Categories: Poli Timisoara

ACS Poli, salvata de Guvernul Grindeanu? Ordonanta privind finantarea sportului, pana la finele lunii mai

Până la finele lunii mai, legislația legată de finanțarea sportului de către autoritățile locale ar trebui să fie, în sfârșit, clarificată de guvern. Premierul Sorin Grindeanu a promis acest lucru în martie, la adunarea generală a Asociației Municipiilor din România, în fața primarilor nemulțumiți.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a participat, în martie, la adunarea generală a Asociației Municipiilor din România și, la final, le-a spus primarilor că va rezolva problema finanțării, de către administrațiile locale, a activităților sportive. „Mai e o problemă cu care știu că aproape fiecare dintre dumneavoastră vă confruntați, cea legată de finanțarea sportului. E o chestiune tratată în mod diferit de la o unitate administrativă la alta și nu există o practică unitară. L-am rugat pe ministrul Tineretului și Sportului, împreună cu Ministerul Dezvoltării, să așezăm și această lege”, declara atunci Grindeanu.

Guvernul va rezolva, în sfârșit, această problemă. „În două-trei săptămâni va apărea o ordonanță de urgență pentru reglementarea finanțării sportului din bugetele locale. Se pun la punct ultimele detalii. Vrem să nu mai existe speţe similare judecate diferit de la o unitate administrativ-teritorială la alta”, a precizat, pentru deBanat.ro, premierul Sorin Grindeanu. La Timișoara, de doi ani, nici CJ, nici primăria nu mai alocă bani pentru ONG-ul la care sunt asociate și pe care funcționează clubul de fotbal ACS Poli. În alte orașe, finanțarea cluburilor sportive continuă fără probleme. Cel mai bun exemplu este CSM București, care are, pe anul în curs, un buget de 13 milioane de euro, care provine integral din banii Primăriei București.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

46 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

2 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago