Categories: PoliticieniUltima ora

Gorghiu: Exclud orice alianta cu PMP, Basescu e expirat / FOTO

PNL nu ia în considerare formarea niciunei alianțe postelectorale și respinge categoric o apropiere de PMP-ul lui Traian Băsescu. Alina Gorghiu, președintele liberalilor, crede chiar că „popularii” nici măcar nu vor reuși să treacă pragul electoral.

#DreamTim este propunerea PNL Timiș pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Primele afișe pe care apare liderul partidului, Alina Gorghiu, au fost lipite vineri seară, pe panourile din Piața Libertății. „E o zi în care echipa liberală din Timiș începe cu dreptul campania electorală. Mă bucur foarte tare că fac parte din această echipă, cu primarul Robu, cu Ben-Oni Ardelean, cu Liliana Oneț, cu Marilen Pirtea, cu Pavel Popescu, cu Claudiu Buciu și cu toți ceilalți care îndrăznesc să spere, ca și mine, că se pot face, în echipă, lucruri frumoase și lucruri bune (…) Cred că oferta noastră electorală, echipa noastră liberală și candidatul nostru de prim-ministru, Dacian Cioloș, înseamnă ce este mai bun oferit electoratului. Dar decizia le aparține alegătorilor și nu-mi rămâne decât să-i invităm împreună la vot, să fie cât mai mulți, să avem o prezență bună pe 11 decembrie și votul nostru să ne legitimeze pe toți, pentru că proiectele se fac cu oameni legitimați prin vot”, a declarat Alina Gorghiu, care deschide lista liberalilor pentru senat.

Președintele PNL are previziuni sumbre pentru PMP-ul lui Traian Băsescu și spune că acest partid nu îndeplinește prima condiție esențială pentru o eventuală alianță. „E greu să faci alianțe cu PMP, câtă vreme nu intră în parlament. Și dacă ar intra, pentru noi, varianta PMP este exclusă. Nu vreau să fac glume ca Traian Băsescu, despre mirosuri plăcute sau mai puțin plăcute, dar cred că Traian Băsescu este un produs expirat în politica noastră, un proiect epuizat, ca să fiu mai elegantă”, a spus Gorghiu. Vineri după-amiază, Băsescu a anunțat că singurul partid cu care nu va face alianță este PSD, spunând că nici liberalii nu sunt cu mult mai buni, dar „măcar nu miros urât”. Alina Gorghiu susține, pe de altă parte, că PNL nu va face niciun fel de alianță postelectorală. „Alianțe nu vom face, vom face o majoritate parlamentară, cred, de susținere a unui candidat de prim-ministru pe care l-am anunțat public, o majoritate sănătoasă și solidă, care să susțină niște proiecte de reformă bună. Știți bine că aceia care au anunțat deja public că și ei cred în proiectul Dacian Cioloș prim-ministru sunt cei de la USR (…) Susținerea presupune niște voturi, presupune o majoritate parlamentară, nu ai cum altfel să susții un premier. O alianță politică postelectorală nu s-a discutat, nu există acest plan, nici pentru noi, nici pentru USR, dar nu exclude acest proiect comun care înseamnă Dacian Cioloș prim-ministru”, a mai spus Gorghiu.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago