Autoritatile locale spun „pas” santajului lui Marian Iancu

Nici Consiliul Local Timișoara, nici Consiliul Judeţean Timiș nu vor da niciun leu pentru Poli Timişoara, cel puţin nu în perioada următoare. Se pune problema doar pentru o premiere a promovării în Liga I. Nicolae Robu este cel mai mare susţinător al finanţării echipei, iar Adrian Orza a devenit cel mai mare opozant.

In urmă cu câteva zile, preşedintele lui Poli Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a preluat ştafeta de la aşa-zisul investitor Marian Iancu, şantajând autorităţile locale pentru a primi bani pentru echipă. La Radio GSP, Chivorchian a afirmat că Poli are nevoie urgentă de bani pentru a continua lupta pentru promovare. „Le-am transmis celor de la consiliul judeţean că trebuie să fim o echipă unită. Nu trebuie să ne părăsească în momente grele. Dacă joi nu vor decide să ne finanţeze, vom continua până nu vom mai avea bani, apoi vom spune STOP!”, a afirmat Chivorchian. De cealaltă parte, autorităţile locale nu sunt dispuse să mai investească la Poli. Liderii administraţiei locale, dar şi cei politici, au avut câteva întâlniri până acum pe marginea acestui subiect, dar nu au luat nicio decizie. De fiecare dată însă s-a păstrat tăcerea absolută asupra celor discutate. „Părerea mea este că nu se vor da bani. Dacă se vor da, se dau numai la promovare, şi în niciun caz sumele cerute de Iancu”, ne-a declarat o sursă prezentă la aceste întâlniri.
Marian Iancu a solicitat 1,8 milioane de euro în acest moment şi alte două milioane de euro în cazul promovării. În privinţa poziţiei capilor din administraţie, lucrurile stau sub forma următoare, ne-a dezvăluit sursa amintită. În mod surprinzător, viceprimarul Adrian Orza este total împotriva oricărui sprijin financiar de la bugetul local. Asta, după ce a fost considerat unul dintre cei mai mari fani ai lui Marian Iancu şi, implicit, a militat pentru bugetarea echipei. În schimb, primarul Gheorghe Ciuhandu este mai degrabă favorabil finanţării, dar nu la nivelul solicitat de Iancu. Opţiunea lui Ciuhandu poate fi pusă şi sub semnul alegerilor de anul viitor. PSD şi liderul filialei, Titu Bojin, înclină balanţa spre acordarea unor bani, dar numai în cazul promovării. Liderul CJT şi al PD-L, Constantin Ostaficiuc, nu şi-a formulat o poziţie clară până în acest moment. Singurul care sprijină făţiş finanţarea de urgenţă a lui Poli este rectorul Politehnicii, Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş. Oricum până joi, data stabilită de Chivorchian, nu va exista o poziţie clară, următoarea întâlnire urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Autor
Etichete , , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

costin a spus: (octombrie 18th, 2011 at 13:28 )

daca e pe bune, respect oficialitatilor locale pentru ca s-au trezit si nu mai pun botul la savarina lui iancu…

oare a spus: (octombrie 18th, 2011 at 14:59 )

Daca ceea ce se scrie este adevarat, atunci autoritatile merita tot respectul cetatenilor pe care ii reprezinta! Nu mai vrem sa fie calcata in picioare Timisoara, nici locuitorii ei si implicit nici cei carora le-am acordat increderea noastra! Ne iubim simbolurile insa detestam nesimtitii care isi bat joc si profita de credulitatea unora si devotamentul altora!

gore a spus: (octombrie 18th, 2011 at 15:15 )

robuleeeeeee, ce faci?????

cine tine cu poli nu tine cu iancu. a spus: (octombrie 18th, 2011 at 15:45 )

orza e fanul lui poli nu al lui iancu. daca e adevarat articolul, face bine ca acum orice ban dat la poli, mentine agonia

bravo a spus: (octombrie 18th, 2011 at 16:22 )

” cel mai fare fan a lui iancu” :))))))))))))))))))))))))) in afara de ino ardelean, cine mai credea ca orza e fanul lui iancu?:)))))))

remember a spus: (octombrie 18th, 2011 at 17:30 )

Orza, ca si orzul, se apleaca dupa cum bate vantul. Populismul, bata-l vina … Pana la alegeri va ajunge sa declare ca el nici nu-l cunoaste pe Iancu, ca nu l-a intalnit niciodata, ca nu l-a finantat, etc. etc. Deja vu in cazul Zambon.

