Social

Noul an școlar aduce ore de după-amiază pentru unii elevi din Timișoara. Vor fi probleme mari și cu creșele și grădinițele

O parte dintre elevii timișoreni vor avea parte și în acest an de ore de curs făcute după-amiază, pentru că actualele spații de învățământ nu oferă locuri pentru ca toți să învețe dimineața. Printre cele mai afectate școli sunt câteva cu nume grele din oraș.

Unii dintre elevi sunt fericiți doar pentru că vor avea la dispoziție containere cu săli de clasă amplasate în curțile unităților de învățământ. Din primele date sunt cel puțin opt școli din Timișoara unde sunt astfel de probleme. Aici unii elevi mai mari din ciclul primar vor veni după-amiază la ore.

„Cele mai aglomerate unități de învățământ din Timișoara sunt aceleași ca în fiecare an, Colegiul Bănățean, care este si cea mai mare școală din județ, Grigore Moisil, Carmen Sylva, C.D Loga, Generală 30, Generală 24, Generală 19. Sunt foarte aglomerate, nu avem spaţii pentru unitățile de învățământ. Unele școli vor fi nevoite sa facă ore după-amiază. În cel puțin opt școli se vor face cursuri și după-amiază. De obicei vorbim de clasele a treia, a patra făceau ore după-amiază, dar fiecare școală va decide cum se organizează”, a afirmat Cosmin Hogea, inspector general adjunct în cadrul IŞJ Timis.

Printre cele mai mari probleme sunt cele de la Carmen Sylva. S-a încercat închirierea unor săli la fostul Liceu de Poștă, aflat la mică distanță de liceu, dar conducerea primăriei ar fi refuzat, spune viceprimarul Cosmin Tabără.

”Discuțiile au fost de acum un an, s-a negociat și o chirie foarte mică acolo, dar nu s-a dorit. S-a spus că nu se pot realiza investiții (n.r. reparații la spațiile interioare de la Palatul Poștei) pentru că nu e proprietatea primăriei. Și cu banii pentru reparații se acoperea în contrapartidă chiria. Deci era foarte bine”, a mai spus Tabără.

Probleme vor fi și la creșele proaspăt preluate de la primărie.

„Nu reușim să facem față, conform rețelei școlare pe care o avem, la grădinițe. De curând am preluat și creșele. Aici este o situație și mai complicată. Fiecare solicitare a fost transmisă spre creșele care au fost arondate la grădinițe, iar conducerile grădinițelor au creat un mecanism, o procedură de înscriere. Din păcate, acea procedură creează tensiune. S-au bazat foarte mult pe ce a fost anterior. Ele aparțineau de serviciul social al primăriei și au fost create ca un ajutor social. S-au păstrat foarte mult acele condiții specifice și acele tensiuni pe care le vom vedea”, a mai declarat Hogea.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

4 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

7 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

8 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

8 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

9 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

9 ore ago