Călin Dobra, atac prin ricoşeu la Sorin Grindeanu. Victimă colaterală: Aura Danielescu, şefa IŞJ Timiş

Începând de săptămâna viitoare, Aura Danielescu nu va mai conduce Inspectoratul Şcolar Judeţean, mandatul ei expirând. PSD Timiş nu a solicitat la minister prelungirea mandatului, propunând, în schimb, alte nume. Principala favorită este Florina Spălăţelu, directoarea Colegiului Economic. Schimbarea de la IŞJ este o consecinţă a relaţiei proaste între actualul şi fostul preşedinte ai PSD Timiş, respectiv Călin Dobra şi Sorin Grindeanu, ultimul fiind cumnat al Aurei Danielescu.

La finalul acestei săptămâni, pe 24 martie, mandatul Aurei Danielescu la şefia Inspectoratului Şcolar va expira. Cu toate că mandatul putea să-i fie prelungit, cei din PSD Timiş au decis să facă alte propuneri pentru şefia IŞJ. Principala favorită să ajungă şefa învăţământului preuniversitar din Timiş este actuala directoare a Colegiului Economic, Florina Spălăţelu.

Florina Spălățelu, apropiata primarului din Recaș

Florina Spălățelu este o apropiată a primarului din Recaş, Pavel Teodor, ales de puţin timp vicepreşedinte al PSD Timiş. Surse din partid susţin că Teodor a promis că va depăşi în zona Recaşului planul de voturi pentru PSD la europarlamentare, dacă protejata sa va ajunge inspector general.

(foto: Florina Spălăţelu, viitoarea șefă a învățământului din Timiș)

Revenind la Aura Danielescu trebuie spus că schimbarea ei din funcţie nu are la bază competenţele profesionale, atâta timp cât la toate evaluările a obţinut peste 95 de puncte dintr-un total de 100. Astfel că motivele înlocuirii trebuie căutate în zona politică. Amintim aici că Danielescu este cumnata fostului preşedinte al PSD Timiş Sorin Grindeanu. Ori relaţia acestuia cu succesorul său, Călin Dobra, nu este dintre cele mai bune. Iar Danielescu a căzut chiar în mijlocul acestui conflict surd între fostul şi actualul şef al PSD Timiş, urmând să plătească cu funcţia.

De altfel, mai mulţi directori de şcoli din teritoriu, auzind de schimbarea de la vârful IŞJ Timiş şi nemulţumiţi de acest lucru, au vrut să intre în audienţă la Dobra. Liderul PSD Timiş şi al CJ Timiş le-a spus însă că va fi plecat miercuri şi joi din Timişoara şi că, oricum, subiectul Inspectoratului Şcolar este închis.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

29 comentarii pentru acest articol

Un cititor a spus: (martie 19th, 2019 at 12:33 )

Si ne puteti spoune ce legatura au pozele din articol in contextul dat? Sau e doar un motiv pentru a arunca cu noroi si a denigra? O dovada deosebits de jurnalism, bravo.

Un cititor a spus: (martie 19th, 2019 at 12:34 )

Si ne puteti spoune ce legatura au pozele din articol in contextul dat? Sau e doar un motiv pentru a arunca cu noroi si a denigra? O dovada deosebita de jurnalism, bravo.

O vreau pe ea a spus: (martie 19th, 2019 at 13:04 )

Ce plamani frumosi are

CONVINS a spus: (martie 19th, 2019 at 13:08 )

MARCA DANIELESCU. O ADEVARATA MOSTRA DE NEPROFESIONALISM DIN PARTEA REPORTERILOR.

MARIA IOANA a spus: (martie 19th, 2019 at 13:36 )

OARE CINEVA A INTREBAT-O SI PE DOAMNA SPALATELU DACA ESTE CEVA ADEVARAT? SI-A DAT ACORDUL PENTRU POZELE APARUTE?

Pavel a spus: (martie 19th, 2019 at 14:15 )

Pozele sunt de pe Facebook adica publice. Asa ca la revedere. Femeia a iesit sa se spele doar asa o cheama si a vrut sa ne arate tuturor nu doar lui Pavel.

Pavel 2 a spus: (martie 19th, 2019 at 14:25 )

Pozele sunt de la Alexandra Danielescu de pe Instagram ( una) , celelalte doua sunt date de o persoana apropiată! Vă concentrați atenția pe doamna Spalatelu și in realitate, nominalizarea este făcută pentru un domn! Urat scris doamna jurnalista! De unde aveți pozele și cum va justificati articolul mizer!

Daniel a spus: (martie 19th, 2019 at 15:07 )

Cea mai mare pacoste pentru învățământul timișean din 90 încoace poarta numele Danielescu. O incapabila ce urăște învățământul privat și orice inițiativa ce iese de sun controlul ei.

Oricine vine: greu de crezut ca se poate mai rău.

Asta cu directorii care protestează este pentru cei neinformați. Doar slugoii o pot susține!

Problema este ca tot ea va rămâne … prietenii din servicii știu de ce.

mihaita a spus: (martie 19th, 2019 at 15:12 )

Uitandu-te la poze realizezi ca asta este de fapt imaginea lui Dobra! Înfiorător!

Stelu a spus: (martie 19th, 2019 at 15:22 )

Spun doar atat: d-na Danielescu a adus profesionalism si rigurozitate in activitatile ISJ si in cele scolare de la nivel de judet. Recunosc, atunci cand a fost numita nici eu nu prea am avut mare incredere in capacitatile manageriale ale domniei sale. Dar realmente a demonstrat ca, chiar si dupa cataclisme gen Petroman sau Holczinger, se mai poate construi ceva. Respectele mele d-na general, chiar mi-ati castigat respectul desi la inceput am avut clinciuri destul de serioase.

Grigorel a spus: (martie 19th, 2019 at 15:31 )

Tot nu inteleg care este stirea? Ii expira mandatul d-nei inspector general si trebuia sa ramana postul vacant sau trebuia prelungt mandatul obligatoriu? Consider rotatia si diversitatea de bun augur. Era clar ca recomandarea pentru aceasta pozitie trebuia sa vina tot de la PSD avand in vedere ca avem ministru PSDist. Iar povestea asta cu acordul tacit intre primarul nu stiu care, cu manta si ricoseu pe la presedintele CJT din marele partid este demna de un tabloid. Oricum nu se poate proba si ramane la nivel de barfa ieftina. Bravo debanat.ro incep sa nu-mi mai pierd timpul sa va citesc, daca voiam cancan-uri si poze cu fete la plaja ma uitam pe libertatea.ro

Mada a spus: (martie 19th, 2019 at 15:50 )

Nu comentez competența inspectoarelor, că nu mă pricep. Dar mă gândesc: ce minte să ai, să pui așa poze pe Facebook, când ești profesoară? PSD style!

Pavel 2 a spus: (martie 19th, 2019 at 16:11 )

Mada, cum spui ca te numești , sunt poze de pe Facebook ? Așa bine vezi? Este o poza de pe Instagram ( data de fata inspectoarei in bluza Galbena) și 2 poze in costum de baie ce nu sunt postate pe Facebook , sunt date de o “prietena” apropiată , făcute la plaja in concediu! Nu exista alt cont pe Facebook !Încercați sa denigrați și nu va reușește! Poate un proces , o sa-l liniștească pe d-ul ( nu doamna)care a scris articolul și a postat poze fără accept! Va agitație degeaba! Zarurile sunt aruncate pentru un domn viitor ISG!

Jurji alina a spus: (martie 19th, 2019 at 16:24 )

Nu cred ca a mers cineva pentru ea?

Szasz a spus: (martie 19th, 2019 at 16:55 )

Tot politic a fost pusa și domnia dânsei (danielescu), așa că….se învârte roata (cadrele).
Cât despre danielescu, ca om, profesional, pot spune din experienta proprie, ca părinte a unui copil cu dizabilități, că este zero ptr mine din orice punct de vedere.
Nu ma bucur de răul sau necazul altuia, dar această persoană merită ce i se întâmplă acum.
Totul se plătește în viață.

Szasz a spus: (martie 19th, 2019 at 17:07 )

Am postat un coment la articolul cu pricina, adevărat nu era favorabil lui danielescu, nu a fost aprobat se pare. Super profesionism.

