Categories: Economic

Descoperiți sudul Italiei. Cursă directă Timișoara – Bari, pentru o vacanță inedită

Cum ar fi să descoperiți în vacanță una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei? La o oră și jumătate de zbor de Timișoara se află Regiunea Apulia, Puglia în italiană. E mult mai puțin aglomerată decât Toscana, dar cel puțin la fel de fascinantă.

Regiunea Apulia (Puglia în italiană) este una dintre cele mai cunoscute destinații de vacanță din Italia. E drept, nu e la fel de populară printre români, care abia acum încep s-o descopere. Găsiți aici tot ce face atât de atractivă Italia: orașe vechi, în care poți atinge efectiv trecutul, biserici extravagante, desenate de cei mai cunoscuți arhitecți, toate purtând urmele săpate în piatră, marmură și aur ale generații întregi de cuceritori. Puteți savura splendoarea barocă a orașului Lecce, „Florența Sudului”, dar și a multor alte localități, mai mici, dar cu nimic mai puțin frumoase. Scăldată de două mări, Ionică în sud-vest și Adriatică în nord, pe coastele Apuliei se află o salbă de stațiuni estivale, unele de lux, precum cele din Peninsula Gargano.

Castel del Monte este una dintre cele mai frumoase construcții din Apulia. Misterios, cu o formă perfect octogonală, castelul face parte din patrimoniul UNESCO. Nu se știe de ce Frederick al II-lea a insistat pentru construirea lui, pentru că în apropiere nu există niciun oraș și nici vreo intersecție strategică de drumuri. Nu a fost ridicat pentru apărare, nu are pod mobil, nu are ferestre pentru săgeți și nici trape pe unde apărătorii lui să arunce ulei fierbinte peste invadatori. Alberobello este un oraș pentru gnom. Are 1.500 de locuințe în formă de fagure, construite din calcar, cele mai vechi datând din secolul XIV. Sunt faimoasele trulli – trullo, la singular. Multe dintre aceste căsuțe au fost cumpărate, restaurate şi utilizate în scop turistic, altele încă aparţin localnicilor şi sunt folosite ca locuinţe permanente. E plin de meşteşugari și artizani, bucuroși să-ți prezinte comorile lor.

De la Timișoara se poate zbura direct la Bari, capitala Apuliei. Zborul nu durează decât 1 oră și 25 de minute, iar cursele sunt programate în fiecare luni și vineri, la ora 11.05. În funcție de momentul achiziționării, prețul unui bilet dus-întors în această vară poate fi sub 100 de lei. În afara sezonului, prețul poate scădea chiar până la 39 de lei.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

4 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

6 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

7 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

8 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

8 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

10 ore ago