Robu scade in sondaje! Oare de ce?

Un zvon a făcut recent înconjurul scenei politice timișorene, dar și al mass-media. Și anume că primarul Nicolae Robu a scăzut puternic în ultima perioadă chiar în sondajele făcute de PNL. Evident, zvonul a fost colportat la greu de PSD-iști, dar realitatea este că are un mare grad de adevăr, fiindcă și destui liberali îl confirmă. De unde această scădere bruscă?, s-a întrebat multă lume. PSD-iștii au tras spuza pe turta lor, acreditând ideea că la mijloc ar fi intrarea în arenă a candidatului lor, Florică Bîrsășteanu, care ar fi beneficiarul căderii primarului. Puțin probabil, fiindcă e greu de crezut că potențialii votanți ai lui Robu s-au reorientat brusc spre PSD-ist. Plus că până acum Bîrsășteanu n-a rupt gura târgului prin ceva anume. Un post de televiziune local a acreditat ideea că Robu pierde pentru nerealizarea la timp a Centrului istoric și a Sălii Polivalente. O fi ceva la mijloc, dar aceste probleme, mai ales sala, n-au apărut acum. Plus că nu știu câți timișoreni nu mai pot din cauza sălii de sport, care oricum e sub tutela Politehnicii.

Și atunci ce s-a întâmplat în ultima perioadă, lucruri care să conducă la scăderea bruscă a încrederii în primar? Ei bine, chiar există câteva evenimente care nu puteau să nu-și pună amprenta pe acest fenomen. În primul rând, PNL Timiș și-a desemnat candidatul la președinția CJT. Prin criterii „merito-democratice” a ieșit Alin Popoviciu, un personaj controversat, amintire urâtă a regimului Elena Udrea. Păi, dacă un partid de anvergura PNL a ieșit într-un județ atât de important precum Timișul cu un asemenea candidat, înseamnă că e o problemă la vârful filialei. Vârf asigurat (și) de Robu, care a și născocit acele criterii halucinante care l-au dat pe Popoviciu candidat. Lucru care a avut un impact deosebit de negativ asupra PNL Timiș, iar cu efectul bilă-mantă a ajuns și la Robu. Și primarul cred că e conștient de acest lucru.

Apoi ar putea fi și desele „reevaluări” făcute în ultimul timp de către Robu. Reevaluări cu dus-întors, dacă vreți. Astfel, în afara amintitului Popoviciu, i-a reevaluat pozitiv pe ex-viceprimarul Traian Stoia, dar și pe stăpânii acestuia, frații Cristescu. Lucruri care s-au auzit în oraș și s-au contabilizat negativ în dreptul primarului. Pe de altă parte, un om care l-a ajutat mult pe primar, unul care a făcut ca, de exemplu Dan Diaconu să rămână viceprimar, a avut parte de o „reevaluare” negativă. Și mă refer aici la Petrică Folică, exilat pe un loc la marginea eligibilității pe lista PNL și care a părăsit partidul. În schimb, lista abundă de „meritocrați” de care n-au auzit nici vecinii din bloc. De asemenea, nu trebuie neglijat nici parcursul slab al echipei Poli, echipă asumată plenar de Robu. Or, în această iarnă, Robu l-a lăsat pe Daniel Stanciu să-și exerseze tot felul de perversiuni pe echipă, fără să intervină, fapt care a condus la rezultatele extrem de slabe și totodată spectrul negru al retrogradării.

Nu în ultimul rând a fost lipsa de reacție a primarului sau, mai degrabă, reacțiile nepotrivite, ca să folosesc un eufemism, vizavi de unele acuze în presă. De exemplu, n-a lămurit suficient nici Mercedesul de la Retim, dar mai ales benzinăria lui Teo Tuducan. Această ultimă afacere, oricum am privi-o, și dacă o fi legală, e absolut imorală. Colac peste pupăză, a venit reacția primarului vizavi de ultimul fenomen mult mediatizat, și mă refer la jafurile din mijloacele de transport. Sfătuit probabil de consilierul său pe probleme de securitate, Poliție Locala, RATT etc. cunoscutul folclorist Ionuț Nasleu (altfel, finul amintitului Tuducan), Robu a avut o reacție impardonabilă. Respectiv, că nu-i plac hoții de buzunare, dar nu prea are ce le face, că nu-i permite legea. Or, așa ceva nu se face sub nicio formă, chiar dacă ai dreptate. Să spui că te dai bătut în fața borfașilor din tramvaie înseamnă un adevărat sepuku în piața publică. Oricum, perntru întreaga sa „activitate” din primărie, Nasleu ar trebui să primească o primă substanțială din partea PSD. Dacă n-a primit-o cumva… Și campania electorală nici măcar n-a început, lăsând loc și pentru alte gafe.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

