Judeţul Timiş este, cu opt probe descoperite, în topul naţional al problemelor descoperite de autorităţile sanitar-veterinare în urma efectuării de controale legate de existenţa bacteriei Escherichia Coli în alimente.
Verificările efectuate au găsit mai multe probleme în abatoarele din judeţ la carnea de ovine, dar şi la un supermarket, în carnea măcinată de vită. Conform datelor prezentate de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au fost descoperite 69 de probe cu bacteria Escherichia Coli, dintr-un total de 1.484, prelevate în perioada de 16 mai – 30 decembrie 2016. Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri și dozatoare de lapte. Cele mai multe probe pozitive au fost depistate în județele Timiș, Sibiu, Maramureș, Vâlcea, București, Bistrița-Năsăud etc. Problemele au apărut cu precădere în cârnați, carne de mici, carne de ovine, brânză de vaci sau cașcaval. În Timiş au fost descoperite mai multe probleme în abatoare, legate de probele luate din carnea de oaie prelucrată. De asemenea, a existat un caz într-un supermarket, unde bacteria a fost găsită în carnea de vită măcinată. În total au fost opt asemenea cazuri de contaminare, cele mai multe din ţară.
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…
Comanzi, probezi, plătești doar ce păstrezi! O nouă tendință de shopping inteligent și confortabil pentru…