Fratii Cristescu, la primul „tun” in consiliul local

Ședința festivă a consiliul local, dedicată Zilei Timișoarei, s-a transformat, într-o grabă suspectă, și într-o ședință lucrativă. Nu mai puțin de trei proiecte având conotații imobiliare au fost supuse dezbaterii, toate fiind aprobate. Cel mai controversat proiect a ajuns pentru a treia oară în fața consilierilor, până acum el fiind respins.

Acesta prevede că proprietarii de clădiri, blocuri sau hale industriale aflate pe terenuri din proprietatea ,unicipiului Timișoara au dreptul să cumpere terenul de sub clădiri. Prețul urmează să fie indicat de un evaluator acreditat de ANEVAR. La prima vedere, hotărârea pare de aplaudat. Marea problemă este că, în cazul clădirilor industriale, terenurile depășesc cu mult suprafața acestor imobile. Asta, fiindcă suprafețele pe care s-a „tras” un strat de beton sau asfalt apar drept clădiri industriale.

Proiectul are un destinatar clar, și anume cunoscuții frați Emil și Marius Cristescu, proprietari peste tot felul de hale și construcții industriale, achiziționate la prețuri de nimic de la FPS, în special în perioada 1997-2000. Fabricile și-au închis activitatea, devenind afaceri imobiliare. Acum, cei doi vor deveni, în contul unor prețuri discutabile, proprietari și pe terenurile din jurul acestor hale industriale. Dacă erau corecți, inițiatorii proiectului ar fi trebuit să menționeze numele „fraților” chiar în document.

Nu mai e un secret că frații Cristescu controlează atât o aripă din PSD Timiș, având relații mai ales cu Ilie Sârbu, cât și o tabără din PNL Timiș, în special din zona europarlamentarului Cristian Bușoi. De altfel, proiectul a fost inițiat de cinci consilieri, toți având diverse conexiuni cu cei doi frați. Astfel, Traian Stoia (PSD) este chiar angajatul lor, iar colegul lui de partid, Radu Țoancă, a avut mai multe legături cu cei doi. Firma consilierului PDL Simion Moșiu a prestat servicii către grupul de firme al Cristeștilor. Legături cu cei doi frați au avut și ceilalți doi semnatari ai proiectului, Petre Ehegartner (PNL) și Mircea Purceld (PP-DD).

Mai interesant este faptul că proiectul de HCL nu are aviz juridic, deoarece este în contradicție cu unele legi. Dar ce mai contează, când trebuie servite interesele „fraților”, și chiar cu maximă celeritate? Aceiași cinci consilieri au propus, de altfel, și un proiect prin care pot fi deschise crâșme și terase în parcurile din oraș. Să fie tot o dedicație pentru cei doi frați? (sursa foto: forbes.ro)

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

24 comentarii pentru acest articol

mosu a spus: (august 6th, 2012 at 17:57 )

robu nu are nimic de spus? se vorbea ca fratii cristescu i-au sponsorizat campania electorala. asa sa fie oare?

Tibi a spus: (august 6th, 2012 at 18:26 )

este deranjant cand se dau hotrarari cu dedicatie, dar este la fel de deranjant atunci cand ai hale si terenuri in paragine si nu se face nimic pe ele. Sa lase tot la stat ca vor ramane tot in paragina… Daca privesc asa nu ma deranjeaza, numa sa lase ceva dupa ei. Nu stiu, orice numa sa nu mai vad totul lasat in paragina.

cornel a spus: (august 6th, 2012 at 18:32 )

desicatia e evidenta, dar e adevarat ca trebuie facut ceva. numai ca fratii cristescu au trait mereu din chestii de genul asta. sau nu? si lasa loc de interpretare. dar poate ca pe robu nu-l intereseaza. o fi bine?

Cineva a spus: (august 6th, 2012 at 18:35 )

Sa dea Dumnezeu sa vanda USL ul toata tara Rusilor si pe voi toti care i-ati votat! La pret de nimic! Atat meritati!

@Cineva a spus: (august 6th, 2012 at 18:39 )

si cu restul ce facem?

Roxy a spus: (august 6th, 2012 at 18:45 )

Si cel mai cinstit din Timisoara,se lasa mituit.Timisoara nu va ajunge niciodata asa cum ne-am dori cu totii.Un oras fara mafioti,politicieni corupti care stau doar pentru interese proprii,mituitori,spagari si timisoreni care au fost cinstiti odata,iar acum isi vand sufletul pentru 100 de euro.Pacat de acest frumos oras.Pacat de unii timisoreni minunati care din pacate traiesc intre „buruieni”. Ce folos ca se fac unele proiecte care mai pun zambetul pe fata timisoreanului,cand tu esti manjit pana la coate,de interese personale.Pacat…dar cu toate astea,TE IUBIM TIMISOARA

Petre Truica a spus: (august 6th, 2012 at 18:51 )

O gasca de hoti au inlocuit alta gasca de hoti.

Sau…e aceeasi gasca?

Roxy a spus: (august 6th, 2012 at 18:53 )

@Cineva a spus: si cu restul ce facem?

Foarte simpul…La urmatoarele alegeri,de 1000 de ori gandit,inainte de a vota.Nu la repezeala.Pac,am votat pe ala ca cred ca va fi mai bun.NU….Oare acela poate rezolva ce imi doresc eu ca cetatean liber al acestui oras? Sau poromit minciuni gogonate si amagitoare ca „toti” care au fost alesi de noi de la revolutie pana in ziua de azi.

Roxy a spus: (august 6th, 2012 at 18:56 )

Aceeasi gasca de hoti. Pentru ca trec de la un partid la altul,atunci cand li se ia de sub nas,ceea pe ce au pus ochii. Toti politicienii sant acelasi GUN OI.

dorinel a spus: (august 6th, 2012 at 18:57 )

sa le luam pe rand. robu a promis in campanie ca se ocupa de poli. si se ocupa, dar a politizat echipa asa de mult ca si suporterii vor fi membri de partid. robu a promis in campanie ca va muta acvariul din centrul orasului. si o va face, dar la un pret mai mare decat se astepta cineva, lucru nespus in campanie. singurii fata de care chiar s-a tinut de cuvant sunt fratii cristescu. felicitari, domnule robu si multa sanatate.

Mircea Purceld a spus: (august 6th, 2012 at 19:19 )

Mai draga Iulia Avrem,iar cinti dupa ureche si nu dupa note.Cu adinc respect te informez ca astazi 06.08.ac ora 19,00 am aflat aceasta stire de pe internet.Nu am semnat nici o initiativa de HCL, nu am fost prezent nici la sedinta de comisie si nici la plen.Sunt in vacanta in Kasandra-Halkidiki.De altfel,te rog sa retii ca PP-DD,partidul pe care si tu il ironizezi cind il numesti ”tomberon”,se de aceeasi consideratie si din partea distinsilor frati Cristescu.Deci intre M.Purceld,PP-DD si acestia nu exista nici o legatura,nu am acordat nici un sprijin pentru promovarea acestor hotariri. Salutari

Cristi Brancovan a spus: (august 6th, 2012 at 22:19 )

dorinel – puteti sta voi tineretul PNL zi si noapte pe calculator invocand vina suporterilor legat de Poli, lucrurile incep sa miroase prea urat pe la voi. Robu le-a promis una reprezentantilor suporterilor si a facut cu totul altceva. De atunci drumurile s-au despartit… Robu cu Recasul, suporterii cu Universitatea Politehnica. Nu mai tot cautati scuze pentru previzibilul esec.

Pe langa problema vanzarii terenurilor de sub constructii in sedinta ANIVERSARA de consiliu local s-a votat si pentru posibilitatea concesionarii de spatii comerciale in parcuri. Adica vrem sa scapam de acvarii, dar dam concesiuni pentru terase care imediat devin constructii permanente cum s-a intamplat si pe Aleea Studentilor in Complex de ne-am trezit cu o gramada de tiganii de termopan, construite peste tevile de apa. Adica scapam de acvariul din centru dar dam posibilitatea sa se construiasca altele in parcuri.

Cu ACS Poli Recasul s-a votat fara nicio dezbatere…..hai sa zicem ca era timpul scurt…..dar asta cu parcurile si terenurile de ce oare s-a votat asa in graba….chiar intr-o sedinta aniversara????

Teapa! a spus: (august 6th, 2012 at 23:20 )

Ce va mirati, fratilor? Se stie ca Robocop de la primarie e jucaria pe baterii a fratilor Cristesti. Cat despre Stoia, Toanca si alti lachei astia aduna resturile de pe la mese, a se citi afaceri banoase. Fratii Cristesti conduc Timisoara si apar si prin ziarele de scandal in dosarul prostitutiei de lux. Cand o sa vina si informatiile despre orgiile cu anumiti politicieni din hotelurile lor din Timisoara atunci o sa se stinga lumina! Votati USL! Votati Robucop primar pe viata!

Claudiu a spus: (august 7th, 2012 at 00:50 )

Domnișoara/doamna Iulia Avram, pe la noi prin Banat se obișnuiește să spui un mulțumesc. E interesant cum până ieri când am scris eu pe blog, cu backlink către voi, despre acest lucru, voi nu ați avut nimic de spus. Dovada e aici: http://www.iubesctimisoara.ro/timisoara-vanduta-bucata-cu-bucata/ . Scrie clar ”Posted by Claudiu at 05:33”. Articolul acesta a apărut pe feed cu ora 17:48, deci la vreo 12 ore după articolul meu

Garcea a spus: (august 7th, 2012 at 09:32 )

Dl. Nicolae Robu, in calitate de primar al Timisoarei, este sclavul Cristestilor. Nimeni nu e pus pe vreo functie publica, daca nu au girul Fratilor. Robu este inchiriat de Cristesti. Va rog sa vedeti cu a aprobat PMT autirizatia de constructie a unui mall si cladiri de birouri la Electrotimis, imediat cu Robu a preluat fraiele.
Legatura dintre Cristesti si Robu este realizata de EUROparlamentarul Cristian Busoi. Daca 5% din ce se aude despre Busoi este adevarat, atunci acest individ trebuie arestat de urgenta. Va rog sa vedeti si foaia lui de avere, ca sa vedeti cat a crescut pigmeul asta in ultimul an!!!

