Preluarea lui Poli, tergiversata de Iancu

Memoria îi joacă feste lui Marian Iancu. Acesta afirmă că nu trebuia să depună niciun dosar la CJ Timiș și le propune autorităților un alt termen: joi, 29 martie. Atunci ar urma să fie semnat un contract, iar Poli să aibă, din acel moment, un nou proprietar. Nicolae Robu recunoaște însă blocajul instalat după ce șeful lui Poli a ales să facă uitat termenul acordat de oficialități.

Clubul ar fi trebuit să depună până miercuri, la ora 12, la CJ Timiș, un dosar în vederea cumpărării de către administraţia locală şi judeţeană a pachetului de acţiuni ale echipei Poli. Aşa cum se așteptau mulți, actele cu pricina n-au ajuns la CJ. Unul dintre motive pare să fie legat de unele datorii neamintite liderilor politici de Marian Iancu. Pentru ca piesa jucată de conducerea lui Poli, boss-ul de la Poli a emis un comunicat de presă în care spune că „nu au existat un asemenea termen şi o asemenea solicitare”. „Cu privire la depunerea unui anume dosar pentru astazi, 28 martie 2012, ora 12, in vederea cesionarii intregului pachet de actiuni catre autoritatile locale, facem mentiunea ca nu au existat un asemenea termen si o asemenea solicitare. Nu cunoastem ce ar fi trebui sa contina acest dosar. Pentru ziua in curs, ne-am stabilit ca prioritati depunerea dosarului de licentiere, cat si intocmirea unui contract-cadru pentru vanzarea intregului pachet de actiuni catre Consiliul Judetean Timis si Universitatea Politehnica, asumat de noi, actionarii Politehnicii Timisoara si depus in vederea aprobarii plenului Consiliului Judetean Timis. In cazul in care contractul va fi aprobat, partile vor semna in cursul zilei de maine, 29 martie, moment incepand cu care FC Politehnica Timisoara va avea un alt actionar. La aceasta ora, ambele prioritati au fost indeplinite”, notează Iancu în comunicat.
Preşedintele PNL Timiş, senatorul Nicolae Robu, știa și el de termenul expirat la prânz, dar îi mai dă un răgaz de câteva ore lui Marian Iancu. „E clar, suntem în blocaj, eu spun însă că nu trebuie să ne cramponăm de termene fixe. Dacă dosarul ajunge în timp util, adică până miercuri seară, trebuie să mergem mai departe. Eu spun să nu nu cramponăm de oră, până la urmă este vorba despre un simbol al Banatului. La ultimele discuţii, Iancu spunea că trebuie să preluăm doar pasivul clubului, adică datoriile de aproape 10 milioane de euro, o parte către firmele lui Iancu, altă parte către terţe persoane. Verbal, am ajuns atunci la un acord să plătim doar datoriile către terţi, ceea ce însemna vreo cinci milioane de euro”, ne-a declarat Robu.
Titu Bojin a făcut, inițial, o declaraţie-şoc, spunând că înţelegerea cu Iancu este inacceptabilă, în condiţiile impuse de acesta. Bojin susţinea că Iancu cerea zece milioane de euro pentru club, şi nu cinci, cât era înţelegerea verbală. Apoi a revenit. „Am vorbit cu Iancu şi se pare că lucrurile nu stau tocmai aşa. Nu mai vreau să spun nimic până nu am toate datele problemei în faţă. Eu sper să ne înţelegem până la urmă”, ne-a spus Bojin.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

39 de minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

5 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

10 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

10 ore ago