Categories: PoliticieniUltima ora

Pe Facebook, Nicolae Robu a castigat deja alegerile

Liberalul Nicolae Robu conduce detașat într-un top al candidaților la Primăria Timișoara, din punct de vedere al susținătorilor pe care-i are pe Facebook. El este urmat în acest clasament de candidatul PMP, Marius Dugulescu, și PSD-istul Florică Bîrsășteanu. La polul opus se află Gabriela Simona Tiriteu (BUN).

Nu mai este un secret că rețeaua de socializare Facebook este un excelent mijloc de comunicare în campaniile electorale. Se spune chiar că președintele Klaus Iohannis a câștigat alegerile din 2014 cu ajutorul Facebook. E de sine înțeles astfel că într-un oraș mare precum Timișoara, rețeaua de socializare poate avea un rol extrem de important în lupta electorală. Trebuie spus că Timișoara se află pe locul II în România ca număr de utilizatori de Facebook. Fiind un împătimit al Facebook-ului, nu este de mirare că primarul Nicolae Robu, candidat la un nou mandat pe lista PNL, conduce topul candidaților, având drept criteriu numărul de aprecieri de pe paginile de Facebook. Pe pagina sa de persoană publică, el are 21.095 de susținători. Totuși, Robu e mult în spatele candidatului PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, care are 400.000 de aprecieri. Chiar și așa, Robu are peste 50% din „voturi” pe acest criteriu.

Edilul în funcție este urmat, la mare distanță, de candidatul PMP, Marius Dugulescu, care a strâns 5.459 de aprecieri pe pagina sa de politician. Podiumul este închis de candidatul PSD, Florică Bîrsășteanu, care are 3.989 de susținători. Candidatul UDMR la primărie Zsolt Molnar se situează pe locul IV, cu 2.031 de aprecieri, în timp ce independentul Adrian Orza, de altfel mare comuncator pe Facebook, a adunat 965 de susținători. Trebuie spus că Orza are și un cont personal, unde are 5.000 prieteni. Pe locul VI îl găsim pe candidatul ALDE Ilare Bordeașu (763 aprecieri), urmat de Cosmin Trif – PPU (466 aprecieri), în timp ce candidatul UNPR Ion Răducanu se bucură de 357 de susținători. Precum Orza, Răducanu are însă mai mulți prieteni pe contul său personal: 2.427. Deși foarte activ pe Facebook, candidatul PND Petrică Folică are doar 189 de aprecieri pe pagina de persoană publică, însă are 1.259 de prieteni pe contul personal. Un alt mare împătimit al rețelei, revoluționarul Liviu Băcana, candidat din partea PRU, are doar 24 de aprecieri pe pagina sa de politician. Totuși, pe persoană fizică are nu mai puțin de 4.680 de prieteni. Ultimul dintre cei 11 candidați din perspectiva susținerilor pe Facebook este Gabriela Simona Tiriteu. Candidata BUN are… o singură apreciere pe pagina de persoană publică și nu are cont personal de Facebook.

Clasament
1. Nicolae Robu (PNL) – 21.095
2. Marius Dugulescu, (PMP) – 5.459
3. Florică Bîrsășteanu (PSD) – 3.989
4. Zsolt Molnar (UDMR) – 2.031
5. Adrian Orza (independent) – 965
6. Ilare Bordeașu (ALDE) – 763
7. Cosmin Trif (PPU) – 466
8. Ion Răducanu (UNPR) – 357
9. Petrică Folică (PND) – 189
10. Liviu Băcana (PRU) – 24
11. Simona Tiriteu – 1

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

3 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

7 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago