Aproape 7.000 de datornici, iertati de Primaria Timisoara. Somatiile ar fi costat mai mult decat creantele

Aproape 6.200 de timișoreni și aproximativ 860 de firme scapă de plata datoriilor pe care le au la bugetul local. Asta, pentru că trimiterea somațiilor ar ajunge să coste, foarte probabil, mai mult decât suma de recuperat.

Primăria Timișoara îi iartă de datorii pe toți contribuabilii care au datorii mai mici de 40 de lei la bugetul local. Este vorba despre o sumă totală de 92.529 lei. „Executarea silită a contribuabililor care au restanțe la bugetul local presupune din partea organului fiscal efectuarea unor activități precum emiterea și tipărirea somației, a titlului executoriu și comunicarea acestora către debitori, solicitarea de informații despre debitori de la diverse instituții abilitate, emiterea și comunicarea adreselor de înființare a popririi către instituțiile bancare, precum și alte activități care generează cheltuieli materiale, de personal și cheltuieli poștale efectuate în vederea comunicării actelor administrative emise în vederea executării silite, cheltuieli care depășesc valoarea de 40 lei. În aceste condiții, anularea creanțelor fiscale restante, mai mici de 40 lei, vizează evitarea cheltuielilor care ar putea depăși valoarea creanței urmărite și a neplăcerilor generate de măsurile specifice de executare silită (…) nu justifică de cele mai multe ori procedurile și demersurile legale necesare a fi întreprinse în vederea încasării/recuperării acestor creanțe”, scrie în nota de fundamentare a proiectului care va fi supus votului consilierilor locali în viitorul plen.

Sunt exact 6.174 persoane fizice și 859 firme care vor beneficia de această „amnistie” fiscală locală. Printre datornici sunt 155 agenți economici și 1.090 persoane fizice care ar avea de plătit câte 1 leu. Creanțele persoanelor fizice sunt în valoare de 81.605 lei, iar cele ale firmelor sunt de 10.924 lei. Suma totală este un pic mai mică decât în anul precedent, când soldul a fost de 97.551,41 lei. Decizii similare de anulare a creanțelor mai mici de 40 de lei au fost luate și în 2014, și în 2015, și în 2016.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

5 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

8 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

8 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

9 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

9 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

9 ore ago