Că e Gheorghe, că e Nicolae… tot o laie. Cât timp joci doar pe centură

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Înainte de 1989 era o vorbă: „Aşa tânăr şi deja Gheorghe?”, transformată oarecum după 1990 în „Aşa tânăr şi deja PDSR-ist?”. Candidatul la Primăria Timişoara Nicolae Robu nu e nici chiar aşa tânăr, ba din contra, şi nici Gheorghe. Cel puţin în acte. Acolo unde figurează drept Nicolae şi cică ar fi PNL-ist. Sigur, traversăm o perioadă în care PNL-iştii nu sunt altceva decât „ospătarii” (n-am spus slugile) PSD-ului şi a zis-o chiar actualul preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. Ca atare, dacă Robu nu e oficial PSD-ist, e chelnerul de serviciu al PSD-ului. Dar cum rămâne cu Gheorghe?

Zilele trecute, pe centura Timişoarei au fost montate nişte uriaşe panouri electorale înfăţişîndu-i pe preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, lângă un anume Gheorghe Robu, alături de deviza „Construim în Timişoara”. Existând şi fotografii, evident că a realizat toată lumea că e vorba de o greşeală Nicolae Robu fiind botezat Gheorghe. De menţionat aici că, faţă de alte afişe electorale, acesta are doar sigla PNL, nu şi cea a PSD. O eroare şi nimic mai mult, vor spune unii. Probabil, dar e o eroare care denotă şi alte lucruri.

Afişele fiind făcute la Bucureşti, gafa demonstrează încă o dată lipsa de atenţie, ca să nu spun miserupismul celor din Capitală faţă de Timişoara. Asta aşa, în general. În particular, în interiorul PNL, confirmă indolenţa, nepăsarea liderilor naţionali faţă de candidatul lor din Timişoara. Fapt care dă apă la moară unui zvon, potrivit căruia, liderii interimari ai filialei s-ar fi plâns la conducerea centrală a partidului că au o misiune imposibilă la Timişoara, că totul e pierdut. Iar dacă nu se mai poate face nimic, ce rost să-ţi mai baţi capul, că e Gheorghe, că e Nicolae… tot o laie!

Pe de altă parte, e o idee chiar genială pentru un profesor doctor să-şi faci campanie alături de „doctorul” plagiator Nicolae Ciucă. Şi poate asta nici nu ar conta foarte mult, dar este exact acelaşi general care a pus PNL-ul la picioarele PSD. Şi care se bucură de o cotă de încredere în rândul românilor ceva mai înaltă decât genunchiul broaştei, dar mult mai mică decât Şoşoacă sau Simion.

Da, panourile cu cei doi sunt acum doar pe centura Timişoarei. Exact acolo, unde cu mai puţin de o lună în urmă, Nicolae Robu îşi pleca genunchiul în faţa fruntaşilor PSD şi PNL din Capitală, în timp ce aproape toţi liderii PNL Timiş protestau în Piaţa Unirii vizavi de „Diktatul de la Bucureşti”. Culmea umilinţei, întâlnire la care Ciucă întorcea spatele la mâna intinsă şi rămasă în aer a lui Robu. „Gheorghe Robu” rămâne astfel doar pionul unor combinatori din Bucureşti şi a unei coterii din Timişoara, din care însă nu fac parte adevăraţii liberali.

 

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Jack a spus: (aprilie 20th, 2024 at 09:14 )

Fritz a adus marsurile de homosexuali in Timisoara, Fritz trebuie sa plece!

ajungerederas a spus: (aprilie 20th, 2024 at 09:35 )

Despre afisele electorale:
Insala prin omitere sau le este rusine de alianta cu PSD ( sau viceversa ) ???
Am ajuns sa ne conduca toate lichelele…
Trebuie sa-i multumim Ficusului!

