Categories: PoliticieniUltima ora

Alin Popoviciu este noul secretar general al PNL Timis. Nicolae Robu si-a completat echipa

Nicolae Robu și-a instalat în totalitate echipa la șefia PNL Timiș. De joi seară, după ce a adunat 19 voturi în BPJ, Alin Popoviciu este secretarul general al filialei. Acesta este desemnat la propunerea președintelui, iar Robu și l-a ales în continuare ca mâna sa dreaptă.

Nicolae Robu a fost ales președinte al filialei Timiș a PNL la finele lunii aprilie. Tot atunci a fost ales și BPJ-ul, format integral din oameni apropiați primarului Timișoarei, care și-a și proclamat atunci victoria, anunțând un scor de 33-0 în fața opoziției din filială. Până acum, singura necunoscută a rămas secretarul general, a cărui nominalizare aparține președintelui. Joi, 6 iulie, Nicolae Robu a dezlegat enigma. Într-o ședință a BPJ la care au fost puțin peste 20 de oameni, el l-a propus ca secretar al filialei pe… Alin Popoviciu! S-a supus la vot și, cu 19 voturi pentru și 4 împotrivă, acesta a devenit oficial mâna dreaptă a liderului PNL Timiș.

Robu și Popoviciu au o istorie zbuciumată împreună. Dacă acum defilează cot la cot întru propășirea liberalismului, în urmă cu câțiva ani, cei doi își aruncau replici dure. Iată doar câteva exemple:

Iunie 2013
Alin Popoviciu: Am discutat cu liberali foarte serioşi din Parlamentul României, iar aceştia mi-au spus că speră ca Robu să fie declarat incompatibil în procesul cu ANI şi să-şi piardă mandatul de primar. Asta, pentru că acţiunile lui Robu aduc un prejudiciu PNL şi partidul are mult de pierdut din cauza lui”, a spus Popoviciu.

Iulie 2013
Alin Popoviciu: Omul acesta s-a obişnuit ca atunci când cineva nu este de acord cu el să înceapă cu jignirile. Eu semnalez nişte lucruri venite chiar din interiorul primăriei, de la angajaţii lui Robu. Cred că şi acei oameni s-au săturat de el. Mă bucur că acest om nu a avut nicio funcţie la PCR. Robu este de 100 de ori mai rău ca Ceauşescu. Ceauşescu mai accepta să fie contrazis din când în când.
Nicolae Robu: Acest personaj numit Alin Popoviciu este atât de josnic încât nu mă pot demite să comentez aberaţiile pe care le debitează el.

Octombrie 2013
Alin Popoviciu: Cred că timişorenii văd mai bine cine este şi cine nu este normal la cap (…) Nu mă gândesc să-l dau pe domnul Robu în judecată. Pe omul care nu gândeşte şi este dus de acasă trebuie să îl laşi în pace.

Alin Popoviciu a fost numit secretar general interimar al PNL Timiș în octombrie 2016. Cu trei luni înainte, după alegerile locale la care el a fost cap de listă pentru CJ Timiș, liberalii nu au reușit să-și asigure majoritatea. La două zile după scrutin, Nicolae Robu recunoștea că Alin Popoviciu nu a fost cea mai bună alegere. „Alin Popoviciu are notorietate, sigur, dar votul este politic. Când vorbim despre liste, nu vorbim despre un vot personalizat. Este o realitate, dar nu putem să ne prefacem că nu o vedem. Nu a tras lista, știe și el, e un om care înțelege lucrurile, nu a tras lista în sus”, declara șeful liberalilor timișeni. (sursa foto: www.lugojeanul.info)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

8 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

10 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

11 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

12 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

12 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

14 ore ago