Politica

Dominic Fritz ripostează la… riposta lui Alfred Simonis: “Să renunțăm la abordări arogante”

Primarul Dominic Fritz îi răspunde liderului PSD Timiș, Alfred Simonis, invitându-l la un dialog. Miza este un mare proiect al Ministerului Transporturilor, referitor la modernizarea căii ferate care traversaeză Timişoara.  

În urmă cu o zi, primarul Dominic Fritz solicita un dialog privind realizarea unui mare proiect de infrastructură vizând reabilitarea căii ferate dintre Gara de Est și Ronaț. Acest proiect a fost lansat, în urmă cu aproape două săptămâni de cătrte ministrul Trainsporturilor, Sorin Grindeanu. Asociaţia Pro Infrastructura a găsit mari lacune la acest proiect astfel că, în urmă cu o zi, primarul Dominic Fritz a cerut o dezbatere pe marginea lui, În această dimineaţă, preşedintele PS Timill, Alfred Simonis, l-a atacat pe Fritz pentru această poziţie, motiv pentru care primarul Timişoartei a reacţionat.

„Să renunțăm la abordări arogante și să colaborăm cu toții pentru dezvoltarea Timișoarei. Am citit cu surprindere declarațiile belicoase ale dlui deputat PSD, Alfred Simonis, în care îmi reproșa că pun ”bețe în roate” proiectului de modernizare a căii ferate din Timișoara. Declarasem ieri la conferință de presă că susțin proiectul, dar că este nevoie de un dialog cu Timișoara pentru a aduce claritate și îmbunătățiri documentației tehnice care se va elabora în următoarele luni.  Cum să catalogheze un (social) democrat o invitație la dialog ca “bețe în roate”? Domnul deputat a petrecut prea mult timp la București dacă crede că timișorenii vor accepta ca un proiect care e abia în stadiul de studiu de fezabilitate să fie dezvoltat mai departe fără implicarea și consultarea lor”, transmite Fritz.

El afirmă că apelul său exact despre asta vorbea: deschiderea unui dialog între CFR, Ministerul Transporturilor, echipa de proiectare și Primăria Timișoara și timișoreni. Dublarea căii ferate în Timișoara poate să devină un avantaj strategic de noi legături pentru oraș – sau o cortină de fier care desparte orașul în două, dacă e prost planificat și executat, arată Fritz.

“În loc să sară în sus cu declarații politice, PSD ar fi bine să accepte realitatea administrativă, că un astfel de proiect mamut trebuie dezvoltat cu toți actorii implicați, inclusiv cu Primăria și mai ales cu timișorenii. În loc să fie bosumflat că primarul a îndrăznit să aibă o poziție nuanțată față de proiect, îl invităm pe domnul deputat Simonis să asculte fără aroganță observațiile pertinente din administrația locală și grijile societății civile. Asta dacă nu a uitat că timișorenii l-au trimis la București ca să reprezinte interesele lor, nu să apere orgoliile de partid”, a mai spus Fritz.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea Consiliului Județean că a forțat recepția Centrului de legume fructe Tomnatic. CJT răspunde acuzațiilor: totul e legal

PSD Timiș acuză administrația județului că a încercat forțarea recepției Centrului de legume fructe de…

4 ore ago

Clădirea Muzeului Național de Artă Timișoara va avea un nou sistem de iluminat arhitectural. Lansarea, în cadrul evenimentului Baroque4Tech

Muzeul Național de Artă Timișoara explorează intersecția dintre artă, știință și tehnologie și va organiza…

4 ore ago

CJ Timiș cere 126 de milioane de lei, pe Programul Regional Vest, pentru drumul județean spre Mașloc

Unul dintre cele mai tranzitate drumuri județene din Timiș ar putea primi o importantă finanțare…

5 ore ago

Administrația județului Timiș oferă spre dezbatere publică Strategia Interculturală pe următorii doi ani

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională, în conformitate cu Legea nr. 52/2003,…

5 ore ago