Daniel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 09:44 )

Pe lângă faptul că i s-a greșit numele ceea ce este cu siguranță opera unui Dorel de la fabrica de afișe, cea mai gravă eroare este asocierea cu un personaj care nu poate în vreun fel să ajute în alegerile locale, ba din contra. În plus, acesta pe lângă faptul că în poză arată mai bine decât în realitate are o susținere publică sub Robu la nivel local iar la nivel național este cotat cu procente exprimate cu o singură cifră, pe bună dreptate.
Dincolo de acest fapt din câte se pare, în ciuda anunțării unor candidați mai competenți, tot Robu este singurul care este mai aproape de a salva orașul de incompetența dictatorială a acestei administrații și de a preveni mutilarea lui de către actualul primar care își impune autoritar viziunea personală asupra urbei.

Dan A. a spus: (aprilie 20th, 2024 at 10:15 )

Robu refuzand de-a lungul anilor sa reprezinte orasul la Bucuresti, ilustra sa persoana a ramas necunoscuta la Centru, a fost doar un instrument docil care pune disciplinat pe liste unele persoane „migratoare” care trebuiau sa castige alegerile.
La tiparirea afiselor, prenumele lui Robu a fost asociat cu cel al fostului dictator. Cum „maduva” PNL-ista cu radacini in fosta Securitate il considera (inca) pe Ceausescu mare patriot, singurul dictator recunoscut a ramas Gheorghe Gheorgiu-Dej. Bine ca nu s-au tiparit afisele la tiparnita BOR, ca ne alegeam cu candidatul Belizarie, Pafnutie sau Ambrozie.
Pocirea numelui nu inseamna mare lucru, e doar anecdotica, si o buna ocazie pentru tiparnita PNL sa mai suga un ban de la stat, ca doar platim cu totii pomeni pentru partide in campaniile electorale, asa e legea facuta de alesi.

Gheorghe Robu a spus: (aprilie 20th, 2024 at 10:16 )

Sezi bland, Daniele. Fritz e de 10 ori mai competent decat Robu. In primul rand pentru ca are toate tiglele pe casa. In al doilea rand pentru ca nu e inconjurat de interlopi. In al treilea rand pentru ca a investit in oras 3 ani cat Robu in 8. Etc. Ia-l pe Robu la tine in sufragerie. Va jucati acolo de-a primarul si supusul. Voi intre voi.

@Daniel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 10:26 )

Să ai parte-n viața ta și-a familiei tale numai de competenți ca Robu: profesori pentru odrasle, să te salveze polițiști cu curaj ca al lui, medici care descoperă procedee cu mult înaintea brevetării lor de către alții, înțelepți cu părul negru, bucătari care spumegă de furie, preoți spurcați la gură ca el, prieteni și șefi care să nu vadă nimic când ai probleme cu legea, curve politice gata să se vândă pe FB pe bază de sondaje etc. etc. etc.! Așa să-ți ajute Domnul!
Iar când te trezești sâmbăta ca un porumbel harnic să faci ceva pe capul celor care se obosesc să citească pe-aici, hotărăște-te și hotărâți-vă: Fritz e ori progresist, ori dictator! Pe Robu l-ai etichetat ca depășit, acum îl vezi salvator. Mai sortați lăturile pe care le aruncați în capul lui Fritz și USR, că vă trădează incoerența! Mai rabdă până după alegeri când vei fi relocat la presa locală din alte județe.

@iulian-d. a spus: (aprilie 20th, 2024 at 10:43 )

Aseară a apărut un nou episod din Starea impostorilor, după care notorietatea și viața lui Dan Puric nu vor mai fi la fel. Filmul are deja 35k vizualizări în 15 ore. Poate că Puric se va iluziona că acest episod e doar un atac insignifiant asupra marii lui statui, însă reputațiunea s-a dus. Ceea ce este extrem de interesant-simptomatic este că ridicarea vălului de pe ochii nației și așezarea lui Puric pentru eternitate în insectarul cu specii nocive a fost făcută de un singur om – Valeriu Nicolae. Cu materialul clientului, cu un pic de verificare pe Internet și poate cu ceva ajutor la montaj. Robu este un personaj pe care l-au luat la ochi de mulți ani ziarele satirice (TNR, Cațavencii), care a lăsat mult mai multe urme puturoase decât Puric și totuși… La ce bun să plătești sute de mii de euro pe campanii publicitare când e de-ajuns să examinezi puțin mai atent bufonul? În modul serios și cel mai paradoxal, Robu este mai puțin prețuit de București (care vede în el o simplă unealtă care, dacă va pierde, nu va mai fi băgată în seamă) și mai mult și injustificat prețuit de adversari. Care-l iau în serios. Serios? Nimeni din USR nu are curajul să-l copieze pe Valeriu Nicolae?