The Mechanic a spus: (aprilie 11th, 2016 at 12:05 )

chiar daca a scazut in sondaje, poate castiga cu 20 % ca asa-i noua regula… daca nu ne concentram pe un candidat independent va fi vaisamar de orasul asta

XXX a spus: (aprilie 11th, 2016 at 12:17 )

Cum , de ce ? De BOU ce-i !

Elvis a spus: (aprilie 11th, 2016 at 13:07 )

Inainte de toate domnul Robu ar avea nevoie de o expertiza psihiatrica. Daca trece de aia (desi sunt mari indoieli in acest sens!) atunci ar avea dreptul de a fi votat de popor.

of of mai mai a spus: (aprilie 11th, 2016 at 13:32 )

E bun Rosbu, il votez, desi trebuie sa recunosc ca faza cu Popoviciu m-a dezamagit profund

un cetatean a spus: (aprilie 11th, 2016 at 13:34 )

pentru nereusite, slaba comunicare,ce-i responsabili trebuie indepartati, un singur om nu le poate rezolva , ma refer la ce este mai cald acum ordine publica, circulatie, control intern.,

Traian a spus: (aprilie 11th, 2016 at 14:13 )

Nu stiu cat intereseaza pe timisoreni activitatea politica a dl Robu, care, de altfel, este una slaba.
Mai degraba cred ca lipsa increderii e cauzata de proasta administrare a orasului, lipsa oricaror abilitati manageriale si acel infinit cult al personalitatii. Am mai spus-o si in alte imprejurari, Robu ar fi fost foarte periculos daca era intr-o pozitie de conducere intr-o perioada mai putin democratica decat ceea ce avem acum.
Da, au fost facute lucruri in oras, neindoielnic, dar majoritatea proiectelor au fost cu termene depasite(ambalate astfel incat sa para in termen), lucrari de mantuiala si mereu acea senzatie ca primarie era in aceeasi barca cu executantul. Niciodata n-am vazut amenzi sau rezilieri de contracte din cauza nerespectarii clauzelor contractuale.
Nemodernizarea aparatului primariei, inconjurarea de oameni slabi si permanentul „Eu stiu tot, eu hotarasc”, indiferent ca avea sau nu habar, sunt alte cateva puncte slabe ale primarului

Onest. a spus: (aprilie 11th, 2016 at 16:01 )

Timisoara de pe vremea lui Kuttel si Corolian Baran originar din comuna timiseana Nerau nu are un asemene primar gospodar. A reusit in cei 4 ani de zile sa finalizeze toate proiectele europene, performanta cu care nu se poate lauda niciun primar din Romania, Boc reusind precum un elev mediocru doar 15 proiecte din 28, sa nu mai vorbim de Bojin ce a ratat integral proiectele europene, 5 din 5. Cele peste 100 de santiere deschise au fost finalizate primarul inspectand des aceste santiere desi nu este in sarcina de serviciu a acestuia. O medie de peste 12 ore zilnic de multe ori si 16 ore dedicate urbei si uneori demontarii unor atacuri extrem de marsave cred ca afecteaza sanatatea unui om atat de dedicat urbei. Opozitia nu a facut nimic in afara de incercarea tunului cu sediul PSD, tun nereusit datorita consilierului Petrica Folica, si nici cand a avut viceprimar PSD 2008-2012 nu a lasat nimic in urma sa, in afara de niste conturi si buzunare pline cu proveninta dubioasa, sa ne amitim cum prospera firma psdista SAIFTIM, si cum a intrat uletrior lui 2012 in insolventa avand debite mai mari de 36.000.000 lei noi????? Dar societatea Ripsensa, dar Cortez, sa ne amintim de cetatenii de etnie rroma ce au prosperat in primaria fostului edil, ce aveau spatii inchiriate primariei pana in 2012,dar Scalini, dar salariul imens a lui Simonis DE LA AEROPORT ce tot vorbeste de un Mercedez oferit in comodat primariei? De cand s-au erijat psdistiiin X5 si Touareg in aparatorii chiriasilor ANL?Este usor sa atarni niste tinichele de o persoana onesta si sa incepi sa invarti la manivela ce improsca cu laturi in incercarea de a decredibiliza aceasta persoana. HAIDETI SA FIM ONESTI SI REALISTI SI SA VEDEM CA DE DEPARTE este cel mai bun candidat al Timisoarei.

