Stadionul Dan Paltinisanu, liber la inchiriat de la 30.000 lei / luna! CJ Timis face licitatie

Consiliul Județean Timiș se pregătește de licitația pentru închirierea stadionului „Dan Păltinișanu”. Contractul de folosință gratuită al ACS Poli va expira în două săptămâni. Acum a fost stabilită și suma de la care se va pleca la viitoarea licitație, înțelegerea cu noul chiriaș urmând să fie valabilă doi ani.

În 2012, Consiliul Județean Timiș a acordat folosința gratuită a stadionului „Dan Păltinișanu” pe un termen de patru ani, respectiv până la data de 2 august 2016, Asociației Club Sportiv Poli Timișoara. În luna mai, CJ Timiș a anunțat că vrea să scoată la licitație închirierea arenei de peste 55.000 metri pătrați, cu exact 32.821 locuri pe scaune. „Date fiind prevederile legale în vigoare, închirierea stadionului, ca bun imobil din domeniul public al Județului Timiș se poate face doar prin licitație publică (…) Totodată se impune darea în administrare a stadionului către Direcția de Prestări Servicii Timiș, care va trebui să asigure (…) și întreţinerea stadionului (curăţenie spaţii interioare şi exterioare, managementul deşeurilor, încălzire, climatizare, utilităţi, iluminat spaţii interne, întreţinere nocturnă, pază, etc.); întreţinerea gazonului; realizarea lucrărilor de întreţinere şi de investiţii şi să efectueze toate reparaţiile necesare pe toată durata închirierii stadionului, cu excepţia celor care, conform contractului de închiriere, sunt în sarcina locatarului; verificarea în permanenţă a stării bunurilor şi modul de administrare a acestora de către locatar”, se preciza în proiectul respectiv. Contractul ar urma să fie încheiat pe doi ani, timp în care Consiliul Județean Timiș va putea închiria stadionul pentru organizarea de alte evenimente sportive și/sau cultural-artistice.

În primul plen „de lucru” al noului consiliu județean, programat vineri, 22 iulie, aleșii vor avea de adoptat o nouă hotărâre care să stabilească un preț de pornire pentru licitația care urmează să fie aibă loc. „Propunerea tarifului are la bază fundamentarea Direcţiei de Prestări Servicii Timiş şi fundamentarea Direcţiei Buget Finanţe”, se precizează în noul proiect, iar suma calculată este de 30.000 lei/ lună, cu tot cu TVA. La acești bani se adaugă plata utilităților, care va fi facturată separat. Rămâne de văzut cine se va prezenta la această licitație, asta și în condițiile în care, în ultimele zile, se discută tot mai intens despre rămânerea în prima ligă a lui Poli Timișoara și preluarea echipei de către un investitor privat. Viorel Tudose a declarat că nu este interesat ca autoritățile locale și județene să dea vreun ban pentru echipa de fotbal. „Din capul locului vă spun că nu mă interesează banul public. Consider că aceasta este o capcană, cea a banului public virat la echipele sportive. Singura mea pretenţie este legată de asigurarea infrastructurii sportive pentru echipa de fotbal”, a spus categoric omul de afaceri.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

3 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

5 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago