De ce a retrogradat Poli: Din cauza arbitrilor, a „autosuficienței” și a „lipsei de suflet” a jucătorilor. Explicațiile primarului Robu

Pentru a treia oară în scurta sa existență, ACS Poli părăsește Liga I. Nicolae Robu spune că retrogradarea e nedreaptă, dar acuză și modul discreționar în care alte cluburi au putut primi bani publici. El dă vina și pe jucătorii și antrenorii care au fost preocupați „numai și numai de bani”. La club sunt încă salarii neplătite de luni bune.

ACS Poli va juca – dacă va juca – în sezonul viitor la matineu. Clubul de suflet al primarului Nicolae Robu a retrogradat pentru a treia oară în șase ani și sunt destule voci care susțin că este punctul final pentru așa-numita CMPDTP, „Cea Mai Poli Dintre Toate Poli”. Robu a postat, duminică, pe Facebook, un mesaj în care își varsă supărarea și spune că echipa Timișoarei a fost profund nedreptățită în acest campionat. Din mai multe puncte de vedere. Iată postarea edilului:

Din păcate, aseară, am retrogradat! În mod nedrept, sfidător, putem spune! Doar 5 minute ne-au despărțit de încheierea pe locul 12. Dar, în cele 5 minute, arbitrul Colțescu a acordat un penalti imaginar pt Voluntari și… ultima speranță s-a spulberat. Din păcate, nu a fost singurul rezultat viciat în defavoarea noastră! Am fost furați ca-n codru la Dinamo, în turul play-out-ului, am fost furați la Mediaș și mă opresc aici, pt că sunt prea supărat să continui.

Dar, dincolo de toate aceste mizerii la adresa noastră, trebuie să recunoaștem că am retrogradat în primul rând datorită nouă! Nu Iuventus trebuia să ne salveze pe noi -apropo: toată stima pt Iuventus!-, nu la cheremul arbitrilor trebuia să fim noi! Echipa care a bătut spectaculos viitoarea campioană, CFR Cluj, echipa care a bătut apoi pe Dinamo la București, n-avea voie să nu mai câștige apoi n-șpe etape niciun meci! Autosuficiența, lipsa de suflet în teren, deopotrivă la antrenamente și la jocuri, preocuparea numai și numai de bani, la cei ce de fapt trebuie, dacă se respectă, să fie preocupați numai și numai să fie buni, competitivi -îi am în vedere și pe fotbaliști și pe unii antrenori!- astea ne-au dus în Liga 2! Și eu spun lucrurilor pe nume! Da, fiecare trebuie să fie plătit pt munca lui și este de dorit ca plata să vină la timp! Dar alții au luat titlul de campioană națională cu restanțe salariale mult mai mari decât cele care-au fost la noi și-apoi, din banii primiți pt performanță, au putut să-și primească drepturile și prime uriașe pe lângă ele!

În altă ordine de idei, este trist că, în aceeași țară, unii pot susține fotbalul de la bugetul local, iar noi nu putem, unora li se trec cu vederea datoriile -în unele cazuri mult mai mari ca ale noastre!-, nouă ni se iau toți banii primiți pt un tur întreg de campionat, etc., etc. Este trist și inadmisibil! Și, cu riscul de a fi acuzați că ne preocupă «capra vecinului», va trebui să acționăm pentru dreptate, pentru echitate!

Știu că unii își doresc desființarea acestei echipe curate, echipa comunității, echipa Timișoarei, Timișului, Banatului și, dacă ne uităm pe hartă, reprezentativa, până acum, pe prima scenă fotbalistică a țării, a unei mari părți de România! Ei bine, voi face tot posibilul ca această echipă să meargă mai departe și să revină la anul întărită în Liga I! De unul singur, evident, n-aș avea nicio șansă de reușită! Speranțele mele sunt în iubitorii de Timișoara, care au susținut echipa până acum și în alții ca ei, care sper să ne vină alături acum, la greu, la foarte greu!

Mai trebuie spus că ACS Poli a avut aproape șase luni fără victorie și e imposibil să supraviețuiești așa în prima ligă. Pe de altă parte, ce pretenții poți avea – indiferent de supărările primarului și de acuzele de „lipsă de suflet” – de la niște oameni care nu și-au primit salariile, în unele cazuri, din luna decembrie? Oricine merge „la serviciu” așteaptă să fie plătit pentru asta, fiindcă nimeni nu trăiește cu aer. Altfel, clubul are datorii grămadă și trebuie să achite lunar câte 50.000 de euro către ANAF.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

5 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

8 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

8 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

8 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

8 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

9 ore ago