Judeţul Timiş este, cu opt probe descoperite, în topul naţional al problemelor descoperite de autorităţile sanitar-veterinare în urma efectuării de controale legate de existenţa bacteriei Escherichia Coli în alimente.
Verificările efectuate au găsit mai multe probleme în abatoarele din judeţ la carnea de ovine, dar şi la un supermarket, în carnea măcinată de vită. Conform datelor prezentate de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au fost descoperite 69 de probe cu bacteria Escherichia Coli, dintr-un total de 1.484, prelevate în perioada de 16 mai – 30 decembrie 2016. Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte. Cele mai multe probe pozitive au fost depistate în județele Timiș, Sibiu, Maramureș, Vâlcea, București, Bistrița-Năsăud etc. Problemele au apărut cu precădere în cârnați, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau cașcaval. În Timiş au fost descoperite mai multe probleme în abatoare, legate de probele luate din carnea de oaie prelucrată. De asemenea, a existat un caz într-un supermarket, unde bacteria a fost găsită în carnea de vită măcinată. În total au fost opt asemenea cazuri de contaminare, cele mai multe din ţară.
În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…
Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…
Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…
Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…
Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…
Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…