Diverse

GAL Timişoara se pregăteşte de implementarea a mai multor proiecte de milioane de euro

Grupul de Acţiune Locală Timişoara va contribui la dezvoltarea oraşului de pe Bega cu proiecte în valoare de mai multe milioane de euro. Acestea sunt în domeniul social, în domeniul economiei private, a sprijinirii populaţiei defavorizate, dar şi cel al medicinei.

Milioane bune de euro, finanţări nerambursabile vor ajunge în capitala Banatului prin intermediul GAL Timişoara, am aflat de la Cătălin Tiuch, şeful organizaţiei.

„În perioada viitoare vom implementa finanţări pentru sănătate în valoare de două  milioane de euro, pentru educaţie în jur de alte două milioane. În ceea ce priveşte infrastructura vor fi investiţii de peste trei milioane, iar pentru entităţile private trei milioane. În cadrul proiectelor, vom realiza activităţi de realizare a cărţilor de identitate şi de carte funciară pentru persoanele defavorizate, vom oferi consiliere  juridică. Scopul acţiunilor este de a implementa strategia de bune practici pe care le-am întâlnit în cartierele Soarelui, Negoiu, Giroc, şi peste Calea Buziaşului, în cartiere mai puţin dezvoltate, cum ar fi Plopi, Kuncz, Crişan. Sperăm la cât mai multe proiecte, evaluarea acestora va începe din ianuarie. Ghidurile sunt pe site-ul GAL, depunerea lor va avea loc în lunile ianuarie şi februarie”, ne-a declarat Cătălin Tiuch.

Unul dintre cele mai importante proiecte în care GAL Timişoara e implicată este Centrul Multifuncţional care va fi construit în Kuncz. Primăria se va ocupa de implementare, finanţarea este acordată prin intermediul Programului Operaţional Regional, aceasta după ce a fost aprobat de GAL. De asemenea, organizaţia se va ocupa şi de monitorizarea realizării proiectului. Este vorba de o finanţare de trei milioane de euro. De asemenea, GAL Timişoara a derulat un proiect de finanţare pentru 24 de firme pe Programul Operaţional Regional Capital Uman, pentru start-up-uri, în valoare de 25.000 de euro pe start-up.

Se caută o siglă pentru GAL Timişoara

În această perioadă, organizaţia derulează un concurs în urma căruia va avea o nouă identitate.

„GAL Timişoara organizează un concurs pentru stabilirea unui nou logo, varianta grafică reprezentativă a GAL. Aşteptăm propuneri până în 16 ianuarie. Propunerile lansate vor fi supuse votului public. Lumea intersată va putea să aleagă. Câştigătorul va primi un premiu de 1500 de lei”, a mai declarat Tiuch.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

3 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

6 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

6 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

9 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

10 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

11 ore ago