Daniel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 11:09 )

@ Gheorghe Robu
Fritz este mai competent la ce? Ca nu a făcut nimic notabil în viața sa profesională decât să aducă cafeaua fostului președinte german care oricum nu are cine știe ce prerogative când este în funcție deci după încheierea mandatului nici nu are rost să mai vorbim. Nu avem încă dovezile încheierii studiilor superioare și nici unde au fost acestea efectuate. Așa cum s-au strecurat pe lângă Robu personaje insalubre, la fel este și cazul cu Fritz, cu diferența ca acesta din urmă este capul sistemului care permite sifonarea de bani din bugetul local prin studii, consultanță, caiete de sarcini cu dedicație și onorarii de succes. Diferența că ce de pe vremea lui Robu erau vizibili și puteau fi ușor trași la răspundere în justiție pe când cei a lui Fritz cauzează aceleași efecte, dacă nu chiar mai accentuate cu slabe șanse de a fi învinuiți cat timp nu aduce cineva dovezi din interior. Iar ceea ce ai insinuat despre mine și Robu poate fi constatat și despre tine că a fi un adept al cultului Sfântului Dominic.
@@Daniel
Progresismul merge mână-n mână cu dictatura și cenzura, pentru că altfel nu poate exista. El trebuie impus oamenilor așa cum și maestru Fritz își impune viziune asupra orașului. Robu dar mai ales Fritz nu sunt cei mai buni candidați, asta am spus, deoarece sunt alții mai buni dar care nu se bucură de popularitatea necesară pentru a putea fi aleși. Iar dacă vorbim de incoerență cred că mai bine te-ai uita la Fritz care nu mai știe ce să facă să se mențină în funcție și astfel să își păstreze niște privilegii pe care unul ca el nu avea ce să le viseze în viața sa. Așa ca fapt divers m-am trezit de dimineață să urmăresc un eveniment sportiv nu pentru că am vreo legătură cu presa. Probabil că deranjez cu o opinie diferită și atunci trebuie să îmi asum ocările.

George a spus: (aprilie 20th, 2024 at 12:18 )

@ Daniele, când ești beat și unu’ îți spune să mergi să te culci, nu-l crezi. Dar când 4 sau 5 îți spun același lucru, dacă ești cât de cât lucid, îți pui întrebări. Dar se pare că a-ți pune pune întrebări e doar pentru oamenii beți și cei inteligenți. Se pare că nu faci parte din nici o categorie.

Daniela a spus: (aprilie 20th, 2024 at 14:07 )

Bine spus domnule Ardelean! Pana si propria lui echipa de campanie se sperie pe ce culmi ale bolilor mentale a ajuns omul.

Alex a spus: (aprilie 20th, 2024 at 17:29 )

@Daniel, Zici ca Dominic Fritz n-a facut nimic in viata profesionala. Asta pentru ca nu esti informat si pentru ca asa latra Robu. Fritz a absolvit facultatea la Konstanz. Daca cauti pe site-ul facultatii gasesti si titlul lucrarii de licenta. A lucrat 7 ani cu presedintele Germaniei. Dar stii ce a facut Robu profesional? A terminat facultatea si nu a fost oprit in imnvatamantul superior pentru ca nu era eminent. A lucrat la o firma, desi e impropriu spus pe vremea lui Ceausescu, in proiectare. Dupa ce a ajuns la Politehnica n-a publicat niciun articol singur, ci mereu a fost pus coautor de alti colegi, care au conceput lucrarea (el a fost mereu in pozitie de conducere). Desi se da specialist in informatica, a dat doctoratul la Facultatea de Mecanica, cu un profesor care a studiat la seral. Cat timp a fost rector si prorector, n-a tinut sute de ore, intarzia mereu cel putin jumatate de ora, iar cand intra ne povestea cate goluri a bagat. Ii placea grozav sa se bage in seama, mai putin sa predea, sa explice, sa ne implice in proiecte interesante. Asa ca ciocul mic cu lozinca „Dominic n-a facut nimic”. A facut enorm pentru Timisoara, pe care a transformat-o intr-un oras viu, care se schimba zi de zi