@ remember a spus: (octombrie 18th, 2011 at 18:12 )

populismul, bata-l vina…mai bin epopulist decat prost ca tine:)

@ remember a spus: (octombrie 18th, 2011 at 18:14 )

ce imi place mie, cum postacii uslasi il injura pe orza, si pe robu il omit :)))) pai bai pupincuristilor, ce e mai rau? ca a fost poli finantata cand tragea la titlu si juca in europa, sau ca va fi acum, cand iancu e falit si e in B? cred ca nici nu conteaza pentru voi:) imp e sa va faceti meseria de postaci:)

ddt a spus: (octombrie 18th, 2011 at 20:52 )

astea sint sume care nu se pot plati. cred ca o pozitie era si transferul lui Brezinski, asta oricum era de acum 2 ani. daca se platesc banii e ca si cind sint aruncati pe fereastra. important sa se gaseasca un nou patron a echipei si local sa fie, ca de astia care se uita la tv ne-am saturat. si sa nu injure pe toata lumea permanent, daca e posibil.

pif a spus: (octombrie 18th, 2011 at 21:06 )

sumele cerute sint neserioase pt div. B si impiedica orice dialog . cred ca asta se si vrea. in rest la tribunal, probabil va mai da pe careva in judecata.

hard to forget a spus: (octombrie 18th, 2011 at 21:51 )

@remember
cel mai rau ca s-a finantat fara un minim de control al unor bani proveniti din fonduri publice.cel mai au ca sau fact niste contracte cand creierul era plecat in vacanta. si cel mai rau ar fi probabil daca nu ar fi an preelectoral, ca tot in vacanta ar fi plecate creierele si probabil s-ar da o alta finantare.macar la nivel declarativ, in an preelectoral, pe cineva mai intereseaza si vointa fraierilor care voteaza; ca pana la urma sunt prosti..dar multi, right?

hard to forget a spus: (octombrie 18th, 2011 at 21:55 )

rectificare pt mai sus (eroare de taste): „rau”, ” s-au” , ” facut”

Alamajeanul... a spus: (octombrie 18th, 2011 at 22:17 )

Opinia majoritara ,sa i spunem populista,ce o adopta acum majoritatea este urmatoarea:Mai bine spitale,mai bine drumuri decat bani la fotbal…..Mai bine bani la spatii verzi,mai bine bani pentru subventie la gigacalorie…Cam aceasta ar fi acum opinia populista………..Poporul in majoritatea lui nu-si mai doreste decat paine,ca circ ne ofera guvernul si tembeliziunile din plin…… Asa stand lucrurile mie unul mi se pare ca singurul care are curajul,solidaritatea de a-si exprima opinia care evident ca nu e populista este senatorul Robu,(stimate remember,intreaba orice fan polist chiar si infocat ce doreste sa vada poli in A,si sa dea 15 lei pe bilet sau vrea gigacaloria mai ieftina………….) Practic probabil dansul pierde electorat facand acest lucru,dar asta inseamna sa ai tarie de caracter,sa ai viziune sa stii sa nu renunti la un obiectiv dintr-un calcul simplist electoral,sa vrei mai mult pentru orasul tau………….. Echipa Poli confera Timisoarei, o solidaritatea,un spiriti si simt civic deosebit ne ofera o identitate daca vreti,ne ofera poate chiar dorinta de a face sport de tineri,ne ofera un reper sportiv,ne ofera bilunar o inima ce bate albviolet !!!!!!!!!!!!!!!!! Dar pe de alta parte,fara a stii exact,(dar citind zilnic presa locala nu pot sa nu vad,cum o gramada de bani publici sunt prost dramuiti,pe gigacalorie,care este printre cele mai scumpe din tara,pe un sistem public de transport ce il paste falimentul,pe cele mai putine fonduri europene atrase, pe deconturi pe spatii verzi pe deratizare etc unor firme private la supracosturi,pe chirii exorbitante platite de municipalitate,pe chirii mici incasate de municipalitate.,pe datorii de peste 100 mil euro la un buget de 200 de mil pe an…..ETC…………………Personal imi displace Iancu,imi place Poli Timisoara,sunt banatean si mergeam si merg des la meciuri,dar dragi timisoreni daca e adevarat ca se castiga atat de multi bani in fotbal,de ce atatia si atatia potenti oameni de afaceri timisoreni nu investesc in fotbal???? Intrebarea e retorica…….. ./