sany a spus: (august 7th, 2012 at 10:17 )

pana acum vorbeam despre mafia lui ciuhandu, dar am scapat, dar, din cate vad, am dat de o alta mafie, ceva mai bine pusa la punct. mafia lui robu este mult peste mafia lui ciuhandu. ganditi-va, asta e doar inceputul.

dorinel a spus: (august 7th, 2012 at 10:37 )

@Cristi Brancovan
nu sunt liberal si nice de alta sorginte politica. daca citesti inca o data textul vezi si ironia mea.

Cristi Brancovan a spus: (august 7th, 2012 at 13:48 )

scuze…

marcel tolcea a spus: (august 7th, 2012 at 15:10 )

Fratii cristesti sunt prietenii mei si de aceea nu voi fi dat afara de la muzeu…

Dany a spus: (august 7th, 2012 at 19:41 )

Singurul partid de care nu s-au putut apropia Cristestii este PP_DD.Nu va lasati prinsi in capcana lor oameni buni,si la toamna o sa vedeti voi rezultate la generale.Veti reedita scorul PRM-ului din 2000.si va fi bine pentru noi.Sunteti singurii care mai puteti tine hotii in friu.

agent secret sub acoperire a spus: (august 7th, 2012 at 20:18 )

Mhei Marcele, ma uimesti!!! Da’ tu ai „relatii” omule, in toate mediile politice si apolitice:)) Muzeul va fi al tau pe veci:)Ai grija, insa, sa nu devii exponat:) Ca revolutionarul Cojocarii l-a ales poporul timisorea(?) pe viata la Primarie(a depasit mandatele lui Ceausescu in fonctia de secretar general). Hmmm…ai vra tu:))Pt. ca esti mai tinerel, ia impaiaza tu cativa din shtabii astia expirati si bagai in beciul muzeului…Sa vezi cum iti castigi sustinatori si din alte „medii”. Succesuri, dragule, Eba

Iulia Caldararu a spus: (august 7th, 2012 at 21:08 )

Despre vanzarea terenurilor de sub cladiri s-a vorbit , si a constituit una din promisiunile noi lor alesi. Beneficiari nu sunt doar fratii Cristescu( care, am mai spus au, ca tot omul de afaceri, si bune: au creat locuri de munca, au sponzorizat actiuni caritabile, s.m.a. si rele: nu pot satisface halosenia tuturor partidelor politice, pe care cu prea multa generozitate le sponzorizeaza, pe toate, fara discriminare s.a.)si alti proprietari de case, vile, blocuri construite pe spatiul Primariei…

Marius a spus: (august 7th, 2012 at 23:50 )

Merci „Tolcea”. Si eu sunt prieten cu fratii Cristescu si de aceea nu voi mai fi „sarac lipit pamantului” in viitorul apropiat. LOLEX.

Dede L. a spus: (ianuarie 25th, 2013 at 21:55 )

Cristestii…ultimii oameni! Nu platesc nici macar proprii salariati!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT

PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

SCM Politehnica Timișoara joacă pentru bronzul Campionatului Național de Tineret

Tinerii handbaliștii alb-violeți participă în aceste zile la turneul Final 8 al Campionatului Național de Tineret. Acesta se dispută la Plopeni, în sistem eliminatoriu. În sferturi, băieții în alb-violet au trecut de HC Buzău, cu 32-29 (18-12). Darius Bran a înscris 9 goluri și a dat 3 pase decisive, Turcitu și Burzo au punctat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Politehnica Timișoara joacă pentru bronzul Campionatului Național de Tineret
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Marţi a fost semnat contractul în vederea execuției lucrărilor de reparații cu asfalt a străzilor din comuna Moșnița Nouă. Aceste reparaţii fac parte în cadrul obiectivului ”REABILITARE STRĂZI, PARCAJE, TROTUARE, ACCESE AUTO, RIGOLE, CANAL TEHNIC, AMENAJARE ZONA VERDE” Valoarea contractului este de 𝟏.𝟗𝟕𝟑.𝟑𝟓𝟎,𝟗𝟑 𝐥𝐞𝐢, finanţarea fiind făcută de la bugetul local. Termenul de execuție a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe marea asfaltare în comuna Moşniţa Nouă
Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că, situându-se în primii trei contribuabili ai țării, Timişul are tot dreptul la  investiții serioase atât în județ, cât și în Timișoara. Ca atare timioşorenii şi timişenii nu trebuie să fie șantajați electoral ca să voteze un partid sau altul pentru a beneficia de fonduri guvernamentale.  El porneşte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cosmin Şandru: Timișenii și timișorenii nu trebuie să voteze un partid sau altul pentru a beneficia de fonduri guvernamentale
Top