Ședința festivă a consiliul local, dedicată Zilei Timișoarei, s-a transformat, într-o grabă suspectă, și într-o ședință lucrativă. Nu mai puțin de trei proiecte având conotații imobiliare au fost supuse dezbaterii, toate fiind aprobate. Cel mai controversat proiect a ajuns pentru a treia oară în fața consilierilor, până acum el fiind respins.
Acesta prevede că proprietarii de clădiri, blocuri sau hale industriale aflate pe terenuri din proprietatea ,unicipiului Timișoara au dreptul să cumpere terenul de sub clădiri. Prețul urmează să fie indicat de un evaluator acreditat de ANEVAR. La prima vedere, hotărârea pare de aplaudat. Marea problemă este că, în cazul clădirilor industriale, terenurile depășesc cu mult suprafața acestor imobile. Asta, fiindcă suprafețele pe care s-a „tras” un strat de beton sau asfalt apar drept clădiri industriale.
Proiectul are un destinatar clar, și anume cunoscuții frați Emil și Marius Cristescu, proprietari peste tot felul de hale și construcții industriale, achiziționate la prețuri de nimic de la FPS, în special în perioada 1997-2000. Fabricile și-au închis activitatea, devenind afaceri imobiliare. Acum, cei doi vor deveni, în contul unor prețuri discutabile, proprietari și pe terenurile din jurul acestor hale industriale. Dacă erau corecți, inițiatorii proiectului ar fi trebuit să menționeze numele „fraților” chiar în document.
Nu mai e un secret că frații Cristescu controlează atât o aripă din PSD Timiș, având relații mai ales cu Ilie Sârbu, cât și o tabără din PNL Timiș, în special din zona europarlamentarului Cristian Bușoi. De altfel, proiectul a fost inițiat de cinci consilieri, toți având diverse conexiuni cu cei doi frați. Astfel, Traian Stoia (PSD) este chiar angajatul lor, iar colegul lui de partid, Radu Țoancă, a avut mai multe legături cu cei doi. Firma consilierului PDL Simion Moșiu a prestat servicii către grupul de firme al Cristeștilor. Legături cu cei doi frați au avut și ceilalți doi semnatari ai proiectului, Petre Ehegartner (PNL) și Mircea Purceld (PP-DD).
Mai interesant este faptul că proiectul de HCL nu are aviz juridic, deoarece este în contradicție cu unele legi. Dar ce mai contează, când trebuie servite interesele „fraților”, și chiar cu maximă celeritate? Aceiași cinci consilieri au propus, de altfel, și un proiect prin care pot fi deschise crâșme și terase în parcurile din oraș. Să fie tot o dedicație pentru cei doi frați? (sursa foto: forbes.ro)
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…