hard to forget a spus: (octombrie 18th, 2011 at 22:37 )

@Alamajeanul
Cred ca bati campii! Rau de tot! Opinia populista este aia sa se finanteze deh …echipa fanion a Banatului! Ca iti asigura asta o gramada de voturi! Putin cu risc ar fi sa urmezi calea ratiunii si sa realizezi ca nesustinere acestei imbecilitati te poate afecta si negativ , insa poate si pozitiv…pentru cei care mai judeca! Sa dispara de la echipa aceasta maimuta raioasa numita Marian Iancu si abia dupa se poate vorbi despre o echipa a Timisoarei! Pana acuma este doar un instrument de muls bani de la fraieri, de catre un evazionist, ilegalist, mincinos si nesimtit!End of story!

pif a spus: (octombrie 19th, 2011 at 00:10 )

nu stiu daca trebuie exagerat chiar asa. asta cu gigacaloria e adevarata si deaceea un patron de echipa isi sustine echipa singur. daca face si greseli suplimentare si costisitoare nu invita orasul sa-i finanteze greselile. oare de ce ? orasul e responsabil de injuraturile permanente adresate tuturora si de incalcarea legislatiei privind licentierea? ca l-a intilnit pe M. Sandu din aceeasi categorie ca a lui e ghinion, dar sa plateasca asta orasul? in concluzie: hobby-ul asta nu si-l pot permite decit cei cu bani. gasesc ca orasul s-a achitat de obligatii pina acum si obraznicia lui Iancu e exagerata ca intotdeauna. ergo: alt patron la rind.

@ almajeanul a spus: (octombrie 19th, 2011 at 10:18 )

pupincurist sef la robu! esti patetic si penibil. ca seful tau pletos si vopsit!

anonim a spus: (octombrie 20th, 2011 at 13:00 )

Ar trebui sa facem numele Timisoara auzit in Europa si in tara. Ar fi bine sa promovam sportul ca sa fim toti mai sanatosi! Poli trebuie finantata!

anonim a spus: (octombrie 20th, 2011 at 21:35 )

Atitudinea populista e aia sa nu dam bani loa Poli ca lumea nu are bani de paine si copii n-au creioane si caiete si mai stiu eu ce n-au…Nici mie nu-mi place de Iancu dar pana nu a venit Iancu noi am avut echipa?? Pentru mine e importat ca orasul asta sa aiba o echipa de fotbal asa cum au toate marile orase europene… daca nu suntem capabili sa asiguram asta fara Iancu atunci trebuie sa mergem cu el.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO

Padel Center din Dumbrăviţa a fost o excelentă gazdă pentru etapa a doua a din Circuitul Profesionist de padel din România. Cei peste 120 de sportivi s-au întrecut pe cele 5 terenuri ale bazei, dintre care trei acoperite şi două în aer liber. Fair-play-ul a dominat competiţia, a cărui principale ingrediente au fost spectacolul, intensitatea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişorenii şi-au luat partea leului la etapa a II-a din Circuitul Profesionist de padel/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari

