Politica

Marcel Ciolacu i-a găsit lui Dominic Fritz marele defect: este USR-ist

Aflat la Timişoara, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a găsit primarului Dominic Fritz marele cusur: este USR-ist. Cel puţin asta s-a înţeles când liderul PSD a spus, referindu-se la apartenenţa politică a lui Fritz, că “nimeni nu-i perfect”. Edilul Timişoarei i-a răspuns la “compliment”, fiind singurul din sală care a aplaudat în momentul în care Ciolacu a spus că trebuie rezolvată problema numărului prea mare de secretari de stat.

Prezent la Congresul UDMR desfăşurat la Timişoara, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i s-a adresat direct, de mai multe ori, în discursul său, primarului Dominic Fritz. Prima dată chiar la start.

“Dle primar, mă bucur mult că s-a ales Timişoara. Data trecută am fost invitat la Mureş. După ce am rezolvat problema cu Ardealul, am venit să rezolv şi problema cu Banatul. Dacă sunteţi interesat”, a spus Ciolacu.

El a încercat mai multe „înţepături” la adresa lui Fritz, dar i-a ieşit altceva. Ciolacu a reamintit, printre altele şi momentul problemelor cu căldura în Timişoara.

„E adevărat domnul primar, din patru în patru ani făceam alegeri ca să aflăm cu cine guvernează UDMR. Cu PNL sau PSD. Acum PNL şi PSD s-au unit. Ghinion. Acum trebuie să ne rugaţi. Nu cred că mai aşteaptă cineva de la  noi să găsim vinovaţi. Să găsim motive. De ce nu a fost căldură în Timişoara, de ce nu s-a acţionat fiindcă – vezi Doamne! – formaţiunea poltică pe care o reprezintă domnul primar nu mai este la guvernare şi deci trebuie pedepsiţi timişorenii. Nu s-a întâmplat acest lucru, dle primar. Sunt martor. Dl prim-ministru mi-a dat telefon şi mi-a spus „Marcel, trebuie să ajutăm Timişoara”. Nimeni n-a avut nicio reţinere. S-au dus vremurile acelea. Aceată coaliţie a fost corectă. E adevărat, reprezentaţi USR-ul. Deci se confirmă faptul că nimeni nu-i perfect”, a spus Ciolacu, ultima propoziţie fiind primită cu multe râsete şi aplauze.

În timpul discursului său, Ciolacu a vorbit şi de numărul mare (peste 200) de secretari de stat.

„Trebuie să găsim soluţii şi să vorbim de secretarii de stat”, a spus Ciolacu. Interesant, în acel moment singurul din sală care a aplaudat a fost Fritz.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

România, cea mai guvernabilă țară neguvernabilă

La prima vedere, clasa politică românească funcționează normal, sănătos. Are principii, asumă doctrine, studiază curente,…

21 de minute ago

Începe o nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

RETIM, în colaborare cu ADID Timiș, lansează o nouă campanie de colectare gratuită a deșeurilor…

49 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 28 octombrie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 28.10.2024, unde se vor executa reparaţii…

O oră ago

Alergare prin și pentru istorie! Circa 1500 de participanți la Timișoara City Marathon powered by UPT/FOTO

Timișoara City Marathon powered by UPT a mobilizat duminică, 27 octombrie 2024, aproximativ 1500 de…

16 ore ago

Se pregătea să își ia zborul! Prins cu peste 200 km/h în județul Timiș

Sâmbătă, polițiștii orașului Deta, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN 58 B, au…

16 ore ago

Colterm a pornit unul dintre cazanele de la CET Sud, urmează pornirea turbinei pe aburi

Societatea de termoficare a Timișoarei, Colterm, estimează că în următoarele zece zile va consuma aproximativ…

20 de ore ago