Gropile de pe strada Apicultorilor așteaptă să vină vremea bună, ca să fie astupate / FOTO

Chinul șoferilor care au de trecut zilnic pe străzile Gospodarilor, Apicultorilor și Cehov mai durează. Cele trei străzi au fost distruse în perioada în care a fost închisă Calea Martirilor, iar traficul a fost deviat pe acolo. Reparațiile mult promise de municipalitate nu s-au făcut însă nici acum.
apicultorilor
Șantierul de pe Calea Martilor, care bulversează de o vreme viața locuitorilor din partea de sud a Timișoarei, produce încă efecte și pe arterele adiacente. Este vorba despre străzile Apicultorilor, Gospodarilor și Cehov, pe unde a fost deviat traficul în perioada în care Calea Martirilor a fost închis. Străzi mult mai mici, unde circulația este mult redusă în mod obișnuit, cele trei au suferit stricăciuni majore. Pe Apicultorilor, de exemplu, sunt gropi atât de mari și atât de apropiate una de alta, că niciun șofer, oricât de priceput ar fi, nu poate trece pe acolo fără să „ia” măcar una singură. Promisiunile de reparații au venit și, pentru moment, sunt în același stadiu: de promisiune.

În luna februarie, PMT a găsit executant pentru realizarea documentației. „S-a contractat DALI și PT pentru Apicultorilor, Gospodarilor și Cehov. Zona propusă a fi amenajată a fost afectată puternic de traficul deviat pe parcursul lucrărilor la Calea Martirilor. Se impune de urgență intervenție pentru reabilitare. Se vor amenaja două benzi carosabile, câte una pe sens, trotuare și, în funcție de ecartul stradal, se fac și piste de biciclete și, de asemenea, amenajări de spații verzi”, declara atunci primarul Nicolae Robu. Contractul cu Procad și Triskele, care primesc pentru asta în jur de 80.000 e lei, are ca termen de predare a documentației 135 de zile, din care 80 pentru DALI și 55 pentru PT. Termenul expiră la finele acestei luni, după care PMT ar trebui să organizeze licitația pentru execuție. În aceste condiții, e imposibil ca șantierul să înceapă mai devreme de primăvara lui 2019.

Și totuși, în zonă ar putea fi făcute măcar lucrări de reparații. Altfel spus, de asupare a „craterelor”, astfel încât oamenii să nu-și mai rupă zi de zi mașinile. Primarul Nicolae Robu admite că ar trebui intervenit, dar are o explicație de ce acest lucru nu s-a întâmplat până acum. „Presupun că din cauza vremii nefavorabile! Am văzut pozele, trebuie să se intervină punctual până când se vor face reparații de anvergură, să se plombeze acele gropi. Nu este permis nici disconfortul oamenilor, nici solicitarea asupra mașinilor, pentru că se pot întâmpla și accidente. O să insist, dar a fost vremea foarte proastă”, a explicat Robu. E drept că a plouat destul în Timișoara în ultimele săptămâni, dar sigur trebuie să fi fost și doua zile cu soare „legate”. Aparent, cu interesul nu stăm prea bine…

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Timisoara 2021

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Există de ceva vreme în mediul virtual, dar a făcut pasul spre lumea reală. Partidul Banatul a fost înființat oficial și figurează acum în Registrul Partidelor Politice din România. În curând vor fi făcute publice programul și felul în care se pot înscrie cei interesați.
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-a înființat oficial Partidul Banatul
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com