Traian a spus: (aprilie 11th, 2016 at 16:56 )

Stimate domnule, Onest,
Nu stiu cat de onest sunteti in ceea ce spuneti si daca nu cumva in spatele dumnevoastra se afla un carnet de partid. Prea par scoase de pe fb dl Primar spusele de mai sus.
Si da, inspectarea santierelor de catre Robu si 12/16 ore lucrate pe zi inseamna neincredere in subalterni si lipsa de eficienta, management prost. Nu trebuie sa cunosti toate gropile din oras ca sa fii un primar bun. In rest, aruncarea laturilor, de care pomeniti, dintr-o parte in alta miroase a ping-pong intre partide.

Florin a spus: (aprilie 12th, 2016 at 03:02 )

Eu il votez pe Marius Dugulescu, m am saturat pana peste cap de Robu! E timpul sa avem un primar tanar!

Rusinica a spus: (aprilie 12th, 2016 at 09:31 )

E bolnav…..sa mearga sa se trateze!

moses a spus: (aprilie 12th, 2016 at 10:47 )

ROBU – cea mai bun alegere!!!! Restul candidatilor sunt mameluci! ROBU are personalitate si FACE. Adevarat ca NU tace (a se intelege: uneori cand vorbeste isi uita capul acasa…) dar FACE. N-au facut cei dinaintea lui in 20 de ani cat a facut ROBU pentru oras in 4 ani. Adevarat ca a eneficiat de un start substantial ajutat de administratia Ciuhandu, care a initiat multe proiecte europene, care -sau finalizat in perioada ROBU. NUMAI PENTRU PASAJUL MICHELANGELO AR TREBUI ALES DIN NOU!!!!!!EU VOTEZ HOTARAT ROBU!

Adrian a spus: (aprilie 13th, 2016 at 11:42 )

Nu-i un primar rau, dar are tendinte autocrate. Traian subliniaza foarte bine ca micromanagementul il face un sef care nu are incredere in subalterni. Cum sa ai incredere, daca in jurul sau are doar oameni slabi. Naslau, de exemplu…

Eu nu cred ca Robu e cinstit, cred ca fura, ca si ceilalti, dar si lasa ceva in jurul sau. Faptul ca tine proiectele in mana si ca nu e la fel de generos cu tiganii sunt atuurile sale.

Pentru viitor, noi vrem asa: SA NE SCAPE DE TIGANI, si sa aduca oameni mai de calitate in primarie. Restul, vor veni atunci de la sine.

Silvia a spus: (aprilie 15th, 2016 at 21:22 )

Oare de ce nu se repara RMN-urile de la spitalele din Timisoara?
Asa isi face Birsasteanu banii de campanie? de la bolnavii din tot judetul? Toti sunt trimisi la aparatele lui! pentru ce mai platim asigurari?
e strigator la cer!
decat un hot din asta caruia nu ii pasa de noi sa conduca primaria mai bine Robu de 1000 de ori!

Black Cube a spus: (aprilie 15th, 2016 at 22:49 )

Pe ce te bazezi când spui asta domnule Ardelean ? Sau mai bine zis de ce ești supărat ? Poate cumva ca Iulia Ardelean a primit flit de la Alin Popoviciu acum vreo 2 săptămâni când i-a cerut bani sa nu îl denigreze în debanat? Sau poate pentru ca firma Drav Office controlata tot de ea nu mai are contracte cu statul ? Întreb și eu

Elisav Niros a spus: (aprilie 15th, 2016 at 23:20 )

Pai daca este un zvon sa-l tratam ca atare…
Culmea ca sunt zvonuri doar impotriva lui Nicolae Robu, nu vad in aceasta perioada nici un zvon pozitiv…coincidente negative doar in defavoarea acestuia…
Nicolae Robu este un exemplu pentru toata tara, a facut tot ceea ce i-a stat in putinta in acesti 4 ani pentru Timisoara si timisoreni, a intrat in spatele blocurilor prin diferite zone unde nu a mai fost nimeni de cand s-au construit acestea, cine a mai anvelopat 50 blocuri…etc. si pentru toate aceste este si va fi sustinut si apreciat, iar asta este o certitudine si nu „un zvon” …

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top