Sancțiuni de 20.000 de lei, aplicate de polițiștii locali pentru colectare și predare către un operator neautorizat de deșeuri, provenite din amenajarea unui garaj. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului aflați în patrulare au observat, în aceste zile, pe Strada Zurich, o camionetă încărcată cu deșeuri amestecate, inclusiv resturi de la materiale din construcții....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aveţi grijă la cine predaţi deşeurile! Amenzi mari
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii, cu invitați de seamă: Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul. Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişul, în sărbătoare! Începe un concurs de tradiţie, extrem de apreciat
Cu ajutorul Consiliului Județean Timișoara, iubitorii mersului pe bicicletă pot pedala din nou spre Serbia, pe cea mai lungă pistă din România. Veți putea pedala pe pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, pe la frontiera româno – sârbă. În urma solicitării făcute de CJ Timiș, se va putea circula...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În acest weekend se va putea pedala pe pista de pe malul Begăi, până la Zrenjanin
British International School of  Timișoara se mândrește să aibă prima generație de absolvenți care va susține examenele pentru diploma de Bacalaureat Internațional la sfârșitul acestui an academic. Școala a demarat procedura de admitere pentru anul școlar 2024-2025 atât pentru școala primară, cât și pentru gimnaziu și liceu. Un număr de 33 de elevi sunt pregătiți...
Citeşte tot articolul Citeste articolul British International School of Timișoara a deschis procedura de înscriere pentru anul școlar 2024-2025/FOTO
Prin fonduri PNRR, la Moşniţa Nouă se va construi un liceu tip “şcoală verde”, investiţia prin PNRR fiind de peste 25 milioane de lei. În urmă cu o zi a fost publicată lista cu proiectele finanțate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componența C15. Proiectul Primăriei Moşniţa Nouă ”CONSTRUIRE LICEU TIP ȘCOALĂ VERDE...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Moşniţa Nouă câştigă o nouă investiţie prin PNRR de peste 25 milioane de lei
Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi,  iubeşte atât de mult Timişoara încât a vrut să o priveze de cea mai mare investiţie prin PNRR: Institutul Oncologic. El a vrut să deturneze fondurile de aici, 200 de milioane de euro, către oraşe cu primari PNL. L-a acuzat în acest sens chiar şi candidatul PSD-PNL la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul preşedinte al PNL Timişoara, Cristian Buşoi, s-a împotrivit celei mai mari investiţii în municipiul de pe Bega prin PNRR: Institutul Oncologic
Cea mai nouă cucerire a tehnologiei în domeniul realizării de ochelari este acum disponibilă în cadrul Clinicii de oftalmologie și optică medicală VISTA din Timișoara. Un aparat japonez, de ultimă generație, realizează ramele de ochelari ”croite” special pe forma feței beneficiarului, iar cea a lentilelor în poziția ideală față de ochii celui care va folosi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul YUNIKU, cea mai nouă tehnologie din domeniul realizării ochelarilor, este acum prezentă la Timișoara în cadrul Clinicii VISTA
În mai puțin de o lună, în cadrul campaniei de curățare a spațiilor verzi, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri abandonate. Astfel, din 26 februarie până în 18 martie, angajații Horticultura și echipele partenere au ridicat din parcuri, din zonele de joacă, scuaruri și alte spații verzi, pet-uri, ambalaje, resturi alimentare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lupta cu nesimţiţii. În mai puţin de o lună, Primăria Timișoara a adunat peste 50 de tone de deșeuri de pe spațiile verzi/Foto
Executat la București, Alin Nica admite că se gândește în continuare la candidatura pentru un nou mandat în funcția administrativă deținută în prezent, de președinte al consiliului județean. Cum, deocamdată se gândește și spune că se va consulta cu primarii liberali din Timiș. El spune că s-a întâlnit deja cu Ludovic Orban, liderul partidului Forța...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica se pregătește de un nou proiect politic. A discutat cu Orban, urmează să discute și cu Fritz
Salariile sunt atât de bune și chiriile atât de accesibile în raport cu acestea încât Timișoara este orașul mare din România unde oamenii lasă cei mai puțini bani pentru a-și plăti o locuință închiriată în care să locuiască. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor chiriilor percepute.  Chiriile percepute s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țară: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe
Top