Categories: Ultima ora

Pe malul lacului, în centrul Timișoarei! O adevărată pădure răsare în Openville

Nu peste multă vreme, timișorenii vor putea evada din cotidian și se vor putea relaxa pe malul unui… lac, la umbra unor arbori ca-ntr-o adevărată pădure. Va fi chiar în inima orașului, în ansamblul Openville.

Unul dintre cele mai spectaculoase spaţii verzi din România va fi amenajat la Timișoara, până la finele acestui an. Un parc de 55.000 metri pătrați va „răsări” peste viitoarea parcare subterană, arhitectura sa fiind gândită de o echipă de peisagişti italieni şi români. Parcul va include un lac, piaţete pentru evenimente, specii variate de arbori şi arbuşti şi suprafețe întinse acoperite cu gazon special pe care vizitatorii se pot relaxa. În vecinătate, vor fi amenajate cafenele şi restaurante, cu panoramă spre parc. În plus, copiii se vor bucura de o destinaţie special creată pentru ei: un carusel echipat cu diverse figurine, fabricat pentru Openville de un producător italian cu experienţă in îndustria parcurilor de distracţie.

Vor fi 20.000 de arbuşti şi 1.400 de arbori, care vor compune un veritabil „plămân verde” pentru întregul areal Openville şi pentru vecinătăţi. Arborii au fost aduşi la Timişoara şi plantaţi deja în vecinătatea ansamblului. Copacii au fost transportați de la pepiniere din nordul Italiei cu peste 500 de tiruri. Vorbim despre arbori de înălţimi mari, care impresionează prin dimensiune, forma coroanelor şi coloritul frunzelor în diferite perioade ale sezonului de vegetaţie: fagi pendulari şi piramidali, platani, diverse varietăţi de arţar, stejari, castani, brazi, pini, carpeni de tip spalier sau cu formă piramidală, pruni şi duzi ornamentali, magnolii şi multe alte specii. Cei mai înalţi sunt teii şi cedrii, cu înălţimi de până la 13 metri. Unii tei au vârste de până la 50 – 60 de ani! În viitorul parc, vor fi organizate evenimente diverse, de la activităţi educative şi recreative pentru copii, manifestări culturale şi competiţii sportive, până la târguri tematice, festivaluri şi expoziţii de artă.

Openville va include 47.000 mp de adiţionali de retail, 50.000 mp de spaţii office în operare şi alţi 52.000 mp în construcţie, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto şi noi locuri de parcare. Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, reprezentând o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago