Categories: Economic

Vaporasele au tras la mal la Casa Poporului. Bojin: Trebuie sa insistam la parlamentari

Ministerul Apelor și Pădurilor a depus propunerea care, dacă va trece, va rezolva problema vaporașelor. Asta susține Titu Bojin, șeful Administrației Bazinale de Apă Banat. La începutul lunii martie, Primăria Timișoara a dat în judecată guvernul, Ministerul Apelor și Pădurilor și cel al Transporturilor. Dacă vaporettele nu circulă până în iunie, sunt de dat înapoi la UE 6 milioane de euro.

O propunere de modificare a Ordonanței de Guvern 107, de înființare a Administrației Naționale a Apelor Române, a fost înaintată, în această săptămână, parlamentului de către reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor. „Propunerea de modificare a OG 107, de înființare a Administrației Naționale Apelor Române, propune un articol în plus, prin care să putem face această autoritate de navigație pe râurile interioare numai. Trebuie să încercăm să rugăm parlamentarii pentru a putea insista pe termenul pe care se poate aproba acest articol, care să ne dea voie să înființăm această autoritate. Noi am înaintat organigrama, statutul, așteptăm doar modificarea ordonanței, să nu se ajungă în situația în care primăria să dea banii europeni înapoi și vaporașele să poată naviga pe Bega în acest an”, a declarat Titu Bojin.

Până la finele lunii iunie, Primăria Timișoara trebuie să dea drumul circulației vaporașelor pe Bega. În caz contrar, ar putea fi nevoită să dea înapoi șase milioane de euro, banii europeni veniți pentru proiectul de amenajare a malurilor Canalului Bega. Cele 7 vaporașe care au costat aproximativ 2 milioane de euro nu pot circula ca parte a sistemului de transport în comun, pentru că nu există o autoritate navală care să gestioneze situația. La începutul lunii martie, Primăria Timișoara s-a adresat și instanțelor. „Am depus plângere pentru obligarea Ministerului Transporturilor, a Ministerului Apelor și Pădurilor și a Guvernului României să creeze structura Administrarea Căii Navigabile Canalul Bega. În paralel ne vom adresa Directoratului Programului Operațional Regional și Comisiei Europene”, a spus, pentru deBanat.ro, primarul Timișoarei. Dosarul a fost depus pe 8 martie la Curtea de Apel Timișoara și urmează să fie anunțat primul termen de judecată.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

4 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

8 ore ago