Judeţul Timiş este, cu opt probe descoperite, în topul naţional al problemelor descoperite de autorităţile sanitar-veterinare în urma efectuării de controale legate de existenţa bacteriei Escherichia Coli în alimente.
Verificările efectuate au găsit mai multe probleme în abatoarele din judeţ la carnea de ovine, dar şi la un supermarket, în carnea măcinată de vită. Conform datelor prezentate de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au fost descoperite 69 de probe cu bacteria Escherichia Coli, dintr-un total de 1.484, prelevate în perioada de 16 mai – 30 decembrie 2016. Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte. Cele mai multe probe pozitive au fost depistate în județele Timiș, Sibiu, Maramureș, Vâlcea, București, Bistrița-Năsăud etc. Problemele au apărut cu precădere în cârnați, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau cașcaval. În Timiş au fost descoperite mai multe probleme în abatoare, legate de probele luate din carnea de oaie prelucrată. De asemenea, a existat un caz într-un supermarket, unde bacteria a fost găsită în carnea de vită măcinată. În total au fost opt asemenea cazuri de contaminare, cele mai multe din ţară.
Consiliul Județean Timiș a depus, împreună cu Spitalul Județean Timișoara, o solicitare de finanțare pentru…
Nu ruşii, ci PNL din bani publici a plătit campania electorală a lui Călin Georgescu!…
La scurt timp după ce conducerea primăriei timișorene s-a văzut în fața faptului împlinit, proiectul…
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…