@Șoșoceliberal a spus: (aprilie 20th, 2024 at 19:43 )

Cam multe evenimente sportive se sincronizează cu apariția editorialelor pe DB :)))))))) Ești sigur că nu te-a trezit organul gândirii tale (vezica)?
Da, ai dreptate, progresismul a fost mereu însoțit de dictatură și autoritarism. De când prima trupă de hominizi a luat în sclavie hominizi din altă familie, am basculat în această blestemată era a progresismului. Dacă cineva v-ar citi pasaje din Adorno (de exemplu), pasaje facile pe care să le înțelegeți, vouă, marii cirezi de umblători cu progresismul în gură, pun pariu c-ați fi de acord 100%.
Opiniile diferite nu deranjează, ele stimulează exercițiul minții, ca mutările adversarului la șah, în schimb opiniile care sunt diferite de bunul simț și de logică sunt o problemă.

Daniel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 23:32 )

@ Alex
Asta cu căutatul pe net nu reprezintă vreo dovadă. În mod normal ar trebui să prezinte documentul dacă nu are ceva de ascuns și s-ar rezolva problema respectivă. Iar legat de viața profesională este de subliniat că a lucrat pentru fostul președinte al Germaniei când acesta își încetase mandatul, adică avea conform legii niște angajați. la noi este vorba de un post de consilier și unul de secretar plus transport SPP la scară. Deci un astfel de post a avut, practic un majordom care aducea cafeaua.
Acum că Robu nu este cel mai bun candidat am mai spus din moment ce consider că sunt doi mai buni decât Fritz și Robu luați la un loc dar asta nu înseamnă ca nu are o experiență. În plus nu face politică utopică de mediu și socială a UE cu care ne ne va băga în faliment Fritz. Asta că Fritz a făcut enorm sunt texte pentru că de făcut făcea oricine, proiectele fiind lăsate la cheie pentru că Robu era convins ca va câștiga alegerile. Cu orașul viu să le-o spui ăstora care au fost carantinați în pandemie și nu aveau pe unde să se ducă, să vezi ce părere au. Iar de schimbat nu e nevoie să se schimbe nimic ci mai sunt unele mici ajustări de făcut, unele lucrări în zone cheie. Dar da, o schimbare a făcut și anume culoarea la tramvaie ca să nu mai zic de îngustarea benzilor de circulație că e clasică.
@Sosocel USRist
Da cam multe că așa e când e weekend cu sprint în F1 care se desfășoară în China și începe la 6 iar la 10 sunt calificările dar așa e când habar nu ai și bagi strâmbe că nu îți convine o opinie diferită. Ai să vezi binefacerile progresismului când ajung respectivii la putere în US că un UK au ajuns deja și e dezastru. Bagă ăștia pe gât inepțiile ESG și DEI la greu și spală naivii pe creier. Noroc că au început să se prindă ăștia și mai avem o șansă că altfel ar fi dezastrul asigurat. După cum e zicala go woke, go broke, Logică și bun simț, cum ai îți place.

Un USR-ist a spus: (aprilie 21st, 2024 at 20:45 )

Danielut, n-ai inteles nimic. Stai jos, nota 4.
Chiar nu-l intelegi pe Dominic. Sincer sa fiu, uneori, nici eu. Are o complet alta viziune despre cum e sa ai un oras modern, european. Mai tb sa invatam,invatam,invatam…..
Si, abia dupa aceea, avem dreptul sa comentam. Dupa aia……

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Încep înscrierile și reînscrierile la grădiniță

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat. Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Fritz si Drula

Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş

USR Timiş, cea mai importantă organizaţie judeţeană a partidului, a declanşat competiţia internă pentru listele parlamentare, liste care vor fi finalizate până cel târziu pe 21 septembrie. Aproape sigur, primul loc la Senat îi va reveni lui Sorin Şipoş, în timp ce mare favorit pentru prima poziţie la Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, fostul preşedinte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cătălin Drulă va rămâne deputat de Timiş. Începe competiţia internă pentru listele parlamentare ale USR Timiş
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Cu titlul pe masă. Timișoara și Baia Mare luptă pentru aurul național

SCM USV Timișoara se află la București unde se pregătește pentru finala Ligii de Rugby. Meciul cu Știința Baia Mare va avea loc duminică, 8 septembrie, de la ora 19.00, la stadionul Arcul de Triumf. Este a șaptea finală de campionat cu Timișoara implicată. Din cele șase precedente, cinci s-au încheiat cu victorie, în 2012,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu titlul pe masă. Timișoara și Baia Mare luptă pentru aurul național
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an școlar a fost stabilită și menționată în Ordinul ministrului educației cu numărul 3 694, din data de 1 februarie 2024. Anul școlar 2024-2025 va avea 36 de săptămâni de cursuri, asemenea anului precedent. Structura anului școlar 2024-2025 arată astfel: cursuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat de firma KWS în colaborare cu reprezentanții companiilor Maxagro și TimacAgro, eveniment dedicat fermierilor din întreaga țară. Activând de mulți ani în domeniul agriculturii, Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusines din zonă și desfășoară activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an școlar a fost stabilită și menționată în Ordinul ministrului educației cu numărul 3 694, din data de 1 februarie 2024. Anul școlar 2024-2025 va avea 36 de săptămâni de cursuri, asemenea anului precedent. Structura anului școlar 2024-2025 arată astfel: cursuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar
Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false care circulă online, referitoare la așa-numitele carduri STPT care oferă transport public gratuit timp de șase luni. Postările recente susțin că Primăria Timișoara ar fi lansat o inițiativă verde și că oferta ar fi valabilă până la sfârșitul lunii, invitându-i...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie
Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat de firma KWS în colaborare cu reprezentanții companiilor Maxagro și TimacAgro, eveniment dedicat fermierilor din întreaga țară. Activând de mulți ani în domeniul agriculturii, Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusines din zonă și desfășoară activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto
Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători a orașului: hramul Catedralei, de ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, Ruga Timișoarei. Nici în acest an nu lipsește un alt eveniment care a fost asociat acestui moment, anume Ziua Minorităților. Aceste acțiuni încheie stagiunea Casei de Cultură...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii
Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat. Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.
Toți șoferii care circulă pe principalele autostrăzi din România, dar și pe pe drumuri naţionale, vor fi filmați de un sistem performant de camere, care vor fi instalate de Compania de Drumuri. Viteză excesivă, lipsă rovinietă, toate vor fi văzute de acest sistem, spun cei de la CNAIR. Vestea a fost anunțată, la Timișoara, de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Big Brother se instalează confortabil pe principalele drumuri din România. Se pun camere de 220 de milioane de lei
Unul dintre cele mai importante evenimente de networking dedicat comunității locale de IT, Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition, va avea loc pe data de 10 septembrie, în Iulius Gardens. Momente artistice speciale, activități interactive, competiții tematice, dar și o serie de surprize ce vor fi dezvăluite în timpul evenimentului sunt pregătite pentru aniversarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hubul de business din Iulius Town Timișoara se pregătește pentru Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition
Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu 25.000 de lei pentru neîntreținerea curățeniei. Este a patra sancțiune pentru aceeași faptă primită de socetatea în cauză, Columbus Active SRL, cu sediul în București.   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat astăzi măsura sancționării contravenționale a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie
Primăria Timișoara a fost vizitată, vineri, de către Ulrike Scharf, ministru de stat în cadrul conducerii landului german Bavaria. Discuțiile purtate au vizat colaborarea cu Timișul și Timișoara. „Am avut o foarte bună discuție cu doamna ministru din Bavaria. Avem o relație privilegiată cu landul Bavaria din Germania. Istoric vorbind, foarte multe proiecte sociale din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara
Top