Primăria Timişoara

Gropile de pe strada Apicultorilor așteaptă să vină vremea bună, ca să fie astupate / FOTO

Chinul șoferilor care au de trecut zilnic pe străzile Gospodarilor, Apicultorilor și Cehov mai durează. Cele trei străzi au fost distruse în perioada în care a fost închisă Calea Martirilor, iar traficul a fost deviat pe acolo. Reparațiile mult promise de municipalitate nu s-au făcut însă nici acum.

Șantierul de pe Calea Martilor, care bulversează de o vreme viața locuitorilor din partea de sud a Timișoarei, produce încă efecte și pe arterele adiacente. Este vorba despre străzile Apicultorilor, Gospodarilor și Cehov, pe unde a fost deviat traficul în perioada în care Calea Martirilor a fost închis. Străzi mult mai mici, unde circulația este mult redusă în mod obișnuit, cele trei au suferit stricăciuni majore. Pe Apicultorilor, de exemplu, sunt gropi atât de mari și atât de apropiate una de alta, că niciun șofer, oricât de priceput ar fi, nu poate trece pe acolo fără să „ia” măcar una singură. Promisiunile de reparații au venit și, pentru moment, sunt în același stadiu: de promisiune.

În luna februarie, PMT a găsit executant pentru realizarea documentației. „S-a contractat DALI și PT pentru Apicultorilor, Gospodarilor și Cehov. Zona propusă a fi amenajată a fost afectată puternic de traficul deviat pe parcursul lucrărilor la Calea Martirilor. Se impune de urgență intervenție pentru reabilitare. Se vor amenaja două benzi carosabile, câte una pe sens, trotuare și, în funcție de ecartul stradal, se fac și piste de biciclete și, de asemenea, amenajări de spații verzi”, declara atunci primarul Nicolae Robu. Contractul cu Procad și Triskele, care primesc pentru asta în jur de 80.000 e lei, are ca termen de predare a documentației 135 de zile, din care 80 pentru DALI și 55 pentru PT. Termenul expiră la finele acestei luni, după care PMT ar trebui să organizeze licitația pentru execuție. În aceste condiții, e imposibil ca șantierul să înceapă mai devreme de primăvara lui 2019.

Și totuși, în zonă ar putea fi făcute măcar lucrări de reparații. Altfel spus, de asupare a „craterelor”, astfel încât oamenii să nu-și mai rupă zi de zi mașinile. Primarul Nicolae Robu admite că ar trebui intervenit, dar are o explicație de ce acest lucru nu s-a întâmplat până acum. „Presupun că din cauza vremii nefavorabile! Am văzut pozele, trebuie să se intervină punctual până când se vor face reparații de anvergură, să se plombeze acele gropi. Nu este permis nici disconfortul oamenilor, nici solicitarea asupra mașinilor, pentru că se pot întâmpla și accidente. O să insist, dar a fost vremea foarte proastă”, a explicat Robu. E drept că a plouat destul în Timișoara în ultimele săptămâni, dar sigur trebuie să fi fost și doua zile cu soare „legate”. Aparent, cu interesul nu stăm prea bine…

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago