defavoarea acestuia…
Nicolae Robu este un exemplu pentru toata tara, a facut tot ceea ce i-a stat in putinta in acesti 4 ani pentru Timisoara si timisoreni, a intrat in spatele blocurilor prin diferite zone unde nu a mai fost nimeni de cand s-au construit acestea, cine a mai anvelopat 50 blocuri…etc. si pentru toate aceste este si va fi sustinut si apreciat, iar asta este o certitudine si nu „un zvon” …

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

isho timisoara

Cele mai citite articole


Aconnect - Digitalizam Romania

Administratie vezi arhiva Administratie

Viceprimarul Tabără a prezentat problema migranţilor la Bucureşti. Au venit şi primele promisiuni

Însoţit de deputatul PNL Cosmin Şandru şi Bogdan Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, viceprimarul Cosmin Tabără a avut astăzi la Bucureşti mai multe întâlniri oficiale, discuţiile purtându-se pe marginea problemei migranţilor în Timişoara. Tabără a obţinut ca o primă promisiune ca minsitrul de Interne sau un secretar de stat să vină pe teren la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul Tabără a prezentat problema migranţilor la Bucureşti. Au venit şi primele promisiuni
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town
Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Egalată în ultima secundă. Poli încheie turneul de la Cluj cu un punct în trei partide

Evoluții dezamăgitoare pentru SCM Poli în turneul de la Cluj-Napoca, acolo unde a susținut trei partide. Doar un punct au obținut elevii lui Caba. În primul meci, alb-violeții au cedat pe final jocul cu Minaur Baia Mare, 21-23, joc în care căpitanul Fenici a fost eliminat ușor încă din minutul 2. A urmat apoi o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Egalată în ultima secundă. Poli încheie turneul de la Cluj cu un punct în trei partide
dermaskin-orizontal

Social vezi arhiva Social

Patru din cei șase suspecți din cazul crimei din zona Gării de Nord au fost găsiţi

Patru migranţi din cei şase supsecţi de crima din zona Gării de Nord au fost depistați într-o pensiune de polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale și polițiștii locali. Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă au fost solicitați, în această după-amiază, în jurul orei 16.20, de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Patru din cei șase suspecți din cazul crimei din zona Gării de Nord au fost găsiţi
Muzeul National al Banatului

Economic vezi arhiva Economic

Se poate! Cofetăria timişoreană La Naomi a obţinut un grant european de peste 700 de mii de lei

Cofetăria timişoreană La Naomi, denumită şi „Regina Prăjiturilor”, a reuşit să obţină o finanţare printr-un proiect în valoare totală de 834.813 de lei, din care 725.925,00 lei grantul, în vederea menţinerii activităţii şi a numărului locurilor de muncă. Cofetăria La Naomi din Timişoara a anunţat lansarea proiectului cu titlul ”Granturi pentru capital de lucru acordate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se poate! Cofetăria timişoreană La Naomi a obţinut un grant european de peste 700 de mii de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Însoţit de deputatul PNL Cosmin Şandru şi Bogdan Ghelbere, secretar general adjunct al Guvernului, viceprimarul Cosmin Tabără a avut astăzi la Bucureşti mai multe întâlniri oficiale, discuţiile purtându-se pe marginea problemei migranţilor în Timişoara. Tabără a obţinut ca o primă promisiune ca minsitrul de Interne sau un secretar de stat să vină pe teren la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul Tabără a prezentat problema migranţilor la Bucureşti. Au venit şi primele promisiuni
Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a solicitat prezența ministrului de Interne în cadrul Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, pentru discuții și găsirea unor soluții la problemele complexe generate de numărul tot mai mare de migranți care sosesc și sunt găzduiți pe raza municipiului Timișoara. În data de 11 mai 2021, Lucian Bode...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis cere redistribuirea problemei migranților între zonele României: presiunea nu poate fi doar asupra Timișoarei
Directorul în funcție al Muzeului Național de Artă Timișoara, Victor Neumann, se declară nemulțumit de jurizarea raportului său anual referitor la activitatea managerială depusă la instituția amintită, realizată de o comisie constituită la nivelul Consiliului Județean Timiș, instituția care administrează muzeul respectiv. Neumann a primit doar nota 6,04 din partea comisiei respective și acum spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victor Neumann contestă raportul de analiză al activității sale manageriale: „Un fost șofer a fost președinte de comisie”
Patru migranţi din cei şase supsecţi de crima din zona Gării de Nord au fost depistați într-o pensiune de polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale și polițiștii locali. Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă au fost solicitați, în această după-amiază, în jurul orei 16.20, de către polițiștii din cadrul Serviciului Investigații...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Patru din cei șase suspecți din cazul crimei din zona Gării de Nord au fost găsiţi
Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Vest din Timișoara au organizat selecția regională din zona de Vest a țării pentru finala națională FameLab 2021 – cea mai mare competiție internațională de comunicare în știință. Câștigătorul va reprezenta Timișoara la finala națională FameLab România, iar toți concurenții de pe podium vor beneficia de un masterclass de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost finalizată etapa locală a FameLab, fiind stabiliţi câştigătorii
Conform principiului ”niciun răspuns fără răspuns”, dialogul surd între Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș continuă pe tema noului centru de carantinare pe care se pare că nimeni nu și-l dorește. CJ Timiş răspunde municipalității, pasându-i responsabilitatea pentru funcţionarea centrului. Cei din CJ Timiș le transmit colegilor de la primărie că ei nu au niciun...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa centrului de carantină, episod nou. CJT a oferit un spațiu la cererea Prefecturii, nu se ocupă de managementul acestuia
Cofetăria timişoreană La Naomi, denumită şi „Regina Prăjiturilor”, a reuşit să obţină o finanţare printr-un proiect în valoare totală de 834.813 de lei, din care 725.925,00 lei grantul, în vederea menţinerii activităţii şi a numărului locurilor de muncă. Cofetăria La Naomi din Timişoara a anunţat lansarea proiectului cu titlul ”Granturi pentru capital de lucru acordate...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se poate! Cofetăria timişoreană La Naomi a obţinut un grant european de peste 700 de mii de lei
Alin Nica anunță că proiectul Timișoara Capitală Europeană a Culturii este în real pericol de a nu mai avea loc, orașul riscând să rămână fără această demnitate. Anunțul a fost făcut în calitate de membru al comisiei care se ocupă de proiect și expert al Comisiei Europene, el anunțând că a fost convocat la o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica avertizează: Timișoara este în pericol să piardă titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023
Top