Categories: PoliticieniUltima ora

Grindeanu: Sunt bani pentru centura Timisoarei, iar spitalul de copii primeste 10 milioane de lei

Centura Timișoarei are prevăzuți bani în bugetul CNAIR, iar pentru construcția noului corp al spitalului de copii vor fi alocați, de la bugetul de stat, 10 milioane de lei. Este declarația premierului Sorin Grindeanu, făcută în exclusivitate pentru deBanat.ro. Proiectul de buget nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Chiar dacă nu are filă separată în bugetul Ministerului Transporturilor, Centura de Sud a Timișoarei va primi totuși în 2017. „Această șosea are o sumă prevăzută în bugetul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a spus, pentru deBanat.ro, premierul Sorin Grindeanu. Pe 28 decembrie 2016, Guvernul Cioloș a lansat licitaţia pentru „Elaborarea revizuirii Studiului de fezabilitate, Proiectului tehnic, Detaliilor de execuţie, Documentaţiei tehnice pentru Autorizaţia de Construcţie şi a documentației de atribuire pentru Varianta de Ocolire Timişoara”. Ofertele pot fi depuse până pe 10 aprilie 2017. Termenul de predare a studiului de fezabilitate este de şase luni de la ordinul de începere a proiectării, iar cel de predare a proiectului tehnic, de trei luni de la avizarea SF.

Alți bani vor ajunge la Timișoara, conform premierului Grindeanu, pentru construirea noului corp de clădire al spitalului de copii. „Este vorba despre o sumă de 10 milioane de lei, care va fi prevăzută în bugetul Ministerului Sănătății. Este un proiect extrem de important nu doar pentru Timișoara, ci și pentru întreaga regiune de vest a României, iar copiii trebuie să aibă parte de cele mai bune condiții de tratament”, a mai precizat, pentru deBanat.ro, Sorin Grindeanu. Valoarea inițială a noului corp al spitalului de copii a fost de 48,7 milioane de lei, iar până în prezent s-au făcut lucrări de 11,3 milioane de lei, cei mai mulți bani provenind de la primărie. În bugetul Ministerului Sănătății și-a făcut loc, în acest an, Institutul Oncologic Regional, care ar urma să funcționeze pe Calea Torontalului. Construirea și dotarea acestuia, inclusiv cu un heliport, sunt estimate la peste 511 milioane de lei. Suma va fi eșalonată în perioada 2017-2020, iar pentru anul în curs, când ar trebui să înceapă efectiv lucrările, vor fi alocate 15 milioane de lei. Bugetul de stat nu se află pe ordinea de zi a ședinței de guvern programate miercuri, 25 ianuarie, așa cum a fost ea făcută publică.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago