Categories: Administratie

La Timisoara se va ajunge inevitabil la eutanasierea cainilor

Prima eutanasiere a unui câine la Timișoara este tot mai aproape. Primăria nu va mai plăti pentru întreținerea câinilor din adăpostul Danyflor decât timp de 14 zile de la „internarea” animalelor. Legea nu-i mai permite astfel de cheltuieli, astfel că se va ajunge, inevitabil, la măsura pe care primarul Nicolae Robu a încercat s-o evite de mai multe ori.

Consiliul local a votat proiectul legat de cheltuielile pe care trebuie să le plătească oricine vrea să adopte la distanță un câine. Este vorba de o sumă de 11,57 lei/zi, la care se adaugă costul microcipului și al sterilizării, în jur de 200 de lei, care se achită o singură dată. Tarifele ar putea fi schimbate la finele acestei luni, după ce expiră contractul cu Danyflor, iar serviciile de „management canin” vor fi scoase la licitație.

„Nu putem să venim acum cu alte tarife, acei câini care rămân în adăposturi trebuie să fie întreținuți, hrăniți, îngrijiți. Nu mai avem voie să alocăm fonduri pentru asta în noua legislație. Costurile trebuie să fie acoperite de cei care adoptă câinii de la distanță”, a explicat Nicolae Robu. Conform acestuia, în scurt timp la Timișoara s-ar putea face prima eutanasiere. „Nu mai există nicio posibilitate de contestare. Trebuie să treacă 14 zile de când sunt în adăpost. Cei care doresc să adopte câini sunt invitați să o facă. Simpla dragoste pentru animale nu rezolvă problema. Nu-mi doresc, dar dacă nu sunt adoptați câinii, inevitabil ajungem la eutanasiere. N-o să mai lăsăm câini pe străzi și nici nu vom mai aloca fonduri pentru întreținerea și hrănirea lor în adăposturi decât timp de 14 zile”, a mai spus Nicolae Robu.

În adăpostul Danyflor sunt aproximativ 500 de câini. Conform legii, o treime din aceștia pot fi adoptați la distanță. Anul trecut, timișorenii au adoptat doar în jur de 400 de câini. De exemplu, la Ziua Porților Deschise la Danyflor, în trei zile, numai opt patrupede din adăpostul de la Șag și-au găsit stăpâni care să-i ia acasă.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

12 minute ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

52 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

15 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

16 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

18 ore ago