Alexandra a spus: (martie 19th, 2019 at 18:22 )

“Călin Dobra, atac prin ricoşeu la Sorin Grindeanu. Victimă colaterală: Aura Danielescu, şefa IŞJ Timiş”

Nu am vazut o poza cu dl Dobra sau dl Grindeanu, o singura poza cu “victima” Aura Danielescu si mai multe poze private cu d-na Spalatelul. Oare cine e victima aici? Iar la poza de pe instgram, daca te uiti atent vezi un screenshot al profilul d-nei Spaletelul, iar la rubrica de comment (stanga jos) se vede poza profilului de insta a fiicei “victimei” Danielescu. Sa nu cumva sa credeti ca Acest articol este comandat, e o simpla coincidenta acest ricoseu de pe profilul fiicei “victimei” ???

cristi a spus: (martie 19th, 2019 at 19:49 )

Poate tocmai aceste poze,au propulsat-o pe doamna,in functia de director al acestui liceu. Oare si elevii,au vazut aceste poze? Sunt putin cam prea nepotrivite,pentru un cadru didactic si director,pe deasupara.

Omerta a spus: (martie 19th, 2019 at 20:03 )

Se pare ca pe piticul porno calinus, l-au facut femeiile…..doamna milutinovici la injurat de faţa cu rovana plumb…olguta a bagat contre la dragnea……adevarul ca psd se facea de rusine cu astfel de oameni…..asa e cand te crezi mare barbat, deşi tu porti tocuri!!!

Ciociolina a spus: (martie 19th, 2019 at 21:18 )

Cand au parasutat tuta lu’ Grindeanu in Isj nu s-a intrebat nimeni cum dracu a ajuns o jenibila necunoscuta in domeniu si in partid pe functie , acu cand a expirat e jale .

Margareta Paslaru a spus: (martie 19th, 2019 at 21:33 )

Ma întreb și un lucru: oare ăștia de la ANCOM mai și muncesc?! In afara de a posta comentarii, de a da “pe surse” la presa sau de a scrie texte pe bloguri “incomode”.

Anca S. a spus: (martie 19th, 2019 at 22:22 )

Cine seamana vant, culege furtuna !

Omerta a spus: (martie 19th, 2019 at 22:49 )

Calin file din poveste va ajunge in curand ….poveste!……pesedisme ieftine…….si uite asa usr va inregistra inca o victorie!……olguta si rovana l-au ingenunchiat azi!

Sly a spus: (martie 19th, 2019 at 23:27 )

Asta este cauza principală a „dezvoltării” României: șefi numiți pentru profit personal fără competențe. La mai mare psd!

Ziana a spus: (martie 20th, 2019 at 06:49 )

Da, doamna Aura este urâtă la maxim de mafia after school și de cea a înscrierilor abuzive (citește „pe pile”) la anumite școli sau învățători cu reputație bună. Educația de stat trebuie să asigure șanse egale tuturor iar doamna chiar a aplicat acest principiu.

Adrian a spus: (martie 20th, 2019 at 06:59 )

Cum poți intra cu bocancii in viața personală a unui om.? Cel mai urat lucru. Câte se pot spune și de Danielescu…. dar parca conta evaluarea profesională.

Angela a spus: (martie 20th, 2019 at 07:03 )

Doamna ministru a citit aberațiile astea? Târăște învățământul in politic nejustificat. Toată lumea este îngrozită de aceasta doamna. Tipa, urla și vorbește execrabil cu oamenii.

moses a spus: (martie 20th, 2019 at 09:37 )

Keep calm! Aura ramane! Credeti ca Dobra nu are nevoie de un sprijin la Bucale??? Cine o sa-l ajute sa intre in gratiile lui Dragnea??? Nu pretenul lu Dracnea, Sorin? Nu fiti naivi. Acest material este o intoxicare prin presa! Asa se cheama – pretenii stiu deja…

Bunul simt a spus: (martie 20th, 2019 at 12:21 )

Daca ieri toata ziua in acest articol spre deliciul cititorului se vedea o poza trimisa de pe profilul d-nei Danilescu junior, cu scopul de a o denigra pe cealalata, astazi ce sa vezi? A disparut poza dupa ce un cititor a semnalat acest lucru. Jurnalismul acestei fituici este de ultima speta. V-ati facut de rusine cu asa un articol. Toata lumea stie acum ca acest articol a fost scris la comanda „victimei” cu ajutorul fiicei in calitatea ei de furnizor official de poze private, nu publice, evident in ideea de a discredita o alta perosana. Astia-s pedesistii, toti astepteam sa ne scapam de ei, dar voi jurnalisti „profesionisti” de propaganda isterica? Trist!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top