Judeţul Timiş este, cu opt probe descoperite, în topul naţional al problemelor descoperite de autorităţile sanitar-veterinare în urma efectuării de controale legate de existenţa bacteriei Escherichia Coli în alimente.
Verificările efectuate au găsit mai multe probleme în abatoarele din judeţ la carnea de ovine, dar şi la un supermarket, în carnea măcinată de vită. Conform datelor prezentate de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au fost descoperite 69 de probe cu bacteria Escherichia Coli, dintr-un total de 1.484, prelevate în perioada de 16 mai – 30 decembrie 2016. Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte. Cele mai multe probe pozitive au fost depistate în județele Timiș, Sibiu, Maramureș, Vâlcea, București, Bistrița-Năsăud etc. Problemele au apărut cu precădere în cârnați, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau cașcaval. În Timiş au fost descoperite mai multe probleme în abatoare, legate de probele luate din carnea de oaie prelucrată. De asemenea, a existat un caz într-un supermarket, unde bacteria a fost găsită în carnea de vită măcinată. În total au fost opt asemenea cazuri de contaminare, cele mai multe din ţară.
Etapa a VIII-a din Divizia A1 de volei feminin a însemnat cel mai ușor meci…
Prima zi de activitate a ”Lights of the Village”, evenimentul desfășurat la Muzeul Satului Bănățean…
Reli este o femeie puternică și curajoasă. Soție, mamă și învățătoare dedicată, ea a dus…
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului…
Întrebați pe stradă în Timișoara câți știu de Casa Muhle, de povestea ei, și nu…
În Timișoara, într-o lume în care educația și binele copiilor devin tot mai mult o…