Categories: Politicieni

Dupa ce s-au facut reciproc infractori, Pavelescu si Ciuhandu s-au pupat in Piata Endependentei

Pe șest, așa cum le stă bine unor politicieni de mâna a cincea, Aurelian Pavelescu și Gheorghe Ciuhandu au devenit, brusc, din cei mai mari dușmani, frați de cruce. Relația dintre cei doi a fost un lung șir de insulte reciproce, care au mers până la acuze penale. Aminitim doar câteva dintre ele în rândurile de mai jos.

În septembrie 2010, Aurelian Pavelescu spunea despre Gheorghe Ciuhandu că „nu are nici talent, nici cultură și nici viziune politică”. „Nu ne vom sacrifica principiile partidului doar pentru ca domnul Ciuhandu să câștige un nou mandat la Timișoara”, continua tot atunci Pavelescu. El l-a acuzat pe Ciuhandu și de fapte de domeniul penalului: „Ca avocat, vă spun că își arogă calități oficiale pe care nu le deține”.

Nici Ciuhandu nu rămânea mai prejos, acuzându-l pe actualul său colaborator de fapte penale, mai exact de vânzarea unui sediu al partidului din București. „Din păcate, Pavelescu a căutat să îşi convingă colegii că este necesar să vândă sediul istoric al partidului, din strada Clemenceau. Le-a prezentat o situaţie şi a făcut altceva. Dincolo de aceasta, dl Pavelescu, comiţând o succesiune de ilegalităţi, a tranzacţionat acest sediu şi l-a vândut în numele PNŢCD. Nici noi nu am stat cu mâinile în sân şi am solicitat Cărţii Funciare a Sectorului 1 din Bucureşti şi tuturor celor implicaţi în această tranzacţie să ne dea un răspuns. Cu toate acestea, notarul a făcut o ilegalitate şi nu a ţinut cont de această lipsă de calitate a lui Pavelescu, drept pentru care intră sub incidenţa legii penale. Referitor la dl Pavelescu, ştiu că a fost aici, ştiu şi ce a spus. El şi acoliţii lui de aici pedalează foarte mult că această feudă pe care eu o prezidez trebuie desfiinţată, pe faptul că aleşii locali trebuie să treacă de partea lui, altfel sunt desfiinţaţi. Toate acestea sunt bazaconii şi noi le-am comunicat aleşilor locali să fie liniştiţi. Această organizaţie judeţeană nu e o feudă”, declara Ciuhandu la finele anului 2010.

În 29 februarie a.c., Pavelescu a reacționat rapid după ce Gheorghe Ciuhandu a declarat că vrea să meargă pe varianta PNŢCD la alegeri. „Nimeni nu poate să vorbească în numele PNŢCD şi să angajeze partidul în alegeri, dacă se plasează în afara cadrului statutar. Nu este vorba de a face un târg cu Ciuhandu, este vorba de respectarea legii. Dacă domnul Ciuhandu şi alţii din jurul lui cred că putem să ne târguim ca la piaţă pe legalitate, se înşală. Ciuhandu nu are nicio funcţie în partid, îi recomand să nu mai facă presiuni. A pierdut procesele pe care se lăuda de patru ani că le câştigă. Îi recomand să stea în cadrul statutar şi să se supună hotărârilor partidului. Preşedintele statutar al PNŢCD Timiş este Rodica Vlad”, spunea Pavelescu.

Pe 13 martie spunea că nu-I va da avizul lui Ciuhandu pentru candidatura la primărie. Ciuhandu replica scurt: „Dacă va pierde la Timişoara, rămâne de văzut cum va raporta Pavelescu asta la stăpânii săi” (referire, probabil, la Traian Băsescu şi PD-L). În acest război al declarațiilor a intervenit și un apropiat al lui Ciuhandu, Viorel Sasca. „Aceste certuri, neînţelegerile din cadrul partidului, manevrele unor indivizi de genul lui Aurelian Pavelescu, au creat şi la Bruxelles o îngrijorare şi la PPE s-a luat în discuţie suspendarea PNŢCD”, spunea Sasca la începutul anului.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

6 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

6 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

9 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

9 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

9 ore ago