Opinii

Că e Gheorghe, că e Nicolae… tot o laie. Cât timp joci doar pe centură

Înainte de 1989 era o vorbă: „Aşa tânăr şi deja Gheorghe?”, transformată oarecum după 1990 în „Aşa tânăr şi deja PDSR-ist?”. Candidatul la Primăria Timişoara Nicolae Robu nu e nici chiar aşa tânăr, ba din contra, şi nici Gheorghe. Cel puţin în acte. Acolo unde figurează drept Nicolae şi cică ar fi PNL-ist. Sigur, traversăm o perioadă în care PNL-iştii nu sunt altceva decât „ospătarii” (n-am spus slugile) PSD-ului şi a zis-o chiar actualul preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. Ca atare, dacă Robu nu e oficial PSD-ist, e chelnerul de serviciu al PSD-ului. Dar cum rămâne cu Gheorghe?

Zilele trecute, pe centura Timişoarei au fost montate nişte uriaşe panouri electorale înfăţişîndu-i pe preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, lângă un anume Gheorghe Robu, alături de deviza „Construim în Timişoara”. Existând şi fotografii, evident că a realizat toată lumea că e vorba de o greşeală Nicolae Robu fiind botezat Gheorghe. De menţionat aici că, faţă de alte afişe electorale, acesta are doar sigla PNL, nu şi cea a PSD. O eroare şi nimic mai mult, vor spune unii. Probabil, dar e o eroare care denotă şi alte lucruri.

Afişele fiind făcute la Bucureşti, gafa demonstrează încă o dată lipsa de atenţie, ca să nu spun miserupismul celor din Capitală faţă de Timişoara. Asta aşa, în general. În particular, în interiorul PNL, confirmă indolenţa, nepăsarea liderilor naţionali faţă de candidatul lor din Timişoara. Fapt care dă apă la moară unui zvon, potrivit căruia, liderii interimari ai filialei s-ar fi plâns la conducerea centrală a partidului că au o misiune imposibilă la Timişoara, că totul e pierdut. Iar dacă nu se mai poate face nimic, ce rost să-ţi mai baţi capul, că e Gheorghe, că e Nicolae… tot o laie!

Pe de altă parte, e o idee chiar genială pentru un profesor doctor să-şi faci campanie alături de „doctorul” plagiator Nicolae Ciucă. Şi poate asta nici nu ar conta foarte mult, dar este exact acelaşi general care a pus PNL-ul la picioarele PSD. Şi care se bucură de o cotă de încredere în rândul românilor ceva mai înaltă decât genunchiul broaştei, dar mult mai mică decât Şoşoacă sau Simion.

Da, panourile cu cei doi sunt acum doar pe centura Timişoarei. Exact acolo, unde cu mai puţin de o lună în urmă, Nicolae Robu îşi pleca genunchiul în faţa fruntaşilor PSD şi PNL din Capitală, în timp ce aproape toţi liderii PNL Timiş protestau în Piaţa Unirii vizavi de „Diktatul de la Bucureşti”. Culmea umilinţei, întâlnire la care Ciucă întorcea spatele la mâna intinsă şi rămasă în aer a lui Robu. „Gheorghe Robu” rămâne astfel doar pionul unor combinatori din Bucureşti şi a unei coterii din Timişoara, din care însă nu fac parte adevăraţii liberali.

 

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

9 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

9